Regisztráció Blogot indítok
Adatok
[dri] (törölt)

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy-nagy elnézést mindenkitől, kicsit leült a blog az utóbbi időben. Nyáron nem igazán volt időm foglalkozni vele, ősszel meg pláne (felgyűltek nyáron a tennivalók). De lesz még KMK, lesz még lágy kenyér, nagy revivalt tervezek itt. Kezdjük annak a fejlécpályázatnak a…..
Furcsa egy játék az After Years In Dark Tunnels, biztosan nem fog mindenkinek tetszeni – ez ugyanis olyan platformjáték, amiben leginkább a felfedezés kapja a hangsúlyt. Nincsenek ellenfelek, nincs ölés, csak egy irdatlan nagy pálya, amin tárgyakat lehet találni. Tárgyakat és…..
Kellemes, péntekre való játék a Plasticine Diver, amiben egy jobb sorsra érdemes búvárt kell megszívatnunk néhány hallal. A búvárt ki kell lökni a képernyőről (egy polip karjaiba) vagy rálökni egy horogra, esetnek nekitolni egy aknának. Ehhez többféle hal is a segítségünkre…..
[dri] (törölt) 2010.11.01 22:32:29
Régen volt igazán jó tower defense játék a blogban, de a Ghost Hacker szerintem most kiköszörüli ezt a csorbát. A lövegtornyos játékmenet alapjait a készítők úgy bolondították meg, mint a nagy sikerű Cursed Treasure alkotói: ha a szörnyek beérnek a bázisunkra, elkezdik…..
A megszokott magas színvonal, gyönyörű képek, újrajátszhatóság. Mindez jellemző a Search for WondLa nevű különbségkeresős játékra. Ráadásul a kongás alapverzió mellett-után színes-szagos, teljes képernyős változatban játszható a második rész is. A képek tényleg…..
Nem kellett hozzá sok, hogy flashjáték készüljön a héten megmentett chilei bányászokból. A Los 33 készítői kellő tisztelettel álltak a témához, aminek olyan flash alkalmazás lett az eredménye, amit nem játékként, hanem inkább művészi projektként lehet értékelni (ezért…..
„Hozz el nekem negyven aranytojást, és gazdaggá teszlek” – mondják a játék elején a Gravity Duck főhősének, egy jobb sorsra érdemes kacsának. Azt viszont nem teszik hozzá, hogy „de ebből húszat olyan szemétparaszt pályákon kell összeszedned, hogy a csőröd…..
[dri] (törölt) 2010.10.14 11:27:32
@Till S. Seemann: vector td 2-zzél :D
[dri] (törölt) 2010.10.14 11:28:34
A Nitrome mindig szívesen kísérletezett játékaiban a hagyományostól eltérő irányítási módszerekkel. A Squawk kicsit át is esett e téren a ló túloldalára: egy golyóvá gömbölyödött madarat kell irányítanunk benne közvetve úgy, hogy oszlopokra klikkelgetünk, és a madár az…..
A Notebook Wars nagyon pofás kis lövöldözős játék a felülről lefelé scrollozós fajtából. Láttunk már pár ilyet, egy idő után ezekből tizenkettő egy tucat, még akkor is, ha szellemes fejlesztési lehetőségek vannak bennük. A tárgyalt opusz azonban kockás füzetek rajzait…..
[dri] (törölt) 2010.10.04 22:26:01
Jó kis zenebutikot találtunk a Kongán: a Music Match egyszerű zenei kvízjáték, de nagyon megkapó. Három nehézségi módban kell dalokat kitalálni időre, vannak választási lehetőségek is, de a legnehezebb fokozaton már csak dalcímeket kapunk, és az időnk is kevesebb. Persze…..
[dri] (törölt) 2010.10.02 20:00:40
[dri] (törölt) 2010.10.04 04:43:06
A Robot Wants... sorozat egyik nagy kedvencem, hiába csak egy egyszerű platformjáték és hiába gyakorlatilag változatlan most már negyedik rész óta a játékmenet. A cuki grafika és a remekül megtervezett pályák elviszik a hátukon a szériát, a robot képességein pedig azért mindig…..
[dri] (törölt) 2010.10.01 10:04:38
[dri] (törölt) 2010.10.02 04:24:36
@Pimpili: a kedvedért nekifutottam mégegyszer. hm.
Régen volt tower defense játék, és a PC.Defense is csak tüneti kezelés a hiányra, mert nem egy emlékezetes darab. A kötelezőt azért hozza, végig lehet klikkelgetni több nehézségi szinten és vannak varázslatok meg achievementek is, a számítógépes-vírusos környezet pedig…..
[dri] (törölt) 2010.09.22 16:33:49
@Egyél sajtot: nemtom mit szívsz de adj egy slukkot XD
Amíg kénytelen voltam kerülni a munkakerülést, nagy kedvencem, Mateusz Skutnik újabb Submachine-gyöngyszeme jelent meg (előzmények itt és itt). A Submachine 32 chambers abból az apropóból készült, hogy a Submachine 4-ben volt egy jegyzet, ami erről szólt. Nos, hát ha volt ilyen,…..
[dri] (törölt) 2010.09.22 15:00:09
submachineworld.com/

nem badge-es >:(
[dri] (törölt) 2010.09.22 15:01:16
Szeretem a krimiket és általában kedvelem a Pastel Games játékait is. Nagy várakozással kezdtem el tehát a Scene of the Crime: Golden Doll című játékot is (aminek az első részét már láthattátok a KMK-n). Nos, csak kicsit csalódtam. Alapvetően jó a játékmenet, érdekes a…..
[dri] (törölt) 2010.09.20 19:15:38
Üljetek le, gyerekek, mesét mondok. Hol volt, hol nem volt, élt egyszer két kismacska, Fekete és Fehér. Mindenben egymás ellentétei voltak: amikor az egyik jobbra ment, a másik balra, amikor az egyik kapcsolón ugrált, a másik a platformokon, amiket a kapcsoló működtetet. Mindkettőnek…..
[dri] (törölt) 2010.09.14 14:47:59
[dri] (törölt) 2010.09.14 19:27:55
@Stöki: nem, csak ignoráltál. kétszer.

>:(

xD
[dri] (törölt) 2010.09.15 01:19:32
@Stöki: köszi, puszi ^^

:DDD
Menedzserjátékot viszonylag ritkán csinálnak flashben, pedig jó kis műfaj ez: békés, gondolkodtat, hosszan el lehet vele lenni. Jó példa erre a Recordshop Tycoon, amiben egy (illetve négy) lemezbolt útját kell egyengetnünk az üzleti sikerig. Először bolthelyiséget ket kell vennünk…..
Rutinos munkakerülőknek már ismerős lesz a One Button Arthur: ez a One Button Bob, kicsit más külsővel és kicsit más pályákkal. A játékmenet ugyanaz: minnél kevesebbet kikkelgetve kell átjutni a néhol szemétparasztség határát súroló pályákon a végén lévő aranyos…..
Amikor a kongán először találkoztam - nagyon régen már - a Mystic Hunterrel, nagyon tetszett, de ki voltam akadva rajta, hogy csak az első pálya játszható, és aki feltette, nem is foglalkozott vele, hogy nem megy tovább. Azt hittem, valami oltári nagy bug, és sajnáltam, mert szép,…..
[dri] (törölt) 2010.08.27 10:59:51
@Stöki: tényleg, mi lett a beküldött bannerekkel? vagy marad az oldal ilyen bilikék? xD

nem mintha zavarna, úgyis a játékok a lényeg, de akkor máskor ne legyen verseny >_< *
Ilyen lehet, amikor a sushifüggő-mariorajongó programozó játékot készít. A Wasabiban adva van egy sziget, rajta egy étterem, valamint egy mindenes. Az ő feladata a halat kifogni, a növényeket öntözni, majd ezeket az étterembe szállítani, hogy a vendégeket ki tudják…..
Aki már teljesen szétstarcraftozta az agyát, és vágyik egy kis felüdülésre, próbálja ki a Take a Walk című cukiságot. Nagyon klassz, az elején andalítóan nyugtató, a végére vérpezsdítően felüdítő zene, némi kis ugrálás, tündéri grafika, és persze, achievementek (a tíz…..
Bár nem túl szép a grafikája, nagyon jó kis logikai játék a Blockage a maga egyszerűségében. A pályákon színes négyzeteket kell megfelelő színű helyre bebillenteni, figyelembe véve a gravitációt, a szűkös helyet és a többi négyzetet. A fehér négyzet tömör, de a többit…..
[dri] (törölt) 2010.08.04 20:33:37
@Case: azt én is nagyon sokáig bámultam, mire meglett. a 19-essel ugyanígy jártam, most ott dekkolok.

nagyon elmés játék, szegény alkotó bizonyára sokat csuklik.
Az újraindulás óta nem szerepelt még a blogon végtelenberohanós-ugrálós játék, pedig munkakerülésre talán a legjobbak: egyszerű felépítésük ellenére hosszasan lehet velük szórakozni. Az Epic Coaster ennek a műfajnak az egyik remekül sikerült darabja. A műfajt ugyan nem…..
[dri] (törölt) 2010.08.03 08:00:53
@BlAdE: attól még bevágólapozhatott szóközöket, hogy nehogy véletlen belekössön valaki :P
Emlékeztek még a Little Wheelre? Tündéri kis point-n-click volt, sok fejtörést nem jelentett, de élvezhető időtöltést annál inkább. Nem olyan túl rég (oké, februárban, de egy csomó ideig állt a KMK, nem jutott mindenre idő és figyelem) jelent meg a kisöccse, vagyis az…..
[dri] (törölt) 2010.08.01 13:52:31
[dri] (törölt) 2010.08.01 19:40:00
@Ptter:

bravó. ezt egyedül találtad ki, vagy valaki diktálta?

inkább menj ki a kertbe és csiszolj meg egy banánfát.

bunkó.
Egyszerűen gyönyörű. Ez volt az első, második, sokadik gondolatom a Waterfalls 2 közben. Nekem nagyon bejön a zene, zongora, helyenként énekkel (mint a Music Catch 1-2), a látvány pedig a sötét szobában, lámpa nélkül egészen fantasztikus. A feladat egyszerű: a sugárnyalábokat…..
Ez a név nélküli kis csoda olyan aljasságnak indul, mint a szívatós tetris: ezúttal a jól ismert falteniszjáték (Breakout) megy át szemétparasztba, a látszat szerint egy pixellel kell nagyon sokat leszedni. Aztán az ember rájön, hogy a kiütött téglákból is labdák lesznek, így…..
[dri] (törölt) 2010.07.26 14:55:07