Regisztráció Blogot indítok
Adatok
100%woman

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rég volt már egyébként is logó :)..
Örömmel jelenthetem be, hogy szerény személyem nyerte el azt a többfordulós pályázatot, melynek díja a patinás Reklámfail Blog társszerkesztői állása. Mivel spontán, merész, de mindemellett megfontolt személyiséggel rendelkezem, úgy véltem, egy rövid, lényegretörő…..
A koreai ittlétem lassan a végéhez közeledik, több mint kilenc hónapja élek Szöulban. Éppen két hónap múlva hazamegyek, és már most azt gondolom, hogy - annak ellenére, hogy NAGYON várom, hogy lássalak benneteket - szomorú szívvel megyek vissza. Azzal az elhatározással, hogy…..
A világ Koreából Back to Seoul 2009.08.31 18:31:00
Három hét. Ennyit töltöttem a lányokkal, nagyon hamar elrepült...Ma délben, egész pontosan egykor búcsúztam el tőlük, integettem a biztonsági ellenőrzési pontnál, aztán felültem a metróra és visszavonatoztam a koliba. Az Airport Express 40 perc alatt vitt a Gimpora, onnan még…..
Csak röviden: Most fedeztük fel, hogy a fényképeinket nem tudjuk feltölteni a Facebookra, mert kb egy hónapja a "tiltott" weboldalak közé került a többi népszerű közösségi oldallal együtt. Az indokokról nem szereztünk hivatalos információt, de tippelni…..
Öt nap alatt szinte mindent megnéztünk, ami tervbe volt véve, és az időjárás is kegyes volt hozzánk. Augusztus derekán ez sokat számít!Első nap a Tiltott Városba látogattunk el (képek a korábbi bejegyzésnél). Hat pénztárnál állt a többezer bejutásra váró látogató, de…..
Igazán megszokhattam volna már az életben, hogy minden egyszerre szokott történni. Nem kérdezi senki, hogy felkészültél-e rá, hogy tudod-e majd kezelni... Csak úgy megtörténik veled. Tetszik vagy sem.Hát, nekem most kicsit ilyen érzésem van. Nem mintha nem tudnám kezelni, csak úgy…..
Részben, hogy ellensúlyozzam a tegnapi bejegyzést...Most olvastam a The Korea Heraldban, hogy a bíróság 2.450 USD-re büntetett egy férfit, mert állítólag hipnotizált egy nőt az első randijukon, és... MEGCSÓKOLTA!Namármost, itt egy ún. Blind Date esete forog fenn, ami Koreában…..
Talán nem túlzás azt állítani, hogy Jeju-do (ejtsd Dzsedzsudo) Dél-Korea legszebb turista célállomása. A félszigettől 85 km-re délre fekvő 1850 négyzetkilométer területű szigetet egész évben látogatják a turisták, én mégis azt mondom, hogy június közepén és szeptemberben…..
Tegnap megmerítkeztem Szöul kulturális világában, és jobban esett bármilyen fürdőnél. (Elnézést a Széchenyi-fürdő rajongóktól...)Már másfél hónapja készültünk meglátogatni a Klimt kiállítást, ami egy hét múlva bezár. Amikor Krisztával megnéztük a kiállytás…..
Vasárnap ért véget a május 1-10 között megrendezett Hi Seoul! fesztivál. Ennek keretében egész napos nemzetközi barátság-, illetve nemzetközi konyha-fesztivált tartottak vasárnap. A Magyar Nagykövetség - immár hagyományosan - szintén megjelent, és önkéntesként Bencével mi is…..
A Lehet Más a Politika + Humanista Párt összefogás tegnap és tegnap és ma leadott összesen az Országos Választási Irodánál 27500 ajánlószelvényt. Körülbelül negyven kiló volt.Más pártok cédulagyűjtésben járatos emberei egyöntetűen azt mondták, nekünk nem fog sikerülni,…..
-g- blogja Holott 2009.04.27 08:25:00
Holott faluban mindenki bokáját fogva jár,nevet, ha nyaklevest kap, és ha boldog, sírdogál.Ki elfárad, hát ott ledől, hol éppen kedve tart,Holott nem ismer rossz időt, sem jégesőt, vihart.A nyár után megint tavasz jön, s újra itt a nyár.A fél falu fele fél éve füttyög,…..
-g- blogja Elágazások 2009.04.27 20:33:00
(első verzió) Mint játékpénz vagy bón, hamis lehet,Kiváltom, és ő elvisz könnyed útra,A játékunk még véresen komoly,Kezem között lesz vértelen komollyá.Csak tudnom kell, valóban vágyom-e,vagy az kíván, ki vágyom néha lenni?Majd úgy viseljük egymást, mint a blúza gombot,…..
Elnézést, kedves Olvasó, ha nem tudsz angolul, remélem nincs harag...First, I apologize my readers that do not understand me, but I decided to try blogging in English so that my new friends in this international environment may also enjoy my reports... We will see whether it works or not,…..
100%woman 2009.05.01 11:53:08
@JulesetJim: yes, i was thinking the same, but you got it out right there!! ;))
but that would have been a bit to direct (my op)...
100%woman 2009.05.01 11:54:46
@Korean Blogger: hey, check my blog at n-extravaganza.blogspot.com/ and read btw the lines... or call me on skype!
A friend has just recently posted a video link to a music video by Super Junior. This is a Korean boyband that consists of 13 members: Eeteuk (leader), Heechul, Hankyung (Chinese member), Yesung, Kangin, Shindong, Sungmin, Eunhyuk, Donghae, Shiwon, Ryeowook, Kibum, Kyuhyun (magnae)All 13 members are…..
Ezen a héten megkezdődött a vizsgaidőszak a KDI Schoolban töltött tanulmányaim első szemesztere végén... Tizenhárom év után újra vizsgákat írok.Furcsa érzés? Nagyon. Szívesebben vizsgáztatnék én :-)Rossz érzés? Egyáltalán nem! Kihívás minden vizsga, és bár nem vagyok…..
Megint egy furcsa dolog, amit máshol nem láttam még...A fára erősített infúzió képét levágtam, hogy ne látszódjon minden, szóval így tessenek a szerkesztőséghez beküldeni a tippeket. Milyen konstelláció az, amikor egy infúziós zacskó a fához van erősítve? És hova van…..
100%woman 2009.04.25 10:27:05
@Judy.hu: Csak lasan a testtell! Ugyan ebből a körből kimaradtam, de jelzem: megjöttem, mint konkurencia - a vidéki alapokról ;)
Szóval, újabb fealdványokat várunk!! :))

ps: @ korean blogger: az ÉN nyerményem ég nem érkezett meg!! szóval, várom ám a selyemhernyókat...
Ma már 25C meleg volt, szinte nyárias időjárás. A cseresznyefák virágai beborítják a parkokat, mindenki fényképezőgéppel jár és élvezi a jó időt.Mi is követtük a helyi szokásokat, és ellátogattunk a legszebb egyetemnek tartott Kyung-Hee kampuszba. Olyan érzésem volt, mintha…..
Na, ezt a címet is sikerült úgy megfogalmaznom, hogy ne legyen eygértelmű... Merthogy nem arról gondoltam értekezni hogy a magyar és koreai nyelv rokonok (és az ural-altaji nyelvcsaládba tartoznak), hanem csupán meg akartam osztani veletek a mai koreai nyelvórán készült…..
100%woman 2009.03.26 23:59:17
@venuswoman: hát igen, nekem is ez tűnt fel - ez az egyenes tartás!! :-D no meg hogy től hosszú a haja, nem? lassan olyan mint egy apród!!
Kedves Olvasóim!A furcsa tárgy megfejtése: szemöldök-borotva. A borotva megfejtéshez legelőször 100%woman jutott el, úgyhogy övé lehet az eszköz :-), illetve kaphat egy selyemhernyó-gubó konzervet (ld. mellékelt képen). Hip-hip hurrá!Ma csak röviden írok: Holnap reggel koreai…..
A heti legfurcsább furcsa következik a tárgyak közül, különösen a komoly kulturális különbségekkel megfűszerezve:a kosár.A kis műanyag kosarak itt a nesszeszer helyettesítésére szolgálnak, kis szövet-alapú szütyőt itt nem is lehet látni. A tisztálkodásnak ugyanis itt…..