Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robkova

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Libertarian Fel ne akasszuk? 2013.06.20 00:00:00
Annak a budapesti villamosvezetőnek az esetén háborog a magyar internet, aki felpofozott egy nőt, miután az a jármű elé lépett. A nő védelmében persze minden sajtóorgánum hozzáteszi, jó hangsúlyosan, hogy az illető angol volt, nő, és ráadásul terhes is (ami, ha jól vettem ki,…..
Poszt-eszdéeszes mozgolódás az árok egyik, poszt-csurkai mocorgás a másik oldalán: 2013 első napjaiban is rendkívül sok újdonsággal szolgál a magyar közélet. Míg Fodor Gáborék a talán fél tucatnál is több új-balliberális erővel mérkőznének meg a maroknyi SZDSZ-árváért;…..
robkova 2013.01.28 20:34:10
@gabcigirl: Milyen érvről beszélsz? Egy érvet nem mondtál baszki. Leírsz egybites lózungokat (gnácizás és társai) és egyéb paneleket az nem "érv". Nekem pl, mit tudtál válaszolni. Személyeskedés a mocskolódás. Az ilyen hülyékből meg elegem van akik minden sarokra nácikat hallucinálnak. Vita részemről lezárva! Te túl hülye vagy ahhoz hogy én ezentúl egy másodpercet is foglalkozzak veled.
RZA nagy kung fu rajongó hírében áll, Eli Roth-szal ötleteltek egy sort, ebből szépen megszületett egy forgatókönyv. Quentin Tarantino bepattant a produceri posztra, majd együtt meggyőztek még néhány színészt a véres, "bunyókban" gazdag őrületesen nagy szórakozásnak látszó…..
robkova 2012.06.29 10:25:58
@countrypecos: Egyet értek, erőltetett szarságnak tűnik.
comment:com Mindenki dr. az ATV-n 2012.03.28 23:30:00
Az ATV élő adásban és honlapján is Schmitt kisdoktori címével viccelt egész nap, volt dr. XVI. Benedek, dr. Damu Roland és dr. Castro is, de szerintük az Arab Tavasz is megérdemelte a doktori címet, hát még a BKV. Az alábbi screenshootot proli tumblerén leltük: ..
robkova 2012.03.29 09:51:10
@dr.pupak30: Szekeres, Szanyi kapitány, erőszakszex Kóka, Horn Gábor, Fleto ezek a nevek mondanak valamit? Ezek az emberek azért dobálják/dobálták ám a magas labdákat jobb oldalra, nem gondolod?
robkova 2012.03.29 11:11:12
@okostojgli_moderáld_ki_ezt_is_3: Tehát ha Schmitt-ről előkerülne egy hangfelvétel ahol azt mondja hogy csalt, vagy másolt akkor szerinted az lenne az igazságbeszéd? És akkor számodra is gerinces lenne! pf
  Sokak előzetes várakozására cáfolt rá a Milla március 15-i tüntetése. Egyrészt a szervezet nem túl sikeres Alternatív Köztársasági Elnök-választása és az Orbán-kormány korábbiaknál konszolidáltabb politikája ellenére is a tavalyival nagyjából megegyező, több…..
Shia LaBeouf szerint a Transformers 3 nem csak hogy jó, de egyenesen nagyszerű lesz, sőt minden idők legjobb 3D-s filmje lesz. Tehát semmi aggodalom, bizonyára úgy van, ahogy ő mondja. "Fogtuk az Avatarnál használt kamerákat és ráraktuk annak a srácnak a fejére, aki kiugrik…..
 Kasza Tibi egy balatoni hajón, a nyílt vízen fotózta Rácz Ildikót a Playboynak. Ildikó testét finom ékszerek borították, vagináját combjával takarta ki, hogy ne érezze magát teljesen meztelennek. Ildikó állítása szerint a fotózás szombaton volt Balatonfüred környékén.…..
Valamennyire talán túl vagyunk a „fülkeforradalmas” időkön, végre jöhetnek a konkrétumok (azért mindenkinek - aki nem hallotta - ajánlom még a NER-ről szóló mai vitát, nagyon tanulságos volt). A Fidesz többek között benyújtotta az állampolgársági törvény, a…..
robkova 2010.05.18 21:09:14
@Bartoki:
"- 5% helyett 1% kéne
- 750 kopicédula helyett 100"
Ha 1% lenne a bejutási küszöb akkor hány párt jutna be? Pláne hogy a kopicédulából elég 100 db?
Tényleg azt akarod hogy ilyen Zöld baloldal, MIÉP meg Torgyán-kisgazdák legyenek a mérleg nyelvei az 1-2 %-kukkal?
Hány párt indulna?
Szavazólap helyet szavazó füzet lenne a sok párt miatt? Tényleg ez kéne.

Amúgy a kópicédulát fel kell emelni 1000 db-ra, mert az szép kerek szám és egyébként is most több ember van egy EVK-ban.
Az 1%-os küszöbről az olaszok tudnának mesélni akiknél 20-30 párt szokott bekerülni, és 30 akárhány évig nem volt olyan kormány ami végigvitte volna a ciklusát.
Az 1%-os küszöb és a 100 kopogtató csak a szalámi- és megélhetési pártoknak kedvez.
Tényleg ezt akarod?
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Az MSZP, a Fidesz és a Jobbik delegáltjai úgy döntöttek, hogy az MDF nem indíthat budapesti listát. Ez választási matekra lefordítva annyit jelent, hogy ha jogerőre emelkedik a döntés, az MDF-nek a mostani 5 és fél helyett 6 és 7 százalék közti eredményt kéne elérnie a…..
robkova 2010.03.25 09:37:22
@Lord_M_: "kopogtató cédula elleni ötlet: a 0. fordulót (kopogtató cédula gyűjtést) le kell cserélni egy rémegyszerű szavazásra. Amin csak az indulni kívánó pártok vannak. Csak pártok. Ha megvan a szavazatok 5 százaléka, indulhatnak a választásokon. De csak azok."

Tehát csináljanak egy választást arról hogy kik indulhatnak a választáson? Ez ugye csak viccnek szántad?
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
Tegnap este nem hittem a szememnek. Bokros Lajos, a magát gyakran konzervatívnak definiáló MDF miniszterelnök-jelöltje – a földönkívüliekkel rendszeresen randevúzó Pataky Attilát követően - a TV2 Frizbi című műsorának vendége volt. A korábbi szocialista…..
Célegyenesbe fordult a nulladik fordulós verseny: már alig egy hét áll a pártok rendelkezésére, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlószelvényeket. A hivatalos adatok szerint a Jobbik, az MSZP és a Fidesz mindenhol indulhat, az MDF és az LMP erősen küzd, a (még) kisebb…..
robkova 2010.03.14 09:28:02
@mafos: Amúgy ezek a kis pártok (MDF, LMP) a saját kudarcukért, mindig másokat hibáztatnak. Mikor nem akart gyűlni a kopogtató, az azért volt, mert a "szemét" fidesz meg jobbik letarolt mindent, most meg a jobbik akar kicseszni az LMP-vel, mert a választási bizottságba delegált tagjuk végzi a dolgát.
Nevetséges.
Már előre látom mit fognak mondani ezek a pártok ha nem jutnak be a parlamentbe. "A Fidesz és a Jobbik útját állta a demokráciának."
robkova 2010.03.14 09:56:46
@theofil: Ne haragudj, de ha Morvai elmebeteg, akkor Gyurcsány, nem is tudom, egy agyhalott nemtudommicsoda.
robkova 2010.03.14 09:58:18
@theofil: "manifeszt elmebetegek jelennek meg a politikában"

Olvasva a hozzászólásodat, anonim elmebetegek jelennek meg a fórumokon.
Eddig csak egyszer foglalkoztam a közvélemény-kutatásokkal, s tulajdonképpen nem is terveztem, hogy ismét megteszem. Bár nem vagyok szakembere a kérdésnek – mindig meg is lep, amikor az egyes cégek részéről a mintavételhez és a statisztikai eljárásokhoz láthatóan (és…..
robkova 2010.03.12 00:30:50
@elhinchaviola: "MINDENKI NYUGODJON MEG, az LMP senkivel nem fog összeállni"

Pedig én nagyon izgultam.
:)))))
robkova 2010.03.12 07:59:23
@BLovi: "Engem érdekelne, hogy az LMP-t kik pénzelik. Kicsi méretükhöz, rutintalanságukhoz képest aránytalanul sok pénzt költenek."

Van a honlapjukon egy, úgynevezett kampányszámla, ami a párt kampányának a pénzmozgását mutatja (bevétel, kiadás), de az szerintem csak parasztvakítás. Írják is a alatta kommentekben, hogy "milyen korrekt", meg hogy "bárcsak az összes többi párt is ezt csinálná".
Kissé álomvilágban élnek ezek az elempések (legalább is a hardcore szimpatizánsaik). Amúgy a kampányszámlájukban nem láttam a google hirdetések összegét, és ez a reklám pedig, eddig "csak" 9 millióba került.
Abban a jelenleg messze nem elképzelhetetlen esetben, ha az MDF-nek és/vagy az LMP-nek nem lesz meg az összes (azaz húsz) területi listája, ezen pártok szavazóinak egy része április 11-én nem fogja megtalálni kedvencét a szavazólapon. Mindez – a választói csalódáson…..
robkova 2010.03.11 11:54:56
Amúgy nevetséges az az állítás, hogy a Fidesz ún. "letarolása" antidemokratikus lenne. Ez egy verseny, mint a kapitalista piacgazdaság, és ebben a versenyben néha a nagyhal megeszi a kishalat. Van ilyen.
Van bázisuk kopogtató gyűjteni, csinálják.
Vicces hogy az MDF és az LMP a sikertelenségük miatt, a Fidesz "antidemokratikus letarolását" okolják, pedig ha valaki felelős a kudarcért akkor az a két kispárt. Ibolyáéknak nem kellett volna kizárni a párt 2/-3át, beleértve az Almássy Kornél vezette ifjúsági szervezetet, és akkor lett volna Szdsz nélkül is káder a jelöltállításhoz és aktivista a kopogtatógyűjtéshez. Jöjjön egy fiktív példa: Ha mondjuk Vona kizárja a fél Jobbikot, a szervezetek nagy részét feloszlatja és megszünteti a Gárdát, (szétveri a pártot) akkor ne csodálkozzon hogy egy esetleges választáson nem gyűlnek a kopogtatók.

LMP: Nem építette ki a szervezeteit, ezért a kopogtatógyűjtésnél szerzett kudarcként mások antidemokratikus" cselekedeteit okolni, nevetséges. Akinek nincsen az egész országra lefedett hálózat, az nagyot ne tervezzen. Amúgy az LMP teli van naiv, álmodozó idealistával.

Az is megmosolyogtató hogy az LMP-sek az 5%-os bekerülési küszöböt antidemokratikusnak tartják (mint minden kis párt akinek magas a léc). Szerintem meg korrekt, aki azt nem éri el az ne szóljon bele a törvényhozásba. Gondolkozzunk. Az emberek több mint 95%-ka nem rájuk szavaz.
robkova 2010.03.11 11:58:50
@Az évek meg a rutin: Valóban az, csak a Fideszt támadta evvel 2006-ban a "balliberális értelmiség". LMP-nél, meg az MDF-nél kuss van.
Kettős mérce?
robkova 2010.03.11 12:27:25
@theofil: Az izraeli kettős állampolgárok is bántják, a magyarok kettős állampolgárságára oly érzékeny lelkedet?
Az melyik párt(ok)nak szavazatszerzés?
A hivatalos adatok szerint az LMP benyújtotta nyolcadik budapesti jelöltjének ajánlószelvényeit is, ezáltal – ha a választási bizottság is zöld utat ad - eldőlt, hogy a pártnak lehet fővárosi listája. Egy újabb területi lista természetesen nem a világ, az MDF budapesti…..
robkova 2010.03.10 13:03:59
@Don_Pipita: "Mindenesetre, ha sikerül nekik az azt jelentené, hogy a Magyar Nép kezd belejönni ebbe a demokráciás játékba..."

Ez eléggé nevetségesen hangzik azon a napon, amikor a gyökér Sólyom aláírta, a holokauszttagadás törvényt.
robkova 2010.03.10 13:14:52
@Don_Pipita: Én meg azon a véleményen vagyok, (amúgy nem tagadom a holokausztot, legfeljebb túlzónak tartom folyton vele foglalkozni) hogy a szavaiért senki ne kerüljön börtönbe, pláne ne 3 évre. Jó hogy nem ki nem végzik a holokauszttagadókat. Diktatúrákban szoktak az emberek a szavaikért börtönbe kerülni.
Oliver Stone új filmje, a Tőzsdecápák 2 még nem került a mozikba, a rendező viszont nem azzal tölti az idejét, hogy számlálja a hátralévő napokat a bemutatóig, hanem keresett magának új melót, ő fogja rendezni Don Winslow regényének, a Savages-nek a filmváltozatát. A…..
Magyar idő szerint délután fél háromkor Anne Hathaway és Tom Sherak, az Akadémia elnöke közösen kihírdette az idei Oscar-díj jelöltjeit. James Cameron filmje, az Avatar és ex-neje, Kathryn Bigelow alkotása, A bombák földjén egyaránt 9-9 jelölést tudhat magáénak. A Becstelen…..
Az Arany Málnát 1980-ban alapították és nem a filmipar legjobbjait, hanem a legrosszabbjait díjazzák, az "elismeréseket" az Oscar show előtt egy nappal adják át és jellemző rá, hogy a jelöltek nem mennek el a ceremóniára, bár egy-két kivétel azért akadt, 1996 -ban…..