Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bySys

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egyre többen örökölnek hitellel terhelt ingatlant, az alábbi levél is ilyen ügyben íródott. Kevesen tudják, hogy a hagyatékot vissza lehet utasítani, és ilyenkor a terheketért sem az örökösnek kell helytállni. Kedves Zugügyvéd! Ez nem egy érdekes kérdés, csak…..
„Nem azért jöttem Magyarországra, hogy a Turullal dolgozzak. Véletlenül vettem észre a szobrot, amikor busszal a Budai hegyekbe tartottunk. Egyébként a Szoborpark szobraival foglalkoztam, ott kinn töltöttem minden időmet” – mondta az Indexnek Liane Lang brit…..
Az informatikusokról szóló, príma külső konzulensemmel szerkesztett posztom után végre itt van egy olvasói összeállítás is, amin remekül mulattam. F. Sz., nagyrabecsült olvasónk gondolta úgy, hogy mazsolázgat innen-onnan. Én is az informatikusokról - némely kollégámról -…..
bySys 2009.06.18 22:17:13
Tisztelt nagyrabecsült olvasó!

Az F.SZ. vajon a
f@sz rövidítése?

Az írás meg valahol a cigányozás szintjén fekszik.

Ezen a blogon ez volt első topic amit elolvastam, meg az utolsó is...

Kérem, ne válaszoljatok, nem jövök ide többet.
A Zugügyvéd új műfajjal találkozott,  a más nevében elkövetett  álbejelentés műfajával. Ezzel az a probléma, hogy adott esetben a hamis vádat is ráhúzhatják arra, akinek a nevében feljelentéseket tesznek. Kedves Zugügyvéd!Tanácsot szeretnék kérni tőled!Nagyon…..
bySys 2009.06.14 17:55:09
@szaGértő: Más módszert használ, nem kell hozzá háttértár.

Megpróbálnám leírni, de bajban vagyok. Pl Te hogyan magyaráznád el egy római katonának, mennyi háttértár kell az összes telefonbeszélgetés és email lementéséhez?
bySys 2009.06.14 18:02:49
@xaraud: A barátodnak üzenem:

Akárhogy is van, meg kell tanulni azzal együttélni, hogy valaki mindig figyel minket.
bySys 2009.06.17 15:13:09
@szaGértő: Tényleg nagyképű válasz volt, elnézést kérek!

Látva, hogy komoly a kérdés, és mivel én nem tudok rá válaszolni, ezért segítséghez folyamodtam. Van itt a cégnél egy szuperszámítógép, az egyik legnagyobb teljesítményű. Jelenleg éppen a képviselők bizonylat nélküli költségelszámolását végzi. Na, ezt most leállítottam, és beadtam neki a kérdést:

"Istennek mennyi háttértára van?"

Hát dolgozott rajta vagy három napot, de végül meg lett az eredménye.

A válasz: 42.
A Zugügyvéd is találkozott olyan esettel, amikor a banknak valamilyen formai hiba miatt nem jegyezték be a jelzálogjogát és a terhelési-elidegenítési tilalmat, a későbbiekben elég sok jogi galibát okozva ezzel.Szia  Zugügyvéd,Az alábbi ügyben szeretném a segítségeteket,…..
bySys 2009.06.13 19:14:54
@Seherezad: "Ez meg olyan vicces, veszek egy lakást ami szántó (rész)...és hogy senki nem akarja rendbe tenni?! "

Vagy nagyon fiatal vagy, vagy burokban éltél eddig. Az embernek élni kell valahogy, akkor is, ha a körülmények nem ideálisak. Ha nincs tulajdoni lap, akkor is adják-veszik az ingatlanokat. Lehet itt okoskodni, hogy megbízásra nem, meg tulajdoni lap nélkül nem, de volt idő, amikor az emberek szóban kötöttek üzletet és működött.

Számomra most is több garanciát jelent, ha belenézek a partner szemébe, mint az egész jogrendszer együttvéve.
bySys 2009.06.13 20:05:06
@Seherezad: Konkrétan, csak kívülállóként ismerem a történetet:

83-ban hoztak egy törvényt, hogy onnantól az OTP-nek kell bejegyeztetnie a Földhivatalban az általa építtetett lakásokat. Kb 96 táján azt tapasztaltuk, hogy egyetlen egyet sem jegyeztetett be. Számomra is hihetetlennek tűnt elsőre. (Rengeteg protekcióval és eltökéltséggel megtaláltuk az irattárat, ahol ezeket az iratokat őrizték, de tovább nem jutottunk.)

Ezzel az első találkozásom a Tűzoltó utcai lakótelepen volt, de ugyanez volt a helyzet a XVI ker-i Kisz lakótelepen és két Csepeli lakótelepen a déli határ mellett, valamint valahol Budafokon vagy Tétényben is. Egy ismerősöm mondta, hogy Káposztásmegyeren (vagy egy részén) is ugyanez a helyzet, nem ellenőriztem, mert addigra teljesen hihető volt.

Később találkoztam egy nyugdíjas ügyvéddel, aki elmesélte, hogy aktív korában az volt a feladata, hogy az ilyen "rendezetlen" tulajdoni lapok ügyét megoldja Zuglóban, de a közel 4000 eset túl soknak bizonyult.

Közben meg zajlott a Földhivatal digitalizálása, ami még tovább rontotta a helyzetet. Pl az én eladott lakásom tulajdoni lapja hirtelen felvett egy kb 10 évvel korábbi állapotot. Ami különösen azért nem volt vicces, mert a vevőm rám akarta szabadítani a férje haverjait a VI kerületi rendőrségről. De aztán a Földhivatal korrigált.

Persze mindez rég volt, még a múlt században, lehet, hogy azóta már más a helyzet...
A kéretlen reklámlevelek küldését több jogszabály is tiltja, ez vonatkozik az SMS-ekre is. Ha valaki nagyon kekeckedni akar, akkor több helyen is bejelentést lehet tenni, de a szolgáltató  magánszemélynek biztos nem ad ki ügyféladatokat.Tisztelt Zugügyvéd! Telefonomra…..
Az alábbi bonyolult lakásvételi procedúra talán még meg is oldható lenne, ha létezik még személy, aki aláírná végre a szerződést. A Zugügyvéd azért is teszi közzé a levelet, hátha tud segíteni valaki. Tisztelt Zugügyvéd17 éve vettem egy belbudai társasháztól egy 32…..
bySys 2009.06.12 20:02:15
@guy:
Sajna a válaszból felismerni vélek egy igen kellemetlen fajta ügyvédet.

Nem lehet elvárni az ügyféltől, hogy boldogan fizessen, amikor nem kap érte semmit, szerintem ez evidens. Ez is minősítheti a válaszolót.
Nem ismeri a konkrét ügyet a Zugügyvéd,  de tapasztalatai szerint nagyon ritkán szokta a bíróság ezt enyhítő körülményként elfogadni. A hír szerint mintha előre kitervelt emberölésnek tűnne . Ha egy skizofrén beteg idegesíti a családtagot, a beszűkült tudatú vadászat…..
Az alábbi ügy a fizetési meghagyásos eljárások állatorvosi lova. A kézbesítési vélelem a jogrendszerünk talán egyik legabszurdabb intézményévé kezd válni.Tisztelt Zugügyvéd!2008 szeptember elején egy végrehajtó letiltotta a bankszámlámra érkezett fizetésem, internet…..
bySys 2009.01.29 00:45:08
@zsir: "Azért elég sok levélnek el kell vesznie addig ..."

Stimmel. Pont arról szól ez a blog, hogy túl sok levél veszik el ahhoz, hogy ez a törvény (vagy mi ez) működjön.
bySys 2009.01.29 01:43:04
@Pióca: "Ha a postás elrontotta, rajta, döntsük meg a kézbesítési vélelmet. Ez igaz egyébként az apasági vélelemre is.
"

Ezt nem értem. Ezek szerint létezik egy másik törvény is, ami alapján, egyszer csak megjelenhet egy vadidegen nő egy gyerekkel, hogy a bíróság ítélete szerint én vagyok az apja, mert nem vettem át valami levelet?
bySys 2009.01.29 16:58:58
@dark future: :-)))