Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Niki Lauda

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szépen lassan, (nagyon lassan) kezdetét veszi a 2009-es Formula 1-es szezon. Igaz még versenyről Március 29-ig nem beszélhetünk, de a „tesztszezon” már elkezdődött! Az első hivatalos gyakorlás helyszínéül a portugáliai Portimao versenypályája szolgált. Az a pálya,…..
Niki Lauda 2009.01.24 15:10:18
Az eddigi tesztek és több Formula-1-es oldal szakértői véleménye alapján azt lehet mondani két csapat, van, amely nagyon erősnek és stabilnak mondható.
Az említett két csapat, pedig a Williams valamint a Ferrari.
A címvédő McLaren eddig a megbízhatóság terén kimagaslik és az előbb említett két csapat szintjét meg is, üti de, vannak apróbb műszaki hibáik pl: hidraulikus problémák. Minden bizonnyal a problémák az évadnyitó futamra valószínűleg ki lesznek küszöbölve.

Előrelépések látszódnak továbbá a BMW, Toyota, Renault csapatnál is.

Na és persze a két kakukktojás. Igen, igen a Force India és a Honda csaptra gondolok.
Eme két csapatról nem sok információ látott napvilágot. Én azonban úgy vélem a Force India a McLarennel kötött motorszállítási szerződésnek köszönhetően ütőképes csapat lesz az idei szezonban, és még lehet, hogy dobogóra is érhetnek akár. Nézzük csak meg ki a két pilótájuk.
Giancarlo Fisichella mellette szól a rutin meg az évek. Adrian Sutil a feltörekvő. Egy időzített bomba, ami bármikor robbanhat csak egy kicsit jobb autóra, van szüksége, mint az eddigiek voltak. Az idén úgy néz, ki meglesz az a jobb autó.

A Hondáról meg csak annyit, ha Dave Richards venné meg valami csodának köszönhetően és ő is McLaren motorokat, kapna akkor ott is bármi lehetséges, mert a Honda a kasztnit már az előző évad felétől tervezte, építette, tesztelte. Ismerjük a nótát, végy egy jó kasztnit, adj hozzá egy jó motort + egy jó sofőrt és láss csodát VB cím az eredménye.

Röviden úgy tudnám összefoglalni az eddigi teszteket, hogy a dolgok jelenlegi alakulása szerint az elmúlt 30 év legizgalmasabb, legnehezebb évada vár a versenyzőkre a rajongók nagy örömére.