Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miskin Herceg

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi hetekben láthattátok, hogy ritkásan jelentek meg új bejegyzések. Tulajdonképpen minden álláskereséshez kapcsolódó témán végigmentünk, legyen az a CV kinézete, interjú, visszajelzések, álláshirdetések, állásbörzék, fejvadászok, HR-esek, reménytelen 50-es…..
Elképesztő sztori: kedden kora este, fél nyolc tájban egy feltehetőleg őrült férfi bögrékkel kezdte bombázni a Mammut 2-ben található McCafé személyzetét. Volt itt minden: eltalált nő, vérző seb, menekülő vendégek és dolgozók, bújkálás a konyhában. Alant olvasható egy…..
A Zugügyvéd is találkozott már hasonló problémával, a szavazati arányoknál az sem mindegy, hogy a törzsbetét összegét 10e Forintban, vagy 100e-ben határozzák meg.Kedves Zugügyvéd! Arra szeretnék választ kapni, hogy egy 75%-os szavazattöbbséget igénylő szavazásnál a…..
Miskin Herceg 2009.03.12 16:33:51
@SzigMa:

1. A szavazás nem a vélemény kinyilvánítása, hanem egy döntéshozatali eljárás. Aki tartózkodik, az részt vesz a döntéshozatalban (szavazáson), de nem alkot véleményt (nem mond igen/nem-et).
Az első premisszád tehát téves.

2. A taggyűlésnek nem eldöntendő kérdéseket kell megválaszolnia (A vagy B), hanem határozatot kell hoznia. A döntéshozatal úgy működik, hogy van egy
határozati javaslat, amire a tagok igennel vagy nemmel szavaznak (vagy tartózkodnak).
Ha tehát a tagok között nincs gyetértés, akkor a határozati javaslatot elvetik.

A napirendi kérdés (amit ugye a tagok már tudnak előre) megtárgyalásakor lehet azon vitatkozni, hogy a beruházást saját tőkéből vagy hitelből finanszírozza a társaság, de a taggyűlési határozatba már csak a végső döntés kerül bele.

"de azért a legtöbb dolgot le lehet idáig bontani". Akkor bonts le azt a kérdést, hogy "indítsunk-e végelszámolást" úgy, hogy a kérdés feltevésétől függjön a döntés,
26 %-nyi szavazat tartózkodása mellett.

Egy negált predikátum argumentumába tartozó negált individuum értéke nem azonos az individuum predikátumával. De javíts ki, ha tévedek!

3. A jelentősége abban áll, hogy ellentmond a te 3. pontodban foglalt "a fenti logikai ellentmondás miatt szigorúan véve a tartózkodót nem szabad jelenlevőnek venni"
Nincs ugyanis logikai ellentmondás.
Nem hittem volna, hogy Gyurcsánynak egyszer igaza lesz. Miniszterelnökünk pár évvel ezelőtt azt üzente a magyar vállalkozásoknak; el lehet menni ebből az országból. Aki hallgatott rá, az jól járt.Már az ominózus kijelentés előtt is megindul egyes magyar cégek áttelepülése…..
Miskin Herceg 2009.03.05 13:12:40
@Rwindx:
Igazad van, a devizahiteleseket nem kell ebbe belekeverni. Én sem tettem ezt.
Annyit mondtam, hogy GYF-nek a politikai karrierje előtt is nagy vagyona volt (vagyis ért egy költségvetés megtervezéséhez), a siránkozó/kődobáló/"monnyonle!"-t skandáló/lózungokat puffogtató emberek jelentős része pedig nem ért a költségvetéshez. Ennek legjobb bizonyítéka, hogy a saját családi kasszát sem tudja rendben tartani.

A mondanivalóm az volt, hogy aki szerint rossz a jelenlegi válságmendzsment, az mondjon jobbat !
Az államháztartás számai mindenki előtt ismertek. Hát lehet összerakni egy jobb költségvetést ! A 2008-ra tervezett költségvetés kiadási főösszege 9 ezer milliárd forint, bevételi főösszege 7,9 ezer milliárd forint volt. Tessék, lehet matekozni, hogy hogyan kell kifizetni 7,9-ből a 9-et!

Végezetül: azt én is látom, hogy szarban van az ország. Abban is egyetértek, hogy a kritika jó és fontos. Attól viszont elönti az agyamat a hugy, ha azt mondja (vagy gondolja) valaki, hogy "azért kell most magas törlesztőrészletet fizetnie a plazmatévéhitelre, mert GYF egy hazug, hozzá nem értő tolvaj, aki rossz gazdaságpolitikát csinál."