Regisztráció Blogot indítok
Adatok
osztom_az_eszt_pedig_nincs

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kanadai művész, Serge Belo 66 ezer műanyagpoharat használt fel a világ legnagyobb vizes mozaikjának megalkotásához. A 335 m2 nagyságú kép egy magzatot ábrázol, 100 önkéntes és 15 ezer liter esővíz kellett hozzá. Így néz ki 66 ezer pohár esővíz   De mit is akart…..
osztom_az_eszt_pedig_nincs 2013.08.16 00:44:01
@vízpart: Na most akkor komposztálható(idővel szétesik, és bekerül a talajba),vagy újrahasznosítható(bedarálják, és új műanyag dolgot készítenek belőle).
Nemrég egy ismerősömtől levelet kaptam, melynek fejlécéből látszott, hogy már többszázan bedőltek a benne foglalt üzenetnek. Íme: Hello! Kérlek benneteket, hogy küldjétek tovább! Ha kitörlöd neked nincs szíved. Én egy 29 éves apuka vagyok. Nekem és a feleségemnek…..
osztom_az_eszt_pedig_nincs 2009.01.24 08:03:02
szal még mielött belemennénk a technikai hátérbe. sokan elfelejtik azt a e.mail születésének a hajnalán keletkezett mondást miserint "azt írd egy e-mail-be, amit egy levelező lapra is ráírnál" Mit is jelent: azoknak akik túl silatalok a múlt századi postai szolgáltatáshoz: a levelezőlap egy olyan kisméretű papír fecni mint pl. a képeslap. Namármost mind a kettőt bárki el tudja olvasni akinek a kezén átmegy. Én nem biztos mert nem vagyok postás de ha valaki a levélszortírozóba bemegy és olvasgat akkor igen.
Tehát ne akadj fenn rajta, ha olvasák a leveleidet mert lehetséges technikailag megy egyszerű.
Csak nézd meg ki üzemelteti az iwiw-et, google-t vagy a yahoo-t és rájössz, hogy miért is van ez.
Technikai rész:
Ha teszem aszt írsz pistinek egy levelet, akoor meg kel adnod pisti címét. Ami csak a te számodra
pisti@akarmi.hu mert valójaban ennél osszetettebb. pl (posta) név, orszag, megye, varos, utca, házszam, emelet, ajtó, ráányítószám. Ugye nem egyszerű. természetesen te csak a nevet adod meg meg az írányítószámot, (mivel a név egyedi nincs másik a városban nem úgy mint a postan) a rendszer meg listábol kikeresi hol is van az illető.
Tehát ha nyomon kell követni egy levél útját azt kell tenni, hogy a levél esztókat figyelem a tárgyként megadott szöveg alapján, és feljegyzést csinálok honnan hova megy az adott levél. Ezt nem csak a te szolgáltatód csinálhatja (csinálja) hanem minden szerver amin a levél átmegy.
Persze itt egy kicsit leegyszerűsítettem az egészet. De a lényeg, hogy lehetséges és egyszerű.
Fizetnek érte? Nem hiszem.
Én is utálom ezeket, szerintem is kamu.
Az egésy lényege az adat gyüjtés. Ki kivel, mikor, miért, hányszor, és egyáltalán. Felhasználási lehetőségek korlátlanok. Egy példa: Nem egészen ide vág, de egy lehetőség. Bemégy a tescoba és vásárolsz, majd fizetsz kártyával és még clubkártyát is használsz. Eljágyszod egy párszor, egyszer csak kapsz egy kupon füzetett, amiben a legtöbbet vásárolt cuccaid ép akciósak. Nosza gyerünk be gyorsan vásárolni. Lehet, hogy amúgy csak egy hónap múlva mennél, de most akciós. Természetesen veszel mást is. Érted már, nem biztos, hogy törvényes de ki tudja ezt bizonyítani. Na meg kit érdekel hiszen olcsóbb mint máskor. De ők ha akarják megmondják több évre visszamenőleg mit vettél. És ne legyenek kétségeid a bankártyán ott a neved a clubkártyát meg mikor igényelted te töltötted ki a címeddel együtt.
És ez csak egy disznóság a sok közül.

T