Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yokey

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Ez a bejegyzés szinte mindig fölül lesz ezentúl (vagy arrafele :) ).Kérek Mindenkit, hogy amiről írni vagy kérdezni akar, azt az adott témakörhöz legközelebbibejegyzésnél tegye meg.Jobb oldalt van egy tematikus bontás. Már sokmindenről volt szó itt a blogon, de ha…..
 Kedves blogolvasók!Mostantól néha én is fogok írogatni a blogba, általában megpróbálok érdekes témákat felvetni, amiket közösen megbeszélhetünk, így esetleg fejleszthetjük egymást...Az első témám a címből is látható, hogy az időtávokhoz kapcsolódik. Örök…..
Az NZDCHF buy order méretét módosítottam 1%-os kockázati szintre, mert már van nyitva CHF pozim és nem akarom kimeríteni a teljes 3%-os kockázati szintet. GG..
Az alábbiakban "összevágtam" Tradergamer kommentjeit, amiből már talán "kihámozható" hogyan kereskedik Ő. Nem egy "kikristályosodott rendszer", de saját maga is bevállalja, hogy nem szigorú rendszer alapján csinálja.Ennek a stílusnak is vannak előnyei…..
yokey 2009.03.22 18:47:32
@Tradergamer: Szia lenne egy két kérdésem ill. tapasztalatom már előzőleg említettem (03/18.11.20),hogy elkezdtem tesztelni a stratégiát, nagyon ígéretes. MACD extrém szintnek mit tekintesz? Hosszú távú (1h,15m) trend ellen is kötsz vagy csak trend irányba?Ha jól értelmeztem nem várod meg a stop nullába húzással a para pontokat, ill. mikor zárod a pozit mennyi veszteséget engedsz meg?
Következők a tapasztalataim szerintem trend irányba ajánlott kötni és leginkább egy hosszabb távú trendvonalról való visszapattanásnál,vagy egy szint visszapattanásról,amik ha egybeesnek egy 15m-es BB szélső szalagról való visszapattanással az szerintem tuti! Próbálgattam a trend ellen kötést is de az a tapasztalatom,hogy ha összeállnak a jelek és el is indul egy kicsit a jó irányba az 1m-es BB szélső szalagjáról visszafordulva elindul általában a másik irányba. Erős trendekbe is beugrottam trend ellen..:( Azt tapasztaltam, meg kell várni azt hogy az RSI,MACD extrém szintekbe többször is fölmenjen egyre gyengébben végül már éppen hogy belecsíp ha akkor kötöm sikeresen benne tudok lenni egy nagyobb korrekcióba,az eltérések szintén nagyon meg tudják erősíteni a jelet. Még annyi, hogy próbáltam nullába húzni én is a stopot minél hamarabb de általában rögtön a BB szélső szalag érintése után visszateszteli nagyjából a kötés helyét és utána indul meg , így gyakran kistoppolt. Én a kötéssel egy időben a stopot a para trendváltó pontra teszem és szépen húzom fölfele a para pontokkal majd ha elérte a kötés helyét várok még két pontot és utána húzom ahogy te, az kibírja a kisebb korrekciót viszont a hosszú távú trendet talán úgy lehet a legjobban megfogni ahogy már korábban leírtam. Még egyszer gratula szerintem ez egy jól működő stratégia ha kreatívan alkalmazza az ember.
  Eddig a legtöbb levelet és hozzászólást kiváltó téma a Forex broker-ekről szóló fejezet volt. Amit ezekből leszűrtem és ami erről eszembe jutott azt most gyorsan leírom, mert még a téma-folyamába is beleillik. Úgy látom, hogy legalább annyira igyekszünk megtalálni…..
Akkor felveszem a bedobott kesztyűt, mert úgy néz ki a blog-evolúciót nem lehet visszatartani :) , és nyitok egy stratégiák linket jobb oldalt és aki behoz egy stratégia leírást ide, annak külön nyitok egy bejegyzést, ami mögé akkor csoportosítva jönnek a kommentek és nem…..