Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stifi

123 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az első Moszkvai Autószalonról még odakint írt posztomban megpróbáltam összegezni az első benyomásaimat erről a városról, csak enyhe, rettegéssel vegyes hüledezést éreztem. Igaz, az estély és a színhely csodás volt, de az, hogy a reptértől a belvárosi Intercontinental…..
Na cső emberek!Tudom, régen írtam, de kicsit el vagyok havazva. Írom a diplomamunkámat, már nagyon szépen haladok, lassan leadási határidő, szóval sűrű a program.Pénteken láttam focizni Roberto Carlost! Hatalmas élmény volt, gyerekkorom nagy kedvence, és most láttam a pályán az…..
Tegnap elment a fűtés és a meleg víz a koliban. Valamint a 11. emelettől felfelé a villany is. Én szerencsére alatta laktam, így kis túlzással ugyan, de legalább láttam a lehelletem... :DAzért mire nem jó a cserkészet, nem először fürödtem jeges vízben. Igaz, télen…..
Itt a március, javul az idő, ma már egészen -7 fokig felment a hőmérséklet. Végre. :)Lement a tanítási gyakorlat, elég sokat sikerült bemennem. Mali diákokat fogok tanítani, március 15-én, az lesz a vizsgatanításom.A félév hátralévő felére a jelmondat: Don't let the system…..
Jut is eszembe, tegnap utaztam a moszkvai metró 0001-es kocsijában! :DMegvolt már a 9999 és a 10000 is, ami jelesebb számnak számít. Meg abban is utaztam már korábban, amit tavaly márciusban felrobbantottak....
Holnap kezdődik a tanítási gyakorlat a suliban. Semmi kedvem nincs bejárni, fogok lógni is.Tegnap, azaz szombaton elmentünk bulizni a magyarokkal. Jött egy új srác, Gábor, tegnap érkezett, összefutottunk, hát elvittük magunkkal bulizni, kicsit ki az éjszakába. A srác 10 óra alatt…..
Hétfő este van, és valami baj van a netemmel, holnap a munkahelyről töltöm fel ezért a bejegyzést.Befejeztem a vizsgaidőszakot, minden vizsgám sikeresen megcsináltam. Most hatalmas lendülettel dolgozok, és gitározok szabadidőm legnagyobb részében.A hétvége nagyon jól telt, Tolik…..
Pénteken is megcsináltam egy vizsgát, már csak a metodika maradt, amin nem tudom még, hogy fogok túlesni. A tanárom lebetegedett, másnál kell majd vizsgáznom, aminek nem nagyon örülök. Remélem minden simán fog menni.Nincs is most olyan hideg, mint vártam, -10 körül mozog nappal a…..
Egy remek kis időt töltöttem most Magyarországon, karácsony, szilveszter, család, barátok, haverok, pár jó buli, és hatalmas kajálások. Sokat pihentem, ami jót tett, és már szükségem volt rá. Holnap megyek vissza Moszkvába, és jön egy kemény fél évem, amit rögtön…..
Tartalmas hetet tudok magam mögött. Azon túl, hogy szépen alakul a munka is, most eredményesen teljesítettem az egyetemen is, és januárra csak 3 vizsgám maradt, mert nagyon sok jegyet sikerült a héten beíratnom. Tegnap megcsináltam a nagybevásárlást, beszereztem azokat a dolgokat,…..
Hát, elég kemény a hajtás, meló, suli, kezdődnek a vizsgák, gyakorlati jegyek megszerzése, stb.. A jövő hetem lesz a legkeményebb, szóval szorítson mindenki! Lesz egy csomó vizsgám, szeretnék minél több jegyet megszerezni, még mielőtt hazamegyek, és januárra csak azt hagyni,…..
Nagyjából most rendben vannak a dolgok. Suli, meló, kis pihenés.Tegnap voltunk Lumen koncerten. Orosz zenekar, kb olyanok, mint nálunk a tankcsapda, 15 éve az oroszok nagy zenekara, az elsők közül. Nagyon jó koncert volt, jót buliztunk, jó volt a társaság. Éjfélkor értem haza,…..
Pörög az élet. Az elmúlt két hétben rengeteget melóztam, a sulira igazán nem is maradt időm. Most csütörtökön megyek be kicsit rendbetenni a dolgaimat odabent. Már csak egy hónap a félévből, aztán vizsgák, a második félév már lazább lesz. Bár ott meg meg kell írnom a…..
Sziasztok!November 4 van, munkaszüneti nap Oroszországban, péntekkel együtt, gyakorlatilag tehát egy 4 napos szünet. Nagyon kellett már. Hétfőn-kedden negyedéves dolgozatok voltak, szintfelmérők kb. Meg persze a meló közben. Kedden megjött Nóra, már nagyon vártam, éppen ideje…..
Hát, nem egyszerű hét áll mögöttem. Hétfőn még volt egy zh-m, aztán dolgoztam minden áldott nap, még szombaton is, mert be kellett pótolni egy múlt heti pénteki szünnapot, szóval Oroszországban munkanap volt. Pénteken megünnepeltük a születésnapomat a magyarokkal, valamint 1-2…..
Vasárnap este van, és úgy elrepült a 4 nap szünet, hogy gyakorlatilag észre sem vettem.Elfáradtam. Sok tanulás, meg a meló, kimerültem. Jó, hogy az utolsó sulis évem ez most, mert már nagyon elegem van. Sokkal többet kell a sulival foglalkoznom, mint azt gondoltam, és már nem nagyon…..
Sziasztok, ismét jelentkezem!Megvettem nemrég a repjegyeket, szóval most már nagyon valószínű, hogy otthon karácsonyozok... :)A meló még mindig jó, de rendesen lefáraszt, mellette meg a suli végképp. Péntekre úgy elfáradtam, hogy meló után felültem a metróra, elszunnyadtam,…..
Sziasztok!Kedden sikerült a vizsgám, összességében 4-est kaptam arra a bizonyos tavalyi morfológia tárgyra. Örülök nagyon, most jön egy kis jól megérdemelt lazítás. Holnap még meló, aztán hétvége, filmezés, délig alvás, Vasárnap átmegyek Geri nénihez vízipipázni, szóval…..
Ez a hétvége nem valami vidám, mert főként tanulással telt. Kedden ugyanis morfológia és szintaxis utóvizsga... Szóval a tanuláson kívül nem sok újság van.Az új hobbim a csótányirtás papuccsal, ahol éppen látom - útban a bár felé, liftben, előszobámban. Van belőlük elég,…..
Sziasztok!Ismét egy vasárnap este van. Szerencsére a hétvégén lazán, nyugodtan telt. Péntek este Tányának és Júliának főztem tojásos lecsót vacsira, így hármasban kajáltunk, aztán Tolik barátomékkal ittunk egy kis sört meg bort, megismerkedtem az újonnan jött magyar…..
Hétfő este van, megint baromi gyorsan eltelt a hétvége. Szörnyű, hogy ennyire keveset tudok pihenni, de majd megszokom.Holnap be kell mennem a suliba, meg kell hosszabbítani a vízumomat, valamint a diákigazolványomat, be kell fizetnem a koleszt, beszélnem kell egy tanárommal is. Kemény…..
Tegnap egész napos kiránduláson voltam egy jó baráttal. Vlagyimir városba mentünk, régi, történelmi város Moszkvától 200 kilométerre. Az elektricska (gyakorlatilag egy fapados vonat) 3 óra 20 perc alatt ér oda, ami nagyon sok idő, így utólag. Viszont meghallgattam az összes Black…..
Most öltem meg a legnagyobb csótányt, amit valaha láttam a koliban. Ült a hűtő tetején, néha elsétált jobbra, aztán vissza balra, éreztetve domináns szerepét. Én meg agyonvertem egy papuccsal, a tetemet meg berúgtam a hűtő alá jelzésül a következő generációknak.....