Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lorgar

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai vitaposztunkkal bizonyos szempontból közszolgálati feladatot látunk el, más megközelítésben pedig becsületbeli kötelességünknek teszünk eleget. Azzal a felhívással fordulunk hozzátok, hogy véleményetek megfogalmazásával, az eltérő álláspontok és szemléletmódok…..
Lorgar 2009.01.29 03:31:57
@hami:
"halálos eszközöket viszont a magyar társadalom állapotát figyelembe véve nem szabad"

Miért? Miben külömbözik a magyar társadalom a szlováktól, a finntől, a svájcitól, stb.
A lőfegyver egy eszköz, ugyanúgy mint a gépkocsi. Csak a gépkocsitól eltérően a lőfegyver túl van misztifikálva, a teljesen idióta mainstream médiának köszönhetően.
Lorgar 2009.02.05 12:23:28
@hami:

"Magyarország ma korrupt ország, ameddig ez a helyzet, addig bármilyen engedélyeztetési folyamat szükségszerűen korrumpálódni fog, tehát ilyesmihez kötni a fegyvertartást oda fog vezetni, hogy bárkinek lehet, aki megfizeti"

Tévedés. Pont a mostani szabályozás miatt lehet korrupt módon engedélyhez jutni. Baksis, valakinek a valakije, ismerőse, stb.
Ezért kell 1 egzakt követelmény rendszer, hogy a Jimmy-féléket, idegbetegeket kiszűrjék.+ az egészet 1 az államigazgatástól független szervezetre kell bízni, ahol NEM a rendőrségtől, honvédségtől levedlett, szakmailag nulla őskövületek mondják meg, hogy mi a tuti.
Ha egy egzakt rendszeren alapuló engedélyeztetési eljárás lenne, akkor nem érné meg lefizetni senkit. (az orvost, a pszihomanust, az elméleti oktatót, a vizsgáztatót, a kiképzőt, a gyakorlati vizsgáztatót...)

"És ezen nem változtat az sem, ha nem releváns példákat hozol fel."

Én legalább példákat hoztam fel állításom bizonyítására. Te még ezt sem tetted meg.

"pont azokat az eszközöket kell engedélyezni, amelyek nem halálosak, nemde?"

Vannak non-lethal eszközök engedélyezve. Viszont használatuk esetén, ha a yard tudomására jut, erősen sanszos hogy téged vesznek elő garázdaságért. Sajnos a magyar jogrend ilyen rossz, ez is reformációra szorul.

"Én arról beszélek, hogy a jelenlegi magyar társadalom állapotát nézve nem adnék fegyvert annak a kezébe, akinek jelenleg nincs."

A jelenlegi magyar társadalom? Az egymást lelövő/meglövő kocavadász, rendőr szintén tagja a társadalomnak.

"Hogy miben külöNbözik? :) Te most viccelsz?"

Nem, nem viccelek! Kérlek magyarázd el nekem, hogy miben különbözik a magyar a szlováktól, a svájcitól, a finntől! Miért nem találod alkalmasnak a magyart civilt a fegyver tartására vagy viselésére, önmaga, családja, tulajdona lőfegyverrel való megvédésére?!
Lorgar 2009.02.05 12:26:35
@hami:

"Hogy miben külöNbözik? :) Te most viccelsz? "

Szlovákia: posztkommunista ország, akárcsak Magyarország.
Svájc: jobban fel vannak fegyverkezve a lakosok mint az USA-ban.
Magyarország: jogod van meghalni (sajnos)