Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hcpeter1

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiderült a szombati nagyobb méretű rendezvényünk gyülekezési helyszíne: találkozó a Csepeli HÉV, Boráros tér megállóban szombaton 18:00-kor! Még lehet jelentkezni, sőt, szerdáig egészen biztosan lehet, ezért ha egy fiatalos futóprogramot kerestek most szombatra rengeteg fiatal…..
Lassan két hete berreg szépen a fórumunk. Hogy kicsit izgalmasabb legyen, nyitottunk benne egy zugot, ahova jöhetnek anyagok bármelyik forgalmazótól. Nem hiszem, hogy a közeljövőben tele lenne teljes kiadványokkal, de addig is szivesen látjuk a promóciókat, a kiadványok ingyenesen…..
hcpeter1 2011.05.31 21:15:22
@Atyaman: Köszi, sajnos ettől tartottam. Sebaj, addig csak kibírja így ahogy van. Sajnos semmilyen anyagom nincs hozzá, hogy varjak tokot:)

Másik felmerült kérdésem: egész sok magyar e-könyvesboltot végignéztem. Érdeklődési területem a szórakoztató irodalom főleg. Ilyen műveket, nem magyar szerzőtől hol tudok beszerezni legálisan? (Félek a válasz hasonló lesz mint előbb...)
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
Vannak ezek a szájtok, amik kereshetővé teszik a facebookos státuszfrissítéseket. Amik persze amúgy is kereshetők. Bárki eléri őket. Mint az iménti link alatt is látható, sokan nem is sejtik, hogy amiket megosztanak magukról, azok az információk mások számára is elérhetőek.…..
hcpeter1 2010.05.18 22:30:05
@Gerusz: Érdekes, ott nekem csak a linkek, meg a honlap van beállítva. Mármint, hogy ezt oszthatják. Na, kérek valakit, hogy címkézzen már meg, vagy próbáljon.
hcpeter1 2010.05.19 08:03:57
@NightH: @John A. Dragon prof:
Köszi! Így már jobb:)
Élt harminc évet. A Sony úgy döntött, hogy jövő márciusban megszünteti a floppy gyártását, ezzel végleg befellegzett a technológiának. Az első 3,5-ös lemezeket 1981-ben dobták piacra. Meglepő adat, de még két évvel ezelőtt is 8,5 millió darab floppyt adtak el Japánban.…..
Nos tehát, pénteken reggel 10 órakor átvettem a HTC Desire-t az MGSM-nél. Gondoltam, leírom az első benyomásokat, és majd jövő hét elején jön egy átfogó teszt. Akár több postban. Nem fogok köntörfalazni: a HTC Desire minden bizonnyal az egyik legjobb, ha nem a legjobb…..
A Dropbox közösségi fájlmegosztó szolgáltatás januárban már elérte az impozáns 4 millió regisztrált felhasználót. Ám minden bizonnyal befektetői (köztük a hírhedt Sequoia Capital) további nagyarányú felhasználószám-növekedést szeretnének látni. Valószínűleg ennek…..
Ennyit változott a világ, ennyire picik lettek a tárolók harminc év alatt. A bal oldali monstrumon a piros gomb akkora, mint a jobb oldali SD-kártya. A bal oldali IBM által összeállított tár nyolc darab 2,5 GB-os részből áll és majdnem kétezer kilogrammot nyom. Az egész monstrum 648…..
Bigyóblog Címkézett konnektor 2010.02.23 07:55:00
A fene sem tudja, hogy a sok egyformán fekete kábel közül, melyik a lámpa és melyik a tévé zsinórja. És ha úgy össze vannak gabalyodva, mint nálam, akkor eléggé nehézkes pont azt megtalálni, amit ki akarunk húzni. Egy egyszerű ötlettel azonban megkönnyíthatjük az életünket.…..
Megint a Panasonictól. A cég két éve mutatta be a 150 colos óriástévét. Most 152 cols plazmatévével jött elő, ami HD, 3D-t is le tud játszani. 4096x2160 pixeles a kijelzője, ami egy ekkora monstrumon nem is tűnik soknak. A Panasonic a 3D technológia népszerűsítésére szeretné…..
Remélem, érintettek is olvassák majd, mert nem sok szakmai alapja van a mai posztnak - viselkedéstani annál inkább! Fedőnévnek köszönjük szépen: A blogon található írások az informatikusokról nagyszerűek, van is átfedés az azokban leírtak és az én jellemzéseim között,…..
A bloghu mostantól kezdve alkalmat kínál arra, hogy bizonyos szavak használatát ne engedélyezzük, úgyhogy én most élek ezzel a lehetőséggel. A továbbiakban a következő szavak tiltottak itt a hángörienidioccon:1. Lenyilatkozta - na, ez az a szó, amit ha meghallok, vagy…..
Már a múltkori online közvetítésük kapcsán is illett volna felkapni a vizet, de végül mi is adtunk a DigiTV-nek még egy esélyt. Hisz a csatorna hitvallása szerint:"Amit a DigiTV ajánl: - a létezõ legújabb digitális technológiát, - kedvezményes díjcsomagokat, -…..
hcpeter1 2009.09.17 12:20:39
@toth.kazmer: Nekem már kb 4 routerrel jól működött a digi net. Az ügyfélszolgálaton, vagy HD-n szerintem azért nem kéne megtanulniuk a cirka 1,234541 típusú router beállítását. Főleg mivel az a Te eszközöd.
Amire esetleg figyelni kell: PPPoe kapcsolat (de gondolom ezt tudod), néhány routernél lehet olyan hogy kapcsolat név (opcionálisan). Na ezt nem szabad kitölteni, csak felh. név, jelszó. Ezen kívül még lehet ezer hiba, de valószínűleg beállítási problémáról van szó.
Ez év január 20-án hirdettem meg az azóta "Rambó" programként elhíresült projektet, melynek keretében felkészülök, leadok és végeredményben jól nézek ki a strandon, mint Sly. Ez ugye a klasszikus dolog, márpedig 30-on túl oda kell figyelnünk a kinézetünkre, mert…..
hcpeter1 2009.05.12 21:22:24
Futóblog Kutyuskák megint 2009.05.08 09:50:00
Winklair posztjában megtanultam, hogyan kell okosan és helyesen cselekedni egy hátán ágaskodó szőrű harcias eb gyorsuló közeledésnek láttán. Azt hiszem múlt hét csütörtökön ezt a tanulmányt egy pillanat alatt elfelejtettem. Ösztöneim erősebbek voltak és nem guggoltam le a…..
Futóblog Vízhólyag UÁÁÁ 2009.04.24 15:03:00
Bizonyos távok felett nehéz megúszni a vízhólyagot. Cipője válogatja - nekem a Pegazus 25 menetrendszerűen csinált egyet-egyet a jobb talpam közepére 7,5-nél. Egyszer futottam benne 17 kilométert, akkor is megcsinálta, de a végére a vízhólyag szét is ment, ami viszonylag egyszerű…..
Futóblog A célfotó fog dönteni 2009.04.19 12:09:00
Sokat nem is fűznék hozzá: 3,86km a különbség az utolsó nap kezdetén. Minden a hajrán múlik, ráadásul ma van a Vivicittá. Én ugyan nem jelenek meg, viszont vasárnapi hosszúedzés azért lesz, úgyhogy a csajok nem lélegezhetnek fel :) Kisebb meglepetésre Birdie a hajrára elhagyta…..
hcpeter1 2009.04.20 08:58:52
@DaMartian: Helló!
Köszi a választ, remélem nem ezzel lesz a gond, mert elég új a cipő, újat venni nagy érvágás. Egyébként nagyon fura fájdalom, mert mintha a csípőmnél is fájna, lehet ott húzza valamilyen izom...

Azt hittem cipők felhasználási területre mennek (szóval futás, meg terep, vagy beton, aztán kész), és a súly annyira nem számít.
Pegasus jobb választás lenne?
hcpeter1 2009.04.20 17:12:01
@DaMartian: Igen, doki lesz, ma érzem nagyon húzódik a csípőm... Nem szeretnék cipőt cserélni, mert ez alig 1 hónapos, nagy érvágás lenne...:(
hcpeter1 2009.04.21 14:29:05
@zsolababe: milyen igazad van! Sőt, sok munkahelyen van továbbképzés, miért nem tudnak ilyen helyeken kötelezővé tenni egy kis honlap-nézegetést? Tudsz valamit a futásról? Semmit, sebaj, felveszlek, és van egy hónapod utánanézni, hogy a nikeplus-ot eszik-e vagy isszák.
Életfogytig tanulás, ugyebár.
Futóblog Tolsz valamit? 2009.04.14 12:16:00
Az előzmények nem voltak valami kecsegtetők. A pénteki Szent Fight Clubban annyit kesztyűztünk, hogy tíz felett már nem is számoltam a meneteket. Kicsit a fejem is szétverődött, legalábbis a homlokom erősen fellekvárosodott, úgyhogy eleinte a hason alvást se erőltettem, különös…..
A héten én is egynél többször vettem fel a futócipőt és adtam a sportnak. Szerdán nrg cimborámmal csapattunk a Szigeten két karikát (elképesztő tömeg és már a csapok is nyitva vannak), péntek este pedig egymagamban toltam egy 5-ös szakaszt. Pénteken meló után alig vártam, hogy…..
hcpeter1 2009.04.06 16:25:54
@rrroka: köszi a tippet, a pörgős szakasz mennyire legyen pörgős? Max pulzusszám mondjuk 90%-a, vagy tényleg ami belefér?
@d in wonderland: nekem bejött a pulzusmérő, mert így nem futok túl gyorsan, ami régen jellemző volt, és egyáltalán nem esett jól a futás. Ha Neked így is jól esik, akkor tényleg a fenébe a mérővel:) (Személy szerint Nekem még a zenével meg kell birkóznom, ha jön egy pörgősebb szám simán magával ránt:))
hcpeter1 2009.04.07 07:29:42
@rrroka: Okés, köszi szépen! Ezt ki is próbálom, remélem nem esek össze valahol a közepén:)
hcpeter1 2009.04.07 22:21:44
@rrroka: hát ez jó volt:) Nem tudtam meghúzni nagyon, de azért felpörgött a pulzus 190-re, és azt vettem észre, hogy gyors futásnál is lehet normálisan lélegezni:) Katarzis! Egyik kedvenc (iram)játékom lesz (sic!):)
Futóblog Kis állat nagy félelem 2009.03.30 10:17:00
Januárban még kifejezetten örültem a nagyon hideg télnek. Jöttek a mínuszok, fizettem a gázszámlát és közben dörzsöltem a tenyeremet, hogy na, most kifagytak a kis nyomorultak. Itt a tavasz, éppen a felzaklató hírek utáni pihentető időjárásjelentést nézem, erre elveszik a…..
A hozzászólások között látni, hogy sokaknak okoz gondot a megfelelő futócipő kiválasztása (és most nem akarok Winklerig visszanyúlni, aki ugye notórius Pega lábfeltörő hírében áll, de úgy tűnik, van megoldás!). Nekik szeretnénk némi útmutatást adni.A Nike 6 üzletében a…..