Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Érdlakó

4 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október 3-án polgármestert és képviselőket választanak az érdiek is. A 2010-es önkormányzati választásokon Érden a polgármester mellett 12 egyéni választókerületi képviselőt választunk. Azok a szavazatok, amelyeket nem a győztes egyéni választókerületi képviselőre adtak…..
  Elképzelhető, hogy Botka László, az MSZP Csongrád megyei elnöke nem a párt színeiben, hanem a nem rég alakult, Összefogás Szegedért nevű civil szerveződés jelöltjeként méreti meg magát ősszel, az önkormányzati választásokon – írja a Szeged Ma.…..
Ki tudja, hátha megrezget ez a néhány sor valakiben valamit, és az a valaki talán éppen egy komoly bankár lesz vagy valaki a PSZÁF-tól , esetleg egy derék honatya/anya, aki megszereti ezt az ötletet és továbbgördíti a világmegváltás felé. Az ötlet pofonegyszerű. Arról van szó,…..
Érd-figyelő Érden futok 2009.09.25 20:12:00
Jó három éve kezdtem újra aktívan futni. Aktívan, az azt jelenti, hogy hetente egy-háromszor, és néha elmegyek egy-egy utcai futóversenyre, max félmaratonig, ahol leginkább önmagammal küzdök.Érden eleinte nehéz volt pályát találnom, mert bármerre indulok a rohadék dombokkal…..
Érdlakó 2009.09.25 21:02:19
A napokban több helyen is láttam, hogy szerelik fel az oszlopokra a térfigyelő kamerákat. Utánanéztem, hogy hol és miért pont ott teszik ki a kamerákat. A helyszínekről a rendőrség szakmai javaslalat alapján az önkormányzat dönt. Az alapvető szempontok: először a város ki- és…..
Olvasgatom az ingatlanadó témában megszólalókat és csak bámulom, hogy senki nem jön rá arra a csavarra, amit épp most készítenek elő. Azon is nagyon csodálkozom, hogy van aki lelkendezve örül érdiként a bevezetésnek-valószínűleg félreértésből.Ha hihetünk a híreknek,…..
Érdlakó 2009.06.09 12:00:20
@BKV figyelő: Olvastad a post második felét is? :)

Szlogenszerűen lehet ezt emlegetni, de a valóság némileg árnyaltabb. Pont az a gond, hogy a "vagyonadónak" becézett bevezetendő adó teljesen hitelteleníti az amúgy jó célt is szolgálható helyi adót. Az adónak ugye az az alapvető funkciója, hogy valami közös cél (pl. helyi közszolgáltatás ellátása) érdekében összedobjuk a pénzt.

Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy szinte minden településen van ingatlanhoz köthető adó, csak mondjuk kommunális adónak hívják. Ami logikus is, hisz az önkormányzatnak nincs pénze, csak az, amit a területén lakók befizetnek. Ha tehát nem fizetnek be semmit, akkor nincs miből a helyi szolgáltatásokat ellátni. Amit általában csak akkor észlel a pógár, ha nincs (pl. közvilágítás). :)

Érden pl. ha kiesne 350-400 millió Ft bevétel évente, az önkormányzat valószínűleg képtelen lenne normális szinten fenntartani a közszolgáltatásokat. A Közterület-Fenntartó Intézmény éves költségvetése 700 millió Ft.

Tehát alapvetően ezzel a -nagyon igazságtalan, irracionális és félrevezető kommunikációval kísért bevezetéssel van gond.
Tegnap az MTV Szempont című műsorában végre megnézhették az érdiek azt az uszodát, és rendezvénycsarnokot, amibe elkészülése óta eddig nem mehettek be. Azt kell mondjam, hogy kívülről-belülről gyönyörű. Sportpálya, lelátó, medence, minden van, és ott rohad üresen, a volt…..
Érdlakó 2009.04.11 09:01:03
@BKV figyelő: De, a működtetésre létrehozott cég egyik igazgatója (a háromból) egyszer úgy nyilatkozott, hogy kb. évente 12 millió Ft bevétel érhető el a fizetős vendégektől. Szerintem ez nagyon kevés, ennek minimum háromszorosa elérhető reálisan.

Azért csak a fizetős vendégekkel számolt, mert a sportegyesületek részére a város ígéretet tett, hogy nem kell külön fizetni érte. Ami logikus is, mert ha fizetnének is, azt csak a városi támogatásból tennék, tehát egyik zsebből a másikba.
Érdlakó 2009.04.19 11:37:21
@BKV figyelő: Megtaláltad, hogy hol utaltak feketemunkásokra?
Az előző városvezetés törvénysértő módon értékesítette a Sportcsarnokhoz tartozó telket, így az erre vonatkozó adásvételi szerződés semmis - döntött a bíróság. Az ítélet jogerős, és mert a többi, Sportcsarnokkal kapcsolatos megállapodás ezzel a szerződéssel…..
Érden belül (kertvárosi és központi részen egyaránt) egyre több az illegális hulladéklerakó. Vannak olyan helyek, ahol évek óta gyűlik a szemét, mégsem tesznek ellne semmit. A szemetelők mindentől megválnak. Háztartási hulladék, sitt, megunt játékok, berendezések, stb. Nem…..
Érd városközpontjáról lehet jót és rosszat is mondani. Én most egy kicsit a rosszról mesélnék, persze lesz majd jó is. 2005 augusztusában nyílt meg az érdi Stop Shop bevásárló park, amiben helyet kapott a Volánbusz pályaudvar is, ami régen a Kálvin téren volt. A…..
Ismerkedem a szerkesztő felülettel.....