Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hopegirl

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Empamo szerint a kerékpárosok okozzák a legtöbb balesetet. A bringások térnyerése ellen hadakozó autós társaság a sajtóban szétkürtölt állítását érdekes módon a rendőrség azon statisztikájára alapozta, amely szerint a tavalyelőtti balesetek 62,7 százalékát a…..
Hopegirl 2010.01.20 17:25:55
@Poll: Te hol élsz? Merre fele közlekedsz? Mert ÉN járom az országot, és látom, hogy nem ilyen vészes a helyzet. Piros-lámpa-betartási arány.. ez egy vicc... Komolyan... van néhány tahó mind a két oldalon. Csak az erőfölény áll az autósok mellé, ami a gépkocsi súlyából ered. (de ez is csak az egocentrikusoknál, mert én sok gyerekes anyukát, aki a gyerekeit viszi oviba, még nem láttam, "méltatlankodni" a kerékpárosok miatt, és őt sem piszkálta senki, hogy inkább tekerjen)
Mellesleg: használom az összes létező közlekedési eszközt. Mindig azt, ami célszerű. Hidd el, rossz a helyzet, de csak azért mert a gondolkodni nem tudó barmok, hergelik sok esetben a normálisan viselkedni tudókat. Nagy az Isten állatkertje, de nem is ez a baj, hanem az alacsony kerítés...
Hopegirl 2010.01.20 17:47:25
@Platon:
Tapasztalat:

Andrássy-n egy audi parkolónak nézett, amikor a pirosnál álltam. Letört a pedálom, ő elhajtott.

Márvány utcánál II. ker. dombon felefele hátulról belém jöttek, pedig lehúzódtam. Sárhányó eltörött, nacim kiszakadt, autós elhajtott.

Budafoki úti kerékpár út, a piroson áthajtott autós elütött, kerekek meggörbültek, ő elhajtott

Keleti: toltam át a zebrán a bicajt, mire egy marha nekem tolatott lendületből. Ő is elhajtott.

Akkor most ki hagy ott még kit? (Csoda hogy még élek... :) )
Kerékagy Bike the Strike, Budapest 2010.01.11 14:12:00
Komolyan megszívatta a budapesti utazóközönséget a BKV, azzal hogy rossz időben sztrájkol. A hideg miatt a legtöbben valószínűleg autóval próbálják majd helyettesíteni a tömegközlekedést, amitől nemcsak hogy büdösebb lesz a város, hanem idegtépő dugókat okoz. A…..
Hopegirl 2010.01.11 16:07:49
@9mmPara:

Új szemszögből írtad le a várost, hegyláncok és elviselhetetlen távolságok... Eddig nem is vettem észre :)
Igaz van pár domb, meg néhány km A és B pont között. De lehet hogy csak az én látásmódom torzítja, hogy eredetileg Alpokalján laktam...

Minden esetre köszi, hogy rámutattál a város ezidáig "ismeretlen" szépségeire :)
Az új KRESZ nyomatékosítja, hogy a kerékpárosoknak kötelező a bicikliutakat és biciklisávokat használni. Pedig a régi alapján is büntettek már a rendőrök bringást az Andrássyn, mert az úttesten közlekedett. A bringásügyvéd szerint ebben az esetben, egy gázoló autós is…..
Hopegirl 2010.01.04 15:40:02
@Canis Lupus Libertas:
Elnézést a hangnemért. Az alap stílusom nem ilyen. Hihetetlen mértékben felbosszantottak a kommentek.
Minden hozzászólásban van igazság, és mégis, mind olyan mint a falra hányt borsó. Itt nem értelmes és érdemes vitákat olvashatunk, hanem egyes önző és öntelt véleményeket, akaratokat. Mintha arany középútról még nem hallott volna senki sem. A józan ész által diktált logikát pedig az önös kényelem és akarat szolgálatába állítják.
Érdekes megfigyelés, hogy még ezen az oldalon is több a toleráns bringás komment mint autós...
Hopegirl 2010.01.04 14:07:15
Miért jönnek az autósok mindig azzal, hogy ők mennyi adót fizetnek??? (és ennél fogva nekik mindenhez joguk van? Joguk van hallgatni!)
Honnan tudja, hogy adott kerékpáros mennyi adót fizet???
Merem állítani, hogy én több adót fizetek (kerékpáros létemre), mint sok más autós. Csak annak nem az a neve, hogy jövedéki adó vagy gépjármű adó.
Miért kell ezen pampogni? Miért nem lehet elfogadni, hogy egyesek így, mások úgy közlekednek, miért nincs tolerancia?
A sok hülye, aki olyan kommentet ír, hogy mert ő fizet adót, a bringás meg nem.
Komolyan gondolkodjanak már!

Az autó ésszerű használattal egy fontos és nagyon hasznos dolog. Aminek számtalan alternatívája van. Adót fizetni kell utána, mert terheli a környezetet, és fizetni kell mert az állam útjait használja és nagy mértékben amortizálja. És az amortizáció és a környezetterhelés itt fontos. Kerékpárosok miatt még nem volt szmogriadó, és bár az utakat használja, mégsem láttam még kerékpár miatt nyomvályús utat.
A kerékpár amellett, hogy hasznos, praktikus, egészséges közlekedési eszköz, még környezet barát is.
Sokan írják, hogy aki tekerni akar menjen ki a Margit szigetre. Aki meg autózni akar, menjen a Hungaro-ringre.

A balesetek... Igen, figyelni kell egymásra, igen a bicajos is lehet figyelmetlen. És igen, nem tartja be a kresszt ahogy sok más autós sem, Csak ha a birngás szabályt szeg (ld.: áthajt a piros lámpán) az szúrja a szemét az autósnak. És sok esetben nem a vétség miatt, hanem azért mert neki van rá lehetősége és módja, mert a bicaj fürgébb. És ha az autós megteheti, ő is áthúz rajta. Vagy a hülye autós a körforgalomba szembe hajt be éjjel, mert arra rövidebb...

Szomorú dolgok ezek... Káosz van mindenhol, önző és intoleráns az egész ország, az egész rendszer. Mégis, mit várunk a közlekedéstől? Mitől lenne jobb?

A lényeg az lenne, hogy ésszel kellene használni mindet. Hosszú távra kellene gondolni. Nem kellene ennyire önzőnek lenni. Felelősség teljesen kellene gondolkodni. Ami az emberek nagy részének nem megy. Sajnos...
Hopegirl 2010.01.04 15:31:59
@GG81:

Magyarország az adócsalók nemzete... Ezt is tudjuk, és egy sör mellett mindenki jót röhög rajta, hogy éppen most hogy, és hol rövidítette meg az államot, verte át az apeh-ot.

A jövedéki adó büntetés jellegű. Cigarettánál: mérgezi magát aki szívja, mérgezi a környezetét. A rákos megbetegedések kezelését az én TB-mből fizetik, de a fogtömésem már én fizetem. A dohányzásból fakadó tüdőrák elkerülhető? Igen, el. Az észnélküli autóhasználat miatti szmogriadó elkerülhető? Igen, el. (más kérdés, hogy még a páros-páratlan rendszám szabályt se voltunk képesek betartani...) Ha tehetünk azért, hogy jobb, és élhetőbb környezetünk legyen, miért ne? Nem csak jármű használat ez. Ez egy világszemlélet. Előrelátás, belátás, megértés. Nagy dolgok ezek?

És te azt mondod, hogy az adófizetés érdekes kérdés? A közlekedés is olyan, mint az adózási morál