Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szjuli

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt a tárgyra térnék, nézzük meg azokat a legfontosabb változtatásokat, amelyeket az új kabinet már eldöntött, törvénnyel szentesített! 2010/11-es tanévtől Második osztály végétől ismét van lehetőség alsóban érdemjeggyel is osztályozni. Ha egy iskola…..
szjuli 2010.07.09 13:29:32
@malacz69【ツ】rettegéselemző: Jónak tartom az alapítványotok működését, de az említetett probléma nem függhet attól, hogy képes-e egy iskola alapítványt működtetni. Így az egész dolog esetleges, valóban nem ártana, ha ezt a feladatot az állam átvállalná, intézményessé tenné.
Az átláthatatlanság, a háttérben húzódó szakszerűtlenség és korrupció ami pl. a mentorok tevékenységét is hiteltelenné teszi, sürgős (központi) lépéseket igényel. (De nem ilyen handabandázást, mint ami most elindult.)
A HHH-s gyerekeknek ugyan a többsége roma, de azért vannak közöttük sajnos növekvő számmal nem romák is. Igazad van: a teljesítményt erőteljesen befolyásolja a szociális helyzet és a szülők iskolázottsági szintje. Hiszen már közhelyként emlegetik azt a problémát, hogy nálunk a születés pillanatában szinte minden eldől, az iskolák kevés értéket adnak hozzá az életúthoz. Amig ilyen rendszerhibás a közoktatás, nem igen remélhető e téren sem javulás.
Agyzaj Tűz és lélek 2009.07.09 13:35:00
Még június közepén - az utolsó tanítási napon - az esztergomi Szent István Gimnáziumban tragikus események játszódtak le. Egy fiú a diákönkormányzati gyűlést megunva az osztályteremben felgyújtott, majd eloltott egy újságot. Amikor ezt a tanárok észrevették,…..
szjuli 2009.07.15 10:09:28
@cserepj:
Tetszik, ahogyan a szeretgom a pedagógusok ügye mellé áll, próbálja biztosítani a teljeskörű információt bemutatva a polgármester intrikáit, manipulációs kísérleteit, és lehetőséget teremtve a reflexiókra,valamennyi vélemények kifejtésére. Ezzel remélhetőleg segít az igazság kiderítésében, és talán meg tudja akadályozni a szakmai szempontból káros döntéseket.(Más hasonló eseteket ismerve sajnos szkeptikus vagyok a tekintetben, hogy valóban győzhet-e itt az "igazság")
Egyetlen zavaró körülmény számomra a polgármester magánéletét érintő bulváros vonal. Valóban szükség volt erre? Károsnak tartom ezt részben azért, mert méltatlan a jogaikért és igaz ügyükért küzdő pedagógusokhoz, diákokhoz, szülőkhöz (és a melléjük álló önkormányzati képviselő/k)höz), részben pedig azért, mert feleslegesen ad támadási felületet. A polgármester le is csapta ezt a magas labdát.
Még valami: jogszerű az önkormányxzati ülés nyilvánosságra hozása? Ebbe nem lehet belekötni? Na, nem én akarom ezt tenni, hiszen számomra izgalmas és érdekes volt a videoanyag, de féle, hogy ez megint egy "magas labda" lehet.
szjuli 2009.07.15 14:03:53
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

Egyetértek azzal, hogy egy közszereplőnek vállalnia kell az élete minden területére kiterjedő nyilvánosságot. S persze szerencsés lenne, ha bizonyos vállalhatatlan tettek miatt (mint amilyen itt például a brutalitás) az érintett automatikusan eltűnne a közélet színpadáról. A gondom itt, hogy ez egy másik, feltétlenül rendőrségi ügy, aminek nincs direkt köze a Szent István körüli anomáliákhoz. (A megvert asszony nem tett feljelentést? Vagy ezúttal is élni lehet a mentelmi joggal? Mindenesetre abszurd, de kis hazánkban sajnos nem kizárt.)

Az esztergomi polgármester a megismert tények alapján akkor is teljességgel alkalmatlan, sőt méltatlan a hivatalára, ha történetesen példás férj és családapa. Amit a helyi közoktatással művelt(ek) az vérlázító, és nagyon remélem, nem tudják elképzeléseiket végrehajtani. Nagyon tetszik az összefogás a pedagógusok között, és az is, hogy a diákok szüleikkel együtt mögéjük állva védik az iskolát. Vajon meg tudják-e védeni?

A helyi hatalom nem válogat az eszközökben, amelyek közül a legcudarabb (és leggusztustalanabb) az öngyilkos fiú ügyének érvként történő felhasználása, az apa fájdalmával való visszaélés.

S itt van még (bár szerencsére nem fehéren-feketén érvényesül) az eltagadhatatlan politikai sík. Lehet, hogy ebben az esetben ez pozitív irányban befolyásolja a helyzetet, hiszen a FIDESZ-nek nem állhat érdekében, hogy egy ilyen ember járassa le, még mielőtt megnyerné a választásokat.

A magam részéről csak a médiából értesültem az ügyről, és már akkor felkaptam a fejem, amikor csak annyit tudtam, hogy egy iskolának szinte a teljes tantestülete ellen fegyelmi eljárás indul. Azután akadtam csak az Agyzajra, meg erre a diskurzusra, és néztem ennek hatására utána a részleteknek. Szóval nálam bejött a nyilvánosság...

Nagyon szorítok... Hátha jól végződik a dolog! Ránk férne végre valami biztató, pozitív élmény.
sulifon Erőltetett menet 2009.02.23 14:00:00
Minden történetnek megvan a maga klasszikus struktúrája. A miénk is a tetőpontja felé tart. Hullámzunk az őrülettel, korábban elképzelhetetlen mélységek, magasságok, képtelenségek között.A torkunkat már elvágták, most a mellkasunkon ugrálnak, hogy az utolsó csepp vérünk…..