Regisztráció Blogot indítok
Adatok
furubuster

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Krisztián történetét ismerhetitek meg, aki nyári munkát vállalt édesapja ismerősénél. Pofonok röpködtek és még le is köpték.Kedves Szerkesztő! Még középiskolás koromban történt velem az alábbi eset, szerencsére azóta nem találkoztam még hasonlóval sem. Néhány…..
furubuster 2009.01.26 19:25:49
Pár éve dolgoztam majd 1 évet a Dunakeszin az ottani Auchanban. Gyakorlatilag annyi törvény sértettek, hogy azért az egészet be lehetett volna csukni. Nyáron felduzzasztották a dolgozói állományt, januártól meg szépen mindenféle ürüggyel kirugdosták öket. Ebben igazi profi volt a nagy jános nevű gyökér,a hr vezető, érdemes az iwiw en rákeresni " furu" a beceneve. Ő Komlóról származik,(büszkék lehetnek rá a földijei) gépészmérnök volt eredendően, ma 42 éves, és hr vezetőnek hívja magát.A cégnél rendszeres volt a dolgozók ruházatának átvizsgálása, szekrényeik átnézése, szóval egy ....agymosott bagázs volt. A műszakból távozó elé nyújtott a biztonsági őr egy zacskót, amiben ping pong labdák voltak, azzal hogy huzzon egyet. Ha színeset húzott, irány vetkőzni, ruházat átvizsgálás stb. A kirugásokat is előre megkoreografálták, olyan szituációkat generáltak, hogy a kirugandó feladjon minden védekezést, és aláirja a távozási papirt. Ezt is oktatták a továbbképzéseiken. Rosszul megvilágított helység, több vezető jelenléte, agresszív, támadó stílusú nyitás köszönésképpen, majd amikor már szóhoz sem tudsz jutni, a szomszéd szobából áthozza az előre megírt felmondásodat. Volt olyan pletyka is, ami szerint valaki úgy szökött ki az épületből,mert aláírni nem volt hajlandó semmit, és ezért beküldték az egyik irodába "elgondolkozni". Úgy tudott lépni, hogy wc re kéredzkedett....érdekes mód nagyon kevesen mertek perre menni velük, ugyanis ha felvetted a kesztyűt, elég csúnyán tudnak fenyegetőzni, elmondták, hogy utánadnyúlnak stb. A többség persze elhitte. Nagy "furu" János nevű gyökérről még annyit, hogy itt nálunk pesten, tán a 4. kerületben próbálkozott a jet meen do nevű szutykot(agymosottak küzdősportja) oktatni, aminek a harc értéke elég alacsonyan van,akár jánosunk erkölcsi érzéke.
furubuster 2009.01.27 17:18:23
netszamuráj: nem tudom, próbáltam utána nézni ennek a stílusnak, de keveset írtak róla. Úgy saccolom, hogy valami összeollózott, kevert stílus lehet, amiből versenyeket sem nagyon rendeznek, attól még persze lehet jó é hatékony.
redriott77 :Úgy van, fasiszta köcsögök voltak az Auchanos franciák, a saját országukban nem mertek ilyesmivel próbálkozni.Sajnos a magyar talpnyalóik is, leginkább nagy "furu" jános. Ezt a ping-pong labdás sztorit nézőként éltem át, köpni-nyelni nem tudtam. Nem csak az árufeltöltőik, hanem az un. "managereik" is rabszolgasorban vannak.Gyakorlatilag ha valakit felvesznek menedzsernek,az előszőr "junior managerként" 1-1,5 évig amolyan helyettes osztályvezetőként tevékenykedik, napi elvárt munkaidő 12 óra, heti 6 szor.Az árufeltöltők feladatát kell végezni a juniornak, előszőr 1-2 hónapot valamelyik TFC(tömeg fogyasztási cikkes- édes, sós, ital, vegyi, illatszer) osztályon, majd elvileg átkerül egy másik osztályra. Az igazán nagy munkát az akcióváltások jelentik, ilyenkor jelennek meg azok az olcsó termékek, amiket a kedves vásárlók az újságokban látnak. Gyakorlatilag a munka elkészültéig bent van a menedzser(oszt. vez) és a junior is, mivel az árufeltöltőket nem lehet túlóráztatni, és másnap reggelre az un. "gondolavégeket"(a sorok végén levő felkupacolt árúhalmazt jelenti)nyitásra le kell cserélni.
De túlterheltek az árúátvétel dolgozói, hidegben, egész nap fagyoskodva,szinte darabonként átszámolnak mindent, ami beérkezik.Általában a menedzserek két dolog miatt vállalják el ezt a nagy szart: bíznak abban, hogy előbb-utóbb (itt vagy máshol) szektorvezetők-senior menedzserek lehetnek, vagy bekerülnek a cókos helynek számító beszerzéshez.