Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jantschee

174 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Thank you for the inspiration / Thank you for the smiles / All the unconditional love / That carried me for miles / It carried me for miles"  ..
Eltelt a 3 hét, ami az őszi két koppenhágai látogatásom közé ékelődött, így múlt pénteken este megint elrepültem Kastrupra. Ezúttal Svédország felől visszakanyarodva repültünk be Dániába, így megcsodálhattam az esti lámpafényes Øresundot a híddal együtt. Gyöngyihez…..
Szó szerint munkás napok is vannak bizony mögöttem. Az egyetemi dolgoknak is haladni kell, utat tervezni, prezentációkat hegeszteni, jegyzeteket és külső anyagokat is kell bőven, unatkozni épp nem tudok. De nem is erről akartam most mesélni, hanem a közelmúltban jelentkeztem két…..
Visszazökkenve a hétköznapokba, megint csak nem volt módom tétlenül ülni. Lakáskeresés és –nézegetés, egyetem, és hát a mindennapok házi apróságok teljesen elvitték az időmet. Aztán csütörtök délután megérkezett Józsi és BaiYue. Kissé náthásak voltak, kint a…..
Ez a bejegyzés több darabban készült, ezért előfordulhat, hogy némi gondolatmenetbeli ugrásokat tartalmaz. Tulajdonképpen csak a szokásos történt. Kicsit több a dolog, amikor kevés az időm, amikor pedig épp viszonylag sok időm akad, akkor nem éppen sikerül nagyon hatékonyan…..
Ölbe tett kézzel ülni sajnos megint nem sikerült. Még ha sok izgalmas nem is történt, azért egy-két mondatot érdemes írni az elmúlt két hétről is, csak a „történelmi hűség” kedvéért, ide-oda csapongva, nem ígérve sok összefüggést.Láttam például 4 lakást. Az…..
A múlt héten (persze csak időlegesen, de) helyreállt pár napra a világ rendje. Hétfőn elég nehéz nap volt a legelső egyetemi nap, lévén hogy a napok óta várt tanácsadás a tárgyakkal és órarend-összeállítással kapcsolatban megint csak egy felületes fejtágításban merült…..
Sajnos a cím csöppet sem túlzó, ugyanis most a mindennapoktól elrugaszkodva, egy hosszú história kitérőkkel, mellékszálakkal és oldalvágásokkal tarkított elmesélésébe kezdek. Az apropót azon szomorú hír adja, hogy Koppenhágában nem vettek fel sem az egyik, sem a másik…..
jantschee 2011.10.25 22:33:58
@CsabiBME: Azt ajánlom, hogy keresd meg a DTU international office-t ezzel a kérdéseddel minél előbb, ők szerintem fognak erre válaszolni. Amúgy pedig nálam is össze-vissza kacifántos számítást alkalmaztak: a BME-ről hozott átlagot az index másolatból átvették, a külföldön szerzett jegyeket meg simán (jegyek összege)%(teljesített kredit) képlettel számolták. Szóval nem egy matematikazseni a banda.
Amúgy ha komolyan fontolgatod a jelentkezést, mielőbb keress magadnak szállást, mert Koppenhágában lakáshiány van; ha viszont időben feliratkozol egy kollégiumi várólistára, jó eséllyel kapsz helyet!
Bizonyos tekintetben biztos jó, hogy nem ültünk ölbe tett kézzel az indulásom előtti napokban, mivel így biztos kevesebb időm maradt bánkódni, hogy az én időm most lejárt Koppenhágában. Ehelyett dolgozni kellett, az utolsó előtti munkanapomon még 11 órát erdőben töltöttem. Az…..
Azt hiszem, egy ideje megint nem kényeztettem betűkkel olvasóim szemeit, persze kifogásaim vannak bőven, de ki is kíváncsi azokra? Blog van, lesz, csak írás nem akad benne pillanatnyilag sűrűn. Ahol legutóbb letettem a lantot, az az volt, amikor hazaértünk a második otthoni körre.…..
Réges-régen írtam ide egy sort is. Ilyenkor el-elgondolkodom, hogy van-e értelme blogolni, hiszen sem az írói vénám nem olyan vérbő, sem pedig az időm nem olyan sok, hogy a törzsolvasókon kívül, kik ha évente kétszer posztolok, akkor is elolvassák, másnak a figyelmét felkeltsem.…..
…és aztán visszatranszportált minket a repülőgép Koppenhágába július 21-én. Kicsit nehéz szívvel, mert a családi „sikersorozatunk” mindkét nagyszülőmet az egészségügy karmai közt találta indulásunk napjaiban. És ez még nem minden sajnos. Így az eredeti…..
A harmincötös sorszámú bejegyzésem viszonylag nagy hullámokat kavart, leginkább kétféle reakciót kiváltva. Együttérzés és sajnálat volt az egyik, értetlenség a másik. Az értetlenség persze leginkább talán annak szólt: elmentetek a világ egyik kellemesebb sarkába, van…..
Jó szokásomhoz híven régen hallattam a hangom (írtam a soraim, pontosabban), és ennek nem csupán az az oka volt, hogy nyakig ülünk a pácban. A téma napirenden van továbbra is, majd vázolom a lehetőségeket egy későbbi bejegyzésben. Következzen tehát egy rövid összefoglaló a…..
...elropogtattam egy Nagykőrösön csomagolt, és Koppenhága/Herlevben vásárolt, egészséges sárga tv-paprikát, és ez nagy elégedettséggel töltött el.Hogy ne csak a hasamról adjak hírt, elmondhatom, hogy élünk-virulunk (bár virulásból pillanatnyilag nyomós okok miatt kevesebb jut…..
Velkommen til Tyskland! . 2011.06.10 21:58:00
Megint csak egy mozgalmas hét áll mögöttünk. A mozgalmat én testesítettem meg személyesen, ugyanis Gyöngyi hétfőtől szombat reggelig egy dán nyelvóra erejéig tette csak ki a lábát otthonról. Vizsgázik, ami a konkrét esetben azt jelenti, hogy a feladatot hétfőn reggel…..
Persze a múltkori bejegyzésben megint hemzsegnek a kimaradt, illetve félrevezető dolgok. Hiszen nem is Tårs az érdekes helyszín, ott csak a szálloda volt, ahol este aludtunk a fárasztó csütörtök előtt. De útközben még a komp Århus kellős közepén rakott ki, így közel két év…..
Tulajdonképpen a kronológia szerint az előző bejegyzésben kellett volna szerepelnie a hírnek, mi szerint végre kézbe kaptam a szerződésemet, így aztán el tudtam menni a hivatalba tartózkodási engedélyt kérvényezni. Persze titkon reménykedtem, hogy olyan gyorsan megkapom, mint…..
Ez egy sok darabban, hosszú idő alatt írt bejegyzés, így a relatív időmeghatározások, és persze hol itt, hol ott az alany-állítmányok sincsenek a helyén, de átírni az egészet már nem volt lendületem, inkább jelenjen meg végre, hisz' annyi az új mesélnivaló már azóta! A…..
A verőfényes hétfő reggel a főút sarkán a benzinkútnál kezdődött, kis késéssel felvett Johannes, és kimentünk a helyszínre. A katonaság biztosítja a helyet a kísérlethez, így a főútról letérni sem szabad a halandóknak (nekünk igen), és ezt könnyedén beláttam magamtól…..
A hír ma ért ide. Csütörtökön, 104 és fél éves korában távozott az élők sorából a harmadik nagymamám. Sokak számára a harmadik furcsa lehet, de nekem volt olyan szerencsém, hogy 19 éves koromig három volt belőlük. Persze ő már 95 évesen is mondta, hogy úgy unja már a…..
Kellett nekem az előző bejegyzést a dolgok rendeződésével zárnom! Hétfőn már elkezdődött a huzavona: hozzak papírt arról, hogy be vagyok iratkozva az egyetemre. De hiszen még fel sem vettek! – Akkor hozzak papírt arról, hogy regisztráltam magam Dániában mint EU…..
Tartalmas hét van a hátunk mögött. Egyszerre mondhatom, hogy nem történt igazán semmi különös, meg azt is, hogy régen éreztük ennyire jól magunkat. Hétfőn mindketten dolgoztunk, én közel kilenc órát voltam bent. Utána felkerestem az egyik nagy boltot, hogy műanyag…..