Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tna

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Appleblog A végső megoldás: SSD 2011.08.05 12:05:00
Szembe kell nézni időnként a korunkkal. Akár a harmincat lépjük át, mint én pár hét múlva, akár a hármat, mint a MacBookom már egy ideje - egyikünk sem hozza már azt, amit fénykorában. A laptopom döcög, már kényes a sok böngészőablakra, emiatt sokszor használhatatlanra…..
Appleblog Szevasz Microsoft Office! 2011.08.04 15:20:00
Tavaly került fel a gépre, tesztelésre kaptam, de egyszerűen képtelen voltam egyetlen értelmes mondatot is kiizzadni magamból. Az Office 2011 ugyanis olyan valószerűtlenül szarul működött a gépemen, hogy azt hittem, a: ez valami vicc, b: én értek félre valamit.Lassú volt, még egy…..
tna 2011.08.05 15:33:24
Én vagyok az aki egyes fentiek szerint "rosszul döntött", ugyanis erős Office befolyásoltságú munkára használok Mac-et. 4 éve...
Használtam a 2004-et, a 2008-at és most a 2011-et is.
Alapvetően mindegyik egy rakás szerencsétlenség ha többre is akarod használni, mint 3 olal begépelése. Marha jó lenne, ha az MS a csodálatos frameworkjeit és egyéb villantásait házon belül is használná (MSF, MOF), ugyanis a Maces office erősen nem kompatibilis a Winessel!
Egy-két példa:
csatolt file-ok Wordben, Excel, Word esetében általában megy, képek hol igen hol nem, MPP és VSD dll-t (sic!) hiányol, kimásolni sem lehet!
Excel forms, képek Excel táblázatban: 2003-as és attól felefel minden verzió helyesen kezeli Winen, de egyik verzió sem kezeli rendesen Macen - van egy-két eset amikor megy, de inkább megdöglik
HTML dokumentumok a Wordben: megnyílik egy geenrált 300 oldalas doksi, ami a word szerint 5 perc molyolás után 785, és 10 oldalanként ismétlődik a tartalma...
Makrók: talán jobb volt amikor nem voltak (2008), ugyanis a kompatibilitást még hírből sem ismeri. Röhejesen szar...

Ma már sokkal jobb a helyzet azokkal a formátumokkal, amire nincs MS Mac megoldás. vsd-OmniGraffle, mpp-iTaskx (és nem az OmniPlan mert az nem kezeli a baseline-okat).
A kétoldalas estimesénél és a konyhai bevásárlólistánál bonyolultabb Word és Excel állományokra még igy is az Office a legjobb a többi megoldás egyike sem használható!!
Három gyermekhez többféle módon juthat az ember: kitartó gyermekszüléssel, jól sikerült második házassággal, az ügyesebbek egy patronból megoldják. Viszont ilyenkor egy csapásra szembesülnek az nagy kérdéssel: milyen autóban fér el három gyerekülés? Mai cikkünk…..
Nincs olyan ember ezen a bolygón, aki lemaradt volna a Star Wars egyik nagyjelenetéről, amikor R2D2 3D-ben vetítette ki Leiát az asztalra, hogy az apró manóként kérjen segítséget az öreg jeditől. Több mint harminc év telt el azóta, és a technológia még csak nem is karcolgatja…..
Befutott hozzánk is a mágikus szín, mostantól nem oszlik a világ feketékre és fehérekre, mert majdnem mindenhol elérhető mindkét iPhone. Ahogy a T-Mobile írja, a lenyűgöző telefon már fehérben is kapható, szóval aki csak erre a pillanatra várt, ne gatyázzon tovább, inkább…..
A Locationgate-re adott válasz, a nemrég sebtiben megjelent iOS 4.3.3 ki lett csontozva: untethered jailbreak és az unlock is megjelent hozzá, így törhetjük, szolgáltatófüggetlenné tehetjük, pörgethetjük, forgathatjuk. A PwnageTool és a redsn0w frissült, az új redsn0w-val azokat a…..
Appleblog Így néz ki az iPhone 5? 2011.03.07 16:43:00
A Gadgetsdna kínai forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy az új iPhone-ban leszámolnak a 4-es széria üveghátlap-dizájnjával, és alumíniumötvözetre cserélik a borítást. A dizájn a 4. generációs iPod touch felé mozdulna el, valahogy így:Az új külsőre azért volt szükség…..
Egyik olvasónk küldött egy levelet tegnap, miszerint érdekes sms-t kapott a telenoros hálózaton iPhone-jára, az üzenet tömör és lényegretörő volt, mindenesetre egy érdekes szókapcsolatot is tartalmazott:http://1.1.1.1:9080/SADM/iPhoneDownload?... és ezután egy rakás…..
Újabb taggal bővül az Apple fejlesztési osztálya, ezúttal egy Liquidmetal nevű fémötvözet gyakorlati felhasználhatóságát kezdik el tesztelni. Pontosan nem tudni, hogy mire tudják használni a könnyű, tartós, korrózióálló és kemény fémet, ami az egyedülálló (nevezzük…..
Visszatértem, ezt most nem fenyegetőzésből mondom, de nyolc nap Kína és hét nap Toszkána után végre én is írok postokat a blogra, majd összefoglalom az élményeimet is valamilyen formában, de most koncentráljunk a tényekre: a Facebook nagyon népszerű a mobilokon. Legalábbis a…..
Zach Gage nem mindennapi ötletet vitt egy játékba. A Lose Lose egy sima űrhajós-lövöldözős marhaságnak tűnik, de a velünk szembejövő ellenséges járművek valójában a home könyvtárunk mappáit szimbolizálják, és ha kilövünk egyet, azzal az adott mappát is törli a program.…..
tna 2009.11.06 12:38:55
Appleblog Itt az iMac shuffle 2009.03.24 11:41:00
Ahogy a dizájn készítői írják, a régi gép azért volt érdekes, mert mindene megvolt, az új attól lesz keresett, mert kevesebbet tud. Sokkal kevesebbet: kivették a kijelzőt, így az egész felületet egyetlen sima alumíniumdarabból lehetett kivágni, amitől a gép még könnyebb és…..
tna 2009.03.26 10:58:45