Regisztráció Blogot indítok
Adatok
proviktoria

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak bizonyos merev, rendszerető, lelkiismeretes és szabálykövető emberek. Ismertek ilyeneket? Viselkedésük, mozgásuk szertartásos, öltözetük pedáns, konvencionális. Rendszerint komolyak, humortalanok, kevés érzelmet mutatnak. Kicsit úgy tűnik, mintha nem is volna nekik.…..
proviktoria 2009.01.28 20:55:06
@kis_csirke:
Márfi Gyula érsek úr tud a tridenti misékről és teljes mértékben támogatja azokat. Ez a természetes.
De ugyanígy támogatja a szegedi tridenti miséket Kiss-Rigó László püspök atya is. Varga Lajos váci segédpüspök úr pedig tavaly decemberben saját maga mutatott be tridenti misét, a következőt pedig februárban fogja Vácott, majd rendszeresen fog további ilyen miséket mondani.
proviktoria 2009.01.28 21:01:34
@eichikarl:
Igazad van. Valamint ti térdelve fogadjátok az Úrvacsorát.

(Mi meg sokszor úgy megyünk az Oltárhoz, mintha ott cukorkákat vagy rágógumit osztogatnának (vagy puszta ostyákat)) :-(
proviktoria 2009.01.28 21:16:11
@trevys:
Számomra nem igazán mindegy, hogy hogyan áldozok. Úgy érzem, hogy így, térdelve, tudom igazán kifejezni a tiszteletemet az Úr Krisztus előtt, hiszen ott Őt magát nyújtja felém a pap, és én nem tudok állva maradni. "Előtte hajlik meg minden térd..."

Természetesen engem nem zavar, ha kellő tisztelettel kézbe áldoz valaki.

Cañizares bíboros, az Istentiszteleti Kongregáció prefektusa erről így nyilatkozott nemrégiben a La Razónnak:

"[La Razón:] Mindemellett XVI. Benedek visszaállította néhány esetben a térdelve és nyelvre történő áldozás szokását. Ez valami jelentős dolog, vagy csak puszta formaság?

[Cañizares:] – Nem, ez nem csak formaság. Mit jelent nyelvre áldozni? Mit jelent letérdelni a Legszentebb Szentség előtt? Mit jelent térdelni a mise konszekrációja alatt? Imádást jelent, Jézus Krisztus valós jelenlétének elismerését jelenti az Eucharisztiában; tiszteletet jelent, az Isten előtt leboruló ember hitének magatartását, aki tudja, hogy minden Őtőle jön, és megérezzük a szótlanságot, a megdöbbenést a Csodálatos előtt, az Ő jósága és irgalma előtt. Emiatt nem ugyanaz kézbe venni, és megáldozni ilyen módon, mint ha ezt tiszteletteljesen tesszük; nem ugyanaz térdelve áldozni, vagy felállva, mert mindezek a jelek mély értelmet sejtetnek. Amit ebből meg kell értenünk, az az olyan ember mélyről jövő hozzáállása, aki földre veti magát Isten előtt, és hogy ez az, amit a pápa akar."