Regisztráció Blogot indítok
Adatok
calishu

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itthon még úgy terveztem, Tarantóból lemegyek egészen a csizma sarkáig, és ott töltök két napot, "pihenésként" pedig felfedezem Pugliát. Igen ám, de az erősödő altesti fájdalmam arra kényszerített, hogy változtassak a terveimen, még egy ezrest nem akartam hozzácsapni az amúgy is hosszú hazaúthoz. No…..
1993. február 26-án bomba robbant a World Trade Center északi tornyának tövében. A merénylő tervei szerint a detonáció ütötte lyuk miatt az épület rádől majd a déli toronyra, elpusztítva mindkettőt. A terv nem egészen így sült el, de amellett, hogy 6 ember életét vesztette,…..
calishu 2014.02.10 12:36:14
@Mad Mind:
Ezért ne panelban lakom, ahogy senkinek nem kötelező.
Nem önellátásról írtam, csak arról, hogy minden, amit meg tudsz tenni magadért (még ha a teljes önellátást sosem érheted el, ha fenntartod a jelenlegi igényeidet) előnyt jelenthet egy szükséghelyzetben. Illetve előnyt fog jelenteni a jövőben, mert legalább krumplit nem kell annak venni a boltban, aki megtermeli. Kis lépés az emberiségnek... ugye.
És, hogy hajlandó lennék-e beérni a legegyszerűbbel, ha azon múlna, hogy eszem-e valamit? Szerinted?
De a legfontosabb az egészben az, hogy gondolkodjon mindenki azon, mit tehet meg magáért a saját lehetőségeihez mérten. Ez nem csak szükséghelyzetben fontos, de a normál életet is előre viszi.
Napjainkra a fejfedők szinte teljesen kikoptak a mindennapos viseletből. Pedig még a II. Világháború előtt egy férfi ruhatára illetve öltözéke nem volt befejezett és a jólneveltség hiányát vagy csóróságot tükrözött, ha a férfiember fedetlen fővel hagyta el a házat. Mára…..
calishu 2013.03.30 17:54:23
@trendo+: :-))
Hát igen, ez jó kérdés. Erre még én sem jöttem rá. De az biztos, hogy nem célszerűséggel magyarázható oka lehet. Nyárra egy széles karimájú, könnyű, UV álló, jól szellőző, gyorsan száradó Trekmates kalapom van; az is árnyékol tarkót kapáláshoz. Bár én sem szoktam gyakran. :-)
calishu 2013.04.03 12:21:57
@philostam:
Én Részben éppen azért megyek a természetbe, hogy megszabaduljak a technika nyűgjétől (kamerákkal, számítógéppel dolgozom), nem pedig, hogy még ott is valami kütyüt nyomkodjak. Ezért én nem aldoznék pénzt ilyesmire. Természetesen ez csak az én véleményem.
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! A második csoportba tartozik a piacon található hordozható eszközök 98%-a. Ezek igazságszerint kombinált eszközök, mert az első részben említett fizikai szűrést ötvözik aktív szénnel. Azért tárgyalom itt őket és nem…..