Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabeszdoktor

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma egy igazán nehéz témáról lesz szó, amely nem más mint a német Panzerkampfwagen VIII Maus, Egér 188 tonnás szuper nehéz harckocsi! A páncélos mellett álló katona jól szemlélteti annak méreteit! (Kép forrása)..
gabeszdoktor 2016.01.06 12:44:10
@project640: Ugyanilyen "hibrid" meghajtást alkalmazott a Tigris prototípus meghajtásához, amiből később a Ferdinand/Elefant páncélvadászt alakították ki. Katasztrofális megoldás volt, nem brilliáns... 600 LE-vel próbált meghajtani 70 tonnát... A belsőégésű-elektromos kombó - aminek köze nincs a mai hibrid hajtáslánchoz - talán jó ötlet mozdonyok hajtására, szárazföldön csak egy túlterhelt, alulmotorizált szörnyeteget eredményezett.
Aláírásgyűjtögetéssel vagy semmisségi perrel menjünk neki a menekültkvótának? A migránskrízis újabb löketet adott az aláírásgyűjtögető demokratáknak – mindkét oldalon. Magyarországon a Fidesz a kvóták ellen, az Együtt a „közös európai megoldás” mellett gyűjt…..
gabeszdoktor 2015.11.09 17:17:46
(20) "2016. szeptember 26-tól ... kérelmezőt arányos mértékben át kell helyezni Olaszországból és Görögországból más tagállamokba."

(22) "Az EUMSZ 78. cikke (3) bekezdésének megfelelően az Olaszország és Görögország érdekében előirányzott intézkedéseknek átmeneti jellegűnek kell lenniük. A 24 hónap ésszerű időtartam annak biztosításához, hogy az e határozatban szereplő intézkedéseknek valós hatása legyen Olaszország és Görögország – a területükre érkező jelentős migrációs áramlások kezelését célzó – támogatása tekintetében."

3. cikk (1) "Az e határozat értelmében történő áthelyezésre csak azon kérelmezők esetében kerülhet sor, akik a nemzetközi védelem iránti kérelmüket Olaszországban vagy Görögországban nyújtották be ..."

5. cikk (5) "Azok a kérelmezők, akiktől a 603/2013/EU rendelet 9. cikkében rögzített kötelezettségek alapján ujjnyomatot kell venni, csak abban az esetben javasolhatók áthelyezésre, ha ujjnyomatot vettek tőlük és azt az említett rendeletnek megfelelően továbbították az Eurodac központi rendszerébe."

Tehát a határozat annak a 120 000 migránsnak az elhelyezésére vonatkozik, akik Olaszországban vagy Görögországban nyújtották be a kérelmüket, szépen ujjlenyomatot adnak és akik 2016. október végéig türelmesen kivárják, amíg áthelyezik őket egy másik tagországba. Ha nincs nagy mákjuk, akkor éppen Bulgáriába vagy Romániába. Természetesen oda is csak 24 hónapra. Attól tartok, hogy kicsit üresen maradnának ezek a kvóták. :D :D :D
Egy fű alatt benyújtott rendelettel a kormány kedden tovább központosította az EU-s pályázati pénzek szétosztását. Több száz fiatal, képzett munkavállaló helyét foglalhatják el politikai komisszárok az eredeti fizetések 60-70 százalékáért. A kaotikus állapotok uniós…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! A hálózsákot azért viszi magával az ember, hogy komfortosabbá tegye a kint alvást, melegen tartsa a hűvös nyári éjszakákon, csípős őszi reggelen vagy a zord téli időjárás során. Azonban egy fontos dolog ezzel…..
Nem tudom, hogy Anna az olvasóinkat akarja meggyőzni, avagy saját magát meggyugtatni, hogy jól döntött, mikor eladta az autóját. Az általa bemutatott okfejtés könnyen lehet, hogy teljesen reális saját magára nézve, de általánosságban már nem feltétlenül értenék vele egyet,…..
gabeszdoktor 2009.01.25 18:32:39
Történt egyszer, hogy az egyik bátyám megnősült. Az asszonyka olyan családban nőtt fel ahol volt kocsi, ezért a nem túl hatalmas fizetéséből vett egy kis Skodát, hogy azzal járhasson munkába (egyébként csellista szóval gondolom jól jött neki). 33 évesen még albérletben lakott, de kocsi az kellett. Namost megszületett a kislányuk, meg kellett oldani a lakásproblémát és családtagként megpróbáltunk tanácsot adni - ha félre akartok tenni, el kell adjátok a kocsit - javasoltuk. Asszonyka befarcolt, hogy nem, azt már nem hogy ő nem fog még egyszert BKV-val járni próbára, meg hogy majd szegény gyereket babakocsival buszozva szállítsa, hát hogy ő a maga részéről köszöni szépen ez nem fér bele. Próbáltuk meggyőzni, hogy kocsi nélkül is fel lehet nevelni gyereket - szüleink 5ünket legalábbis így neveltek fel - de nem, nem, nem és nem.

Aztán egy szép napon a Skoda szervízbe került, ahol annak rendje s módja szerint lemásolták a kulcsot, majd meglovasították... Szóval bátyámék nem adták el, inkább megvárták, hogy ellopják. Nem mellesleg még ki sem volt fizetve. És asszonyka kénytelen volt megtanulni, hogy autó nélkül is lehet járni próbára és autó nélkül is felnő a gyerek. Szerencsére volt annyi belátásuk, hogy még egyszer nem vettek autót, hanem a kocsi havi fenntartási költségei helyett egy kb. 5millióval szebb, kényelmesebb lakás törlesztőrészletét fizetik. És nekik így éri meg jobban. Meg a gyereknek is.