Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beathryche

4 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Netflix, amellett, hogy online filmes videotékaként működik, azzal próbálja a pozícióját erősíteni évek óta, hogy saját gyártású sorozatokkal dobja fel a kínálatot. Eddig a House of Cards, az Orange is the New Black és a Hemlock Grove jutott el hozzám, de most sikerült lecsapnom a Narcosra és…..
  A film előtt egy kis önostorozás. Hogy lesz ebből Napi Kritika, ha a második bejegyzés után rögtön kihagyok két napot? Én kérek elnézést. Magamtól. Csalódtam magamban. A kitartás az mindig is egy kritikus szegmens volt az életemben, mondhatjuk azt is, hogy ritkán volt jelen, de leginkább…..
Mindig is imádtam a filmeket és azt hiszem az átlaghoz képest sokkal szélesebb spektrumból válogattam magamnak az évek során néznivalót. Ugyanúgy élvezem a rajzfilmeket, mint a horrort, a vígjátékot, vagy a dokumentumfilmeket. Pontosan tudom azonban, hogy vannak megbocsáthatatlan hiányosságaim,…..
Ahelyett, hogy egy semmitmondó bejegyzést írnék arról, hogy ki, kivel, miért és hogyan kezdte ezt a blogot, aminek nyilvánvalóan nincs létjogosultsága, de legalább szórakoztatom magam és kiélhetem vele a grafomániámat, csapjunk is bele a közepébe. Netflix. A legtöbb ember csak értetlenül kapkodta a…..
Eljött ez az idő is. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így kezdek egy posztot, de kénytelen vagyok. Szóval: Stöki nevű munkakerülőnk(!) ajánlotta figyelmembe ezt a játékot, mondván, neki nincs rá ideje, de jónak látszik. Nem csak annak látszik, hanem idegesítően, rettentően…..
Beathryche 2012.11.05 09:45:00
A cottbusi tornász Világkupán egy nagymama mindenkit megszégyenítve felpattant a szerekre. VIDEÓ!Ezekhez a képekhez és videókhoz nem tudok mit hozzáfűzni, bocs... :) Csak annyit, hogy a mamit Johanna Quaas-nak…..
Beathryche 2012.04.01 22:09:33
@bigthereal: Néhány mondatban reagálnék a hozzászólásodra az utóbbi néhány hetem alapján. Elhízott huszonéves dömper vagyok, pontosan ahogy írtad. Mentegetőzhetnék, hogy évek óta kénytelen vagyok olyan gyógyszert szedni, ami mellett ez természetes, de nyilvánvalóan ez csak az igazság egyik oldala. A lényeg, hogy gusztustalan dömperként nem igazán értek atrocitások a súlyom miatt, holott nyilván nagyon sokan voltak a te véleményeden, de ezt nem köpték az arcomba. Amióta azonban elkezdtem szisztematikusan sportolni, futni, napi szinten kapom a beszólásokat az utcán az emberektől. Nagyrészt kocsiból, kerékpárról üvöltenek oda valami kedveset a rosszul bútorozott fiatalemberek. A szimpla röhögéstől kezdve, a fuss, dagadt, fuss is előfordult már és még számos más eset. Mindezt úgy, hogy nagyon nem 130 kilóról próbálom leküzdeni magam. Nem kicsit demotiváló, és még ha az ember próbál nem is törődni ezekkel, nyilván nem könnyítik meg azt, hogy másnap, harmadnap is nekiálljon az ember a futásnak.

Nem a témához tartozott, sajnálom, de erről a hozzászólásról eszembe jutott. Az öreg hölgynek minden tisztelet, azt hiszem a legtöbbünknek az is csak álom, hogy ezt a kort megéljük.
Ég a pofám rendesen, hogy eddig nem ismertem a videojátékok világának legszórakoztatóbb nyugdíjasát, pedig Old Grandma Hardcore, egy cleavelandi clevelandi néni az unokája segítségével már évek óta űzi az ipart blogon, Twitteren és YouTube-on egyaránt. És tetszőleges…..
Ritkán képzelem magam tényfeltáró újságírónak, de néha szembesülnünk kell a valósággal. Az elmúlt hónapokban magasztos céllal indított Facebook játékainak tapasztalatai alapján ki kell jelentenünk, hogy csalókkal és megélhetési játékosokkal nagyon nehéz versenyezni. A…..
Beathryche 2011.08.06 07:08:00
@Margit bácsi:

Hé, hé :) A kisállat krematórium tényleg durva. Unokatesómék megörültek néhány éve, hogy lángosos költözött az utcába. Nem :DD
Kutyatáp futár? Havi 15-18 kiló kaját megeszik a szőrös. Kocsink nincs. Vicces ilyen zsákot tömegközlekedtetni. A másik verzió, hogy kuncsorgunk valakitől, hogy autóval dobjanak már el minket. Így ingyen kihozzák, a futár fel is hozza éééés, még olcsóbb is, mint a kiskerekben.
Beathryche 2011.08.06 07:08:47
@Shy az eredeti: De emlékszek.

G.G. a monogrammja.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
Beathryche 2011.08.01 14:51:50
@gld: Off kérdésre az off válasz: Prof. Dr. Zeher Margit, Debrecen. Nemzetközileg ismert, elismert immunológus, autoimmun specialista.
Sziasztok!  Sokszor van szó a hálapénzről itt a blogon is. Én a magam részéről nem igazán érzem kötelességemnek, hogy minden egyes orvoslátogatás alkalmával adjak. Igazából akkor szoktam, ha tényleg meg vagyok elégedve az orvossal, azaz a hálámat szeretném…..
Beathryche 2011.05.12 14:29:00
@bubo cupropenis: Hallotad már azt a kifejezést, hogy diplomás ápoló? Nálunk az osztályon dolgozó nővérek/ápolók fele-harmada főiskolát végzett, nem pedig, ahogy vérlázítóan írtad pici tanfolyamot, amiért összeharácsolják a sok pénzt. Lehet irigyelni a nettó 110-130 ezres fizetésüket, amiért folyamatosan 12 órákat dolgoznak, sokszor fizikailag és szellemileg egyaránt megterhelő körülmények között. Igen, karácsonykor, szilveszterkor és egyéb ünnepnapokon is azért, hogy téged és az anyukádat ellássák. A nővérek parájáról pedig annyit, hogy havonta, kéthavonta összegyűlik annyi csoki-kávé, hogy mindenki 1-1 valamit haza tud vinni belőle, valamint havonta egyszer bepróbálkozik valaki náluk, hogy 500 ft-ot a zsebükbe gyűrjön.

Saját példa: egy meglehetősen komplikált és nagyon ritka betegség miatt 25 évesen többet voltam már kórházban, mint nagy valószínűséggel az egész családod. A tapasztalat. Direktbe sehol sem kértek. Előre sehol nem adtam. Nem egy helyen jártam és mindenhol tökéletes ellátásban volt részem. Idősebb orvosok, ha adtam kivétel nélkül elfogadták, rezidenseknek 2/3-a visszautasította. Nővéreknek csomag, hogy osztani tudják, de előre soha, sehol semmit, és ettől soha nem éreztem, hogy rosszabb ellátásban lenne részem, mint a mamának a másik ágyon, aki már első nap a borítékkal köszön a személyzetnek.

Sőt, pozitív történet jön: hosszabb bentfekvés, néhány száz kilométerre lévő klinikán, hazaengedés napja. Utolsó pillanatban szóltak át egy gyalog 20 percre lévő osztályról, hogy ha 5 percen belül ott vagyok, még meg tudnak csinálni egy vizsgálatot. Az épp a folyosón lévő beteghordó hallotta a kétségbeesésemet és a saját kocsiján elvitt és visszahozott, majd mikor egy üveg itallal meg akartam köszönni a kedvességét úgy zavarba jött, hogy alig tudott megszólalni.

Lehet szidni az orvosokat, nővéreket, bárkit az egészségügyből, sajnos hozzá vannak szokva, de én sem mondom egyöntetűen az összes ügyvédre/jogászra, hogy gusztustalan vérszívó banda, pedig vannak közöttük néhányan. Ezen kellene elgondolkoznod, nem azon, hogy a pici tanfolyamot végzett ápolók halálra keresik magukat az idősek/elesettek ágytálazásán. Én nem mondom, hogy hazudsz, mint előttem mások, csak azt, hogy egy olyan szélsőséges példát emeltél ki, ami egyáltalán nem jellemző az egészségügyire, olyannyira nem, hogy már már hihetetlennek tűnik.
Beathryche 2011.05.12 14:48:50
@Terézágyú: Félreértettél :) A már már hihetetlent a világért sem szarkasztikus hangvételben írtam, hanem, hogy igenis, vannak olyan vérlázító, megdöbbentő esetek, amit az ember, ha nem maga éli át, el sem tudja képzelni, hogy megtörténhet.

Az általánosításról pedig: hidd el, sajnos betegként nagyon sok tapasztalatom volt orvosokkal, másrészről szintén az egészségügyben dolgozok, úgyhogy kívülről, belülről van rálátásom a dolgokra és ha olvastad amit írtam, pont az általánosítás ellen keltem ki magamból, legyen az jó, vagy rossz.
Nem mondom, hogy velem csak pozitív dolgok történtek betegként, de az tény, hogy előre közölt tarifával még személyesen nem találkoztam (ugyanakkor természetesen tisztába vagyok vele, hogy előfordul). Sőt, olyan is történt, hogy egy rossz hangulatban lévő prof. olyan stílusban kommunikált velem, hogy amint kiment a szobából elsírtam magam. Csakhogy ez magát az embert minősíti és nem mondom azt innentől kezdve, hogy minden professzor egy idegbeteg állat.
Nem tudom, ki hogy van vele, de előfordul, hogy egy-egy számot annyit játszanak a rádióban, hogy egyszerűen nem tudod kikerülni, akármennyire is próbálod. Kikapcsolhatod a rádiót a kocsiban, berakhatsz otthon egy CD-t, de ha lemész az éjjelnappaliba, a pénztáros ezt hallgatja, ha…..
Beathryche 2010.08.24 00:16:04
Nagyon jó, mind megvan :)

Nekem ezek jutottak eszembe:
C-Block-So strong out
www.youtube.com/watch?v=e5dWnsTTyII

Prodigy-No good
www.youtube.com/watch?v=6RI9wVgOO1s

Mike Oldfield - Moonlight Shadow
www.youtube.com/watch?v=tt8d3Shlfrg

Nem is folytatom, mert reggelig tudnám. Egyik sem az én stílusom, nagyon nem, de a mai napig jó őket hallgatni, mert tényleg emlékek kötődnek hozzájuk.
Beathryche 2010.08.24 00:24:23
@Felix__:
Azért a rednex se volt semmi :)
Megvolt a két elődöntő, kedves olvasóink szavaztak ezerrel, és kialakították a döntő mezőnyét, amibe öt jónőt juttattam be, tessék szépen közülük kiválasztani az űbercsajt, a kőkeménységet és jónőséget megfelelő arányban megtestesítő szuperamazont. Szavazni vasárnap…..
Monstre hosszúságú bejegyzés következik olvasónktól, a neveket a személyiségi jogok védelme okán töröltük. Nemcsak hogy értem, de látom is, hogy az egészségügy oltári nagy bajban van. Kb. Semmelweis óta. Isten látja lelkemet, hogy próbálok megértő meg belátó lenni, de…..
Hácsé újabb kitűnősége - a legutóbbi Kérdések, melyeket nem szívesen hallunk gyűjteményében bukkant fel ez a darab, amiből aztán az egész poszt kinőtt: -Láttad a Véres acélháború VI.-ot? Nem láttad? N e m l á t a a a d? Alapmű, kötelező! A film arról szól, hogy az…..
Beathryche 2010.05.25 14:31:44
@mocc: Ha japán kultúra, és japán filmgyártás, akkor nekem a legutóbbi és az eddigi legsúlyosabb tévedésem, az egyébként egekig magasztalt Versus volt. Sosem hallottam róla előtte, de szép volt, letisztult, fémdobozos, sok extrával, ezeöccázé biztos megéri, ha már úgy hivatkoznak rá, mint a 2000-es évek kultfilmjére. A két órából egyet bírtunk végignézni. Történet az gyakorlatilag nincs. Tudom van, csak mi földi halandók nem látjuk át. Színészi játék szintén nincs. Persze az is van, csak mi nem értjük a magasröptű keleti kultúrát és szokásokat. Szeretem a slasher filmeket, de itt semmi más nem történik, csak 3 percenként van egy-egy céltalan, 10 percig tartó harc, ami sem az eseményeket nem viszi tovább, se nem látványos. Olyan, mint egy középiskolai, rosszul sikerült vizsgafilm.

Ízelítőül:

www.youtube.com/watch?v=qvltfyTuqe0&feature=related
"Szeretettel küldöm be a táncoló egérkéimről készült képeket. Ez a fajta egérke nem nő nagyra, mint az a képeken is látszik. Nagyon játékos, kíváncsi, szelíd és kedves egérkék. Rengeteg cukiságra kpesek. A kölykök szeretnek kézben aludni, ezt a képek is…..
Beathryche 2010.05.11 10:42:58
@AlexWolf:
Nem inkább pándimenzionális ? :)
Mindenhol évtizedekig érlelt drága whiskykről meg konyakokról lehet hallani, a bor mindig menő, bizonyos körökben, bizonyos helyeken pedig a koktél is nagyon divatos. Fel kell tehát kötniük a gatyát a vodkagyártóknak, ha valahogy vonzóvá akarják tenni jellegzetesen színtelen…..
Sziasztok,a kommentekben itt-ott már többen is írtatok sajátmárkás leitereitekről, egy-kettő már posztban is megjelent.Meggyőződésem, hogy mindenki, aki többé-kevésbé rendszeresen fordít, futott már bele irtózatos pofonokba, és fordított már rettenetesen - de lagalábbis…..
90 C-Block – So Strung Out 2009.11.17 21:01:00
Év: 1996 Nemzetiség: német Ismét olvasói kérésnek teszünk eleget ezzel a számmal, igaz nem esik túlságosan nehezünkre, mert mindannyian nagyon bírtuk. Hiába a komor, fekete-fehér képi világ, a drogos kurvák és a keleti parti gettóhangulat, ez a szám annyira odavert, hogy a…..
Filmdroid Halloween 2009.10.31 19:00:00
Halloween, bevallom eddig nem különösebben mozgatott meg, hiszen nem egy megszokott ünnep nálunk, de az utóbbi időben mégis egyre nagyobb teret hódít, ami természetesen nem baj,  legyünk minél nyitottabbak a világra, mert az jó dolog.  A szellemek ünnepéről rövid kis…..
Beathryche 2009.11.01 08:16:48
1, Legfélelmetesebb horrorfilm: Kedvencek temetője. Az hozzátartozik, hogy 7 évesen láttam, de olyan mélyen beleégett a retinámba, hogy 16 éves koromig villanyfény kellett az alváshoz.

2, Legkreatívabb gyilkos: Jig

3, Legrémisztőbb karakter: Halott kisfiú, fekete öltönyben, amiben eltemették a Kedvencek temetőjéből. + a kukorica gyermekei vonulás közben + M. Culcin a Jófiúban. Meg egyáltalán minden gyerek, aki gonoszt játszik. Brr...

4, Legutálatosabb karakter: Jason, csak mert párom akkor 7 éves unokahúga bejött a szobába amikor a Freddy v. Jason fináléját néztük éppen. Felugrott az ágyra és 3 másodperc múlva megkérdezte, hogy ki a jó, kinek kell szurkolni, a maszkosnak, vagy a pöttyösarcúnak. Mondtuk, hogy mindketten rosszak, mire ő kijelentette, hogy akkor ő a pöttyösarcúnak szurkol, mert a maszkos nagyon nem tetszik neki.

5., Legtutibb gyilkos fegyver: bakelitlemezek a shaun of the dead-ben.

6, Legfosatósabb jelenet: Átok, szekrénybe benézegetés

7, Horror szereplő, akivel összehaverkodnál (úgy persze, hogy sértetlen maradsz): Jó lenne egy házipredator :)

8, Horror figurák, akiket szeretnél egy filmben látni: Freddy v. Alien

9, Leggagyibb horrorfilm, amit összevonnék a 10-es amit kár volt megalkotni ponttal: Zombie Strippers! Tudom sokan értékelték a humorát, nem egy embertől hallottam, hogy szórakoztató, én csak azt éreztem, hogy elloptak másfél órát az életemből, amit sosem kapok vissza.
Helló mindenkinek!A párommal öt és fél éve vagyunk együtt,tavasszal vettük meg a közös lakásunkat,az esküvőt is tervezzük,ám egész véletlenül felfedeztem valamit.A google-ban kerestem valamit,és ugye ha az első betűt beírjuk,a többi találat is kijön Egy női névre lettem…..
Beathryche 2009.06.29 14:09:27
A témához: Csak azt tudom leírni amit már nagyon sokan előttem. Teljesen természetes, hogy az ember pornó oldalakat néz, akár le is tölt filmeket, sőt - bár sokan írták, hogy ez csak esztétikai élmény de továbbmegyek: nő létemre, még abban sem tartok kivetnivalót, ha a párom néha "könnyít magán" a filmek hatására. Mi rossz van ebben? Sőt, ha olyan kedvem van, és nincs itthon, néha én is ezt teszem. Sokan azt nem értik meg, hogy ilyenkor az ember, nem az adott nőhöz, férfihoz, bárkihez vonzódik, akit a képen lát, egyszerűen maga az aktus tudata felizgatja és kész. Tehát semkmi kivetnivaló nincs benne és valóban, mindenki néz pornó oldalakat.

Másrészt, a hozzászólásokhoz: Felidegesít, hogy olyan baromi sok hozzáértő ember dobálózik vele, hogy ez van a férfiak márcsak ilyenek, alapvetően poligámok, nincs mit tenni stb... Ez baromság. Ha mindenféleképpen általánosítani akarunk, akkor az ember, mint olyan ösztönösen poligám, de a szocializáció azért megpróbál mást belénk nevelni. Ez valakinél sikerül, valakinél nem, de semmiféleképpen sem nemspecifikus kérdésről van szó. Millió olyan eset van, amikor a nő csalja meg az urát és nem pedig fordítva.
Ahogy az is baromság, hogy ha a pasi pornóoldalakat néz, akkor az egyből azt jelenti, hogy a nő nem ad meg neki mindent. Egy normális kapcsolatban azért kiegyensúlyozott adok-kapok viszony van és nem a nőnek kell újabbnál újabb fortyélyokat kieszelnie, hogy hogyan dobja fel a szexuális életet, hiszen normál esetben az ember szereti azt akivel együtt él, élvezi a szexet, sokáig is szeretné élvezni, ezért EGYÜTT, újabbnál újabb szegmensét fedezhetik fel az erotikának.
Szerintem.
M.I. fájdalmas története túl sokadszor emlékeztet minket arra, milyen jó lett volna annak idején felszabadítani a távközlést a Matáv rémuralma alól. Ehelyett az utódcég egyik szolgáltatásáról (ADSL) másikra (kábelnet) váltás is heteket vesz igénybe, másik szolgáltató…..
Beathryche 2009.02.23 15:35:49
A post lényegéhez, azaz a cipőlevételhez egy rövid szösszenet. Finnországban az iskolákban például a terembe lépés előtt is le kell venniük a cipőt a fiataloknak. Baromi vicces, ahogy méssz végig egy folyosón, amikor éppen óra van mindenhol és minden ajtó előtt (de közvetlenül az ajtó előtt), kb. 30 pár különböző sportcipő hever szanaszét, egymásrahajigálva. Kicsöngetéskor tömegelnek ki, 1 perc alatt mindenki kitúrja a halomból a magáét, elmegy büfézni egyet és megvitatni a legfrisebb hokieredményeket, majd 15 perc múlva ismét cipő lerúg. Érdekes. Ott feltettem egy olyan kérdést, hogy nem féltek, hogy ellopják a cipőket? Úgy néztek rám, mint egy UFO-ra és nyilván magukban elkönyvelték, hogy mégiscsak a a balkánról jöttem. Ellopni? A cipőket? Ki lopná el? Miért? Kíváncsi vagyok, hogy nálunk, ahol egy orvosi rendelőben nem mered a váróban hagyni a kabátod, hogy működne ez a rendszer. Másrészről tényleg vicces volt a sok fiatal, ahogy zokniban üli végig az órát.
Hagyma amerikai szocio tanulmányához hozzáfűzve. Baromira nem tudom elképzelni, hogy ha jönnek hozzánk barátok, ismerősök, rokonok, cipőben üljék végig az estét, ami akár hajnalig is tarthat. Főleg télen, csízmában stb... Meg akkor hol marad az a baráti hangulat, amikor törökülésben ülsz fel az ágyra, vagy félig felfekszel, egyáltalán nem feszélyezed magad stb.
Másrészről eszembe sem jutna egy szerelőtől, villanyóra leolvasótól, csótányirtótól azt kérni, hogy vegye le a cipőjét.