Regisztráció Blogot indítok
Adatok
reti01

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tündér Titkok Mindennapi csoda... 2009.02.17 11:00:00
Bizonyára hülyülök....Tegnap még a napsü- tésnek örül- tem, ma meg a hava- zás húzza mosolyra a szám... ha egy pszicho- lógiai vizs- gálatnak vetnének alá, tuti egészséges minősítést kapnék, hisz, erre csak a testben, lélekben ép személyiség képes... Tehát, kezdem…..
Drága Barátom eszembe jutottál......Néha úgy alakul az élet, hogy lehetetlen elmozdulni. Reggel mikor, kinyitod a szemed, vad öröm fog el, ahogy meglátod, hogyan süt a nap, vagy milyen szép az ég... hív a végtelen és csábít a világ.... sétálni, biciklizni, úszni, utazni....…..
Tündér Titkok Élet ez??? 2009.01.30 10:00:00
 Élet ez??? avagy Ez az élet???"Ismered azt az érzést, mikor lefekszel, szeretnél aludni, nagyon szeretnél, de az álom sehogy sem jön, a gondolatok kavaroganak a fejedben, valami feszültség szorítja össze a gyomrod, egyre idegesebbé válsz, mert minél jobban szeretnél…..
reti01 2009.02.01 18:39:04
Ismerős az érzés. Az ember leél X évet, tapasztalatokat gyűjt jó és rossz oldalról egyaránt. Van csúcson és van gödörben, de mivel hisz a jövőbe, s ereje is van, így lép, tovább. Kerget álmokat, kialakult elképzelése van a jövőről és úgy érzi: tudja hol a helye és szerepe ebben az önmaga által megteremtett világban. Megalkotja és a környezetével elfogadtatja az aki szeretne lenni. Arcok és álarcok. Működik is minden rendesen, munkahelyen és magánéletben egyaránt, halad a ranglétrán, tele van hódolóval, akik magasztalják testét vagy szellemét, esetleg mindkettőt és erősödik a tudat: király vagyok és mindent megtehetek. Legtöbbször meg is akar tenni, szerezni mindent. Csak közben nem veszi észre – mindent el is veszít.
A partner (férj, feleség, barát, barátnő) belefárad abba, hogy a Mi helyett csak az Én van porondon. Nem akar másodhegedűs, kiszolgáló személyzet, a környezet szemében nevetséges báb lenni, eltűrni a nemesi allűröket, érzelmi, vagy akár szexuális kicsapongásokat és inkább kiszáll.
Vagy a munkahely érzi úgy: szeretett gyermeke, aki tulajdonképpen az ő nevelésük túl nagyra nőtt és (vagy) nem hozza a kívánt szintet. Sokba kerül, konkurencia, valós veszélyhelyzet. Következtetés: nem kell, szabaduljunk meg tőle.
Ha bekövetkezik ez a helyzet, amitől kimondva, kimondatlanul mindenki fél, még áll a királyság. Kell egy kis idő amíg egyértelművé válik a régi magától nem jön vissza, új pedig: hány békát kell ahhoz megcsókolni, hogy valamelyikből királyfi, vagy királyság legyen? Váltani, újítani nem olyan egyszerű. Elkeserítő az érzés és valahogy hiányzik a régi. Az élet úgy volt, vagy lett volna teljes. De elment, vagy legalábbis most úgy tűnik.
Nem hiszek abban, amit egy vers utolsó sorai hirdetnek:
….
Majd becsapom magam is
bölcs mosolyt hazudok
mert tovább kell menni.

Nem tovább menni kell, mert az ember nem menekülhet önmaga elől egy életen át, hanem meg kell találni, hol volt a hiba és megpróbálni menteni, ami menthető. Hátha… Az álom tettek nélkül reggelre ködbe vész és csak reménykedni, vagy rettegni lehet, hogy este az álom újra előjön, de sohasem lesz valóság.

Nem vagyok pszichológus, de az írásaidból nekem egy valami jön le: Valaki nagyon hiányzik Neked. Várod, hogy visszajöjjön, de lehet, hogy ő meg arra vár keresd. A férfiak túl hülyék, vagy büszkék, lépj Te, hátha szép lesz a mese vége.

Ha mellélőttem: bocs, ha talált: reményt és sikert!
Tündér Titkok Békakirály 2009.01.28 08:00:00
 "Mielőtt megtalálod a fehér lovas herceget, sok-sok békát meg kell csókolnod"Hallottam egyszer egy statisztikai adatot, hogy valós e, nem tudom, de, ha a töredéke is igaz, bajban vagyok... a kimutatás szerint, ahhoz, hogy találjunk egy hozzánk illő társat, legalább 100…..
Vágy és Kétség....Néha elfog a kétségbeesés... és elkap a gondolat, milyen az élet, társtalanul.... és milyen – sokaknak – társas magányban. Ilyenkor mélyen a szívembe nézek és érzem azt az űrt, amit szeretnék kitölteni, amit szeretnék teljességgel megtölteni.…..