Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esommelierHU

5 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1773-ban. Nem kerek az évforduló, nem kell kötelességszerűen fejet hajtani. Sehogy sem. Csokonai Vitéz Mihály a magyar irodalom egyik legjelentősebb költője, Debrecen mái napig egyetlen literátora, aki európai mércével is mérhető. Ne tudná ezt minden lokálpatrióta, aki a…..
galtibor Egri Csillag... 2010.07.12 22:16:00
 2010.Szent Donát napján megszületett az Egri Csillag! Miért olyan fontos ez?Ehhez tudni kell mi is ennek a napnak a lényege, ismerni kell az egriséget, az egri borok értelmét...tehát a dolgot egészben kell látni.Szent Donát napja az újászületés napja, nem hiába az év…..
Mandiner blog NENYI 2010.07.04 14:01:00
  Nagyon nem szeretnénk kimaradni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, ezért néhány ötlettel mi is hozzájárulnánk a Nagyon Fontos Nyilatkozat terjesztéséhez: ..
lorien Bor, mámor, Bénye 2009.08.17 13:43:00
Kicsit nehéz billentyűzetet ragadnom a szombati erdőbényei buli után. Mindenféle, vegyes érzések kavarognak bennem még most is, amelyeknek talán még ülepedni kell, hogy valósághűbb képet alkothassak, így ez az írás talán inkább csak egy hangulatjelentés. De talán…..
2009. augusztus 15-én rendezték meg Bor, mámor, Bénye néven Erdőbénye borászainak első közös fellépését. Az erdőbényei fesztivál azonban ennél több szeretett volna lenni, ezért öt budapesti kajablogger és öt egyéb – zömmel hegyaljai – gasztronómiával…..
Találós kérdések:A. Egri patikus tinktúrája a debreceni Carpe Diem ( videója az inda videón itt! ) forgalmazásában 2005-ből.B. Kék Pillangó - 2005-ös kiállítási plakát a Carpe Diem hedonista klubban.C. 3-as cuvée Egerből.( Ez a jó! -  Bocs! Én lestem a hátcímkéről! )A…..
mondta Szirmay Antal 1798-ban, mert Tokajt hideg helyre szorultnak tartotta. ( Nem is tartotta meg a hálátlan utókor az eredetileg róla elnevezett pincesor nevét Tokajban! – Szerelmi (!?) lett. ) A Patrícius Szőlőbirtok összegyűjtötte a régebbi korok tokaji szőlőfajtáit…..
- nyári fotók rendezgetése  Minden lehetséges?! Idéztem fel magamban egykori munkahelyem szlogenjét, amikor beléptem Csite Norbert portájára Erdőbényén. Lelkesítő kaláka fogadta a pincézésre érkezőket - nem mindennapi, azonban követésre méltó akciókkal: - Házi Borozó:…..
Prelúdium: A magyar (jó) bortörvény szerint ez a tétel hamis bor, mert az amúgy természetes glicerin tartalmát a bornak hozzáadott - élelmiszer minőségű - glicerinnel emelték, ezért – azért. Fúga: Portói: „ Készítése: A must erjedését annak beindulása után 3-4…..
- hangzott el a fellebbezhetetlen kijelentés a múlt század első felében, valahol az Alföldön, Hajdúböszörményben egy parasztember szájából. Ne becsüljük le az alföldi ember elkötelezettségét se a szőlővel kapcsolatban,  se tudományát a borról! Mit találunk manapság…..
Dalit Bográcsgulyás 2009.08.30 20:52:00
Nagyon régi terv volt, hogy a társasház többi lakójával csináljunk valami bográcsos ételt. Mikor hazajöttünk Bényéről, úgy döntöttem, most vagy soha.Már megint volt egy remek élményem, ami miatt nem tudok eléggé lelkesedni a vásároljunk  magyar ételt magyar…..
esommelierHU 2009.09.11 19:45:13
És ne feledkezzünk meg a bográcsos - paprikás/ magyaros - ételekhez illő borokról sem!
Ajánlom a
www.borteka.hu oldalt, ahol magyar borvidékek kézműves, vörösboraiból talál összeállításokat a Bográcsolni fogunk! címszónál.
Barátsággal
Trostel \'Vigasz\' Péter ( www.borteka.hu )
PS: Bényével kapcsolatban pedig - Bor, mámor, Bénye-2010!!! ( Szösszenetek és fotók 2009-ről, a www.borkaland.hu oldalon. )