Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reizer Balázs

3 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Hallgatók!A Szenátus megvizsgálta a tanulmányi ösztöndíjak és a Köztársasági ösztöndíjak megállapításának és fizetésének a gyakorlati tapasztalatait, és – az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) egyetértésével – elrendelte az ösztöndíjrendszer…..
Reizer Balázs 2010.03.03 20:51:13
@floorwalker:
az a gond, hogy 2-es átlaggal is kapsz ösztöndíjat, ha elegendő tárgyat veszel fel és ugyanígy legalább 36 kredit kell legalább ahhoz, hogy 6-os átlagod legyen. Ez nem fair azokkal szemben, akik annyi tárgyat vesznek fel, amennyi az op. tantervben elő van számukra írva.
A fő gond ráadásul az, hogy a rendszer arra ösztönöz, hogy sok tárgyat vegyél fel, ahelyett, hogy jól teljesítsd ha már felvettél valamit.
Ezek a módosítások relatíve kevés embert érintenek, így nem lesz lényeges eltérés a változások nélküli rendszerhez képest.
A köztársasági ösztöndíjnál is van ez a torz rendszer, van aki 3-as (!) átlagra kapott, és ez szerintem para. Az egyetem meg nem kurtit meg senkit, mert a hallgatók kb fél %-a kapja intézményenként, és csak az elosztásról dönt a kar
Reizer Balázs 2010.03.03 23:15:05
@floorwalker:
mivel relatíve kevés embert érint, ezért nincs lényegi eltérés a módosított és a módosítatlan ösztöndíjelosztás között.
Az a baj, hogy ha felveszel egy kamu tárgyat és elvégzed 2-esre, akkor magasabb ösztöndíjat kapsz, mintha egy nehéz tárgyból 4-es helyett 5-öst kapsz, így a rendszer arra ösztönöz, hogy sok tárgyat vegyél fel, ahelyett, hogy jól teljesítsd a tárgyaid.
A köztársasági egyik követelménye most a 4.5-ös KKI. Van olyan hallgató, aki ezt 3-as átlaggal teljesítette, csak volt kb. 50 kreditje, és ez szerintem para.
A felsőoktatási törvény szabályozza, hogy egy egyetemen belül max az emberek kb fél %-a kaphat köztársaságit. A kérdés pusztán annyi, hogy legyen elosztva. azaz: senki nem irigyel semmit :)
  A célom, hogy vitát kezdeményezzek a minket valóban érintő ügyekről. Szívesen várom bárki válaszát a közgazdász hasábjain, vagy a corvinull.blog.hu-n. Nemrég a Közgazdaságtudományi Kari Tanács értékelte az alapszakos diplomát megszerzők körében elvégzett…..
A célom, hogy vitát kezdeményezzek a minket valóban érintő ügyekről. Szívesen várom bárki válaszát a közgazdász hasábjain, vagy a corvinull.blog.hu-n. Sokszor elhangzik, hogy a Közgáz Campuson tanuló kb. 8000 hallgató évente csak pár száz tankönyvet vesz meg. Tehát elvileg…..
Reizer Balázs 2009.12.18 19:41:09
@dui: nekem az a nem kis bajom, hogy zsukovval próbál bizonyítani egy közgazdaságtaninak nevezett könyvben
az hogy az érvelés ratyi, mert zsukov nem nagyon írhatott mást, az vicces, de részletkérdés
Reizer Balázs 2009.12.28 11:13:49
@Track-R: ami a diktatúrák megismerésének fontosságáról írsz azzal teljesen egyetértek.
Ettől függetlenül ez a rész továbbra is gáz.
Én "elvárnám egy tudománytól", hogy próbáljon tárgyilagos lenni. Ha valaki egy totális diktatúrában teljesen a mennyekbe magasztalja a diktátort, abból még nem tanulsz meg semmit egy diktatúra működéséről a döntéshozatal tranzakciós költségeiről meg aztán pláne nem. (sajnos nem tudom szöveg szerint idézni, mert nincs meg a könyv :) )

Ennek mindenképpen helye lehet egy történelemkönyvben, de semmiképp sem egy közgazdasági könyvben.
Ezzel kapcsolatban nézd meg ezt:
www.ingyenebed.hu/content/view/116/26/
Pár héttel ezelőtt az első komor őszi napok egyikén a régi épületből az új épület könyvtárába tartottam. Mikor a háromszor kétsávos úton átértem, láttam, éppen szedik fel az épület előtti tér macskaköveit. „Valami még biztosan nincs kész…” -…..
Corvinusos integráció egy hallgató szemével   A rendszerváltás után hirdették meg azt a politikai célt, hogy Magyarországon a diplomások arányát jelentősen növelni kell. Ez önmagában nem is rossz koncepció. Aztán, a felsőoktatási intézmények is „magukévá…..
Reizer Balázs 2009.12.04 16:50:39
@dui: azt valóban gondolom, hogy az integráció főként pénzügyi és szimbolikus területen valósult meg.
A szervezéssel kapcsolatban pedig nem tudom mire gondolsz pontosan.
Adminisztratív szempontból határozottan elműködik az egyetem. Az ördög eddig olyan részletekben lakozik, mint például az órarendszerkesztés.
Kiváncsi vagyok mikor lesz egy olyan félév, amikor úgy jelentkezünk tárgyakra, hogy látjuk előtte a tematikát, az óra időpontját és az oktató nevét.