Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jause

111 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre bocsátom, az utóbbi időben ritkán járunk étterembe. A kisebbik ugyanis annyira mozgékony (az egyszerűség kedvéért fogalmazzunk így) , hogy az éttermet alapvető értelmétől fosztaná meg a jelenléte. Nevezetesen, hogy nyugodtan ücsörögjünk, amíg elénk teszik az ételt.…..
Mire való egy augusztus végi esős, hideg nap, ha nem arra, hogy megkóstoljuk az idei sütőtöktermést. Mivel megjelentek a boltokban a sütőtökök, és mivel biztos, ami biztos vettem is belőle rögtön, a mai esős reggelen nem kellett sokáig gondolkodni, hogy mi legyen az ebéd. Nem sok…..
Az új lendülettel új rovatot is indítok. Nem megyünk azért át gasztroblogba. Közel sem. Csak gondoltam ha valaki keresi a hüttékből, osztrák éttermekből ismert fogásokat, talán egy ötletet én is tudok adni. No szóval aki evett már osztrák császármorzsát, az tudja, hogy a…..
Frissítettem az egyik legnépszerűbb bejegyzést: a játékboltokat. Egyétek, vegyétek, friss, meleg, ropogós!..
A közeli Denns Biomarkt-ban akadtam erre a gyöngyszemre. Azt hiszem nevezhetjük egy tipikusan osztrák, vagy nyugat-európai terméknek. Az egész bio-ságnak ugyanis ebben az esetben a környezetvédelmen kívül nem látom jelentőségét. Gondolom fesztiválozó Goa-soknak és transzra…..
Wiener Melange Minek nevezzelek 2014.08.06 16:44:35
Egy új kísérlet a blog újraélesztésére. Lehet, hogy annyira beleszoktunk az itteni hétköznapokba, hogy már magyar szemmel sem kap annyira más megvilágítást egy-egy helyzet, érdekes cikk? Viszont újra és újra felmerül bennem annak igénye, hogy az itt tapasztaltakról írjak. Akkor…..
Hogy az előző posztban írt, gyerekbarátságra vonatkozó dícséretem ne csak amolyan "bezzegelés" maradjon, íme néhány példa arról, hogy errefelé mit értenek ez alatt. Az első könnyű préda, a Gyerekmúzeum. Már korábban is írtam róla dícsérőleg, többször is jártunk…..
Huh, hát nem nagyon születnek a bejegyzések mostanság. Illetve inkább csak a fejemben. Mert időről-időre elfog ez a menni vagy maradni érzés, amihez mindig kell emésztési idő, hogy aztán kiválasztódjon az éppen aktuális álláspontom a témában. Majdnem öt éve vagyunk itt, a…..
Tévedés ne essék, én is ebben a világban élek, megboldogult hajadon koromban én is szívesen bóklásztam barátnőkkel vagy egyedül a fast fashon üzletekben, hogy kimazsolázzam azt a kevés darabot, ami a ropi-társadalom kollekciójából nekem is jól állt, de legalábbis tetszett.…..
Mióta Bécsben lakunk, folyamatos téma a kétnyelvűség. Mivel L. eléggé verbális típus, nálunk különösen szem előtt van a kérdés. Az előző bejegyzésben szerepelt, hogy az ovis iskolaelőkészítős pedagógus értékelte a gyerekeket, ahol L-ről az egyedüli fejleszteni való…..
Olvastam a Porontyon egy bejegyzést, ami eléggé elgondolkodtatott. Hogy mit is jelent, hogy iskolaérett-e valaki, hogy van-e egyáltalán olyan kőbe vésett feltételrendszer, amivel ez objektíven szűrhető, vagy csupán arról van szó, hogy hogyan sikerült lebonyolítani a gyerekkel…..
Ennek a posztnak egyszer már nekifutottam, de annyira bonyolult és hosszadalmas feladatnak tűnt a megírása, hogy félbe maradt. Viszont mégsem tartható, hogy egy Wiener Melange-ra keresztelt blogon nincs egyetlen kávés bejegyzés sem. Holott a posztíró nagy kávérajongó, ennek ellenére…..
Egy újabb itteni felfedezésem következik. Ausztriában rengeteg könyvet lehet kapni kezdő olvasók részére. Már korábban is felfedeztem magamnak, illetve elsősorban L-nek ezt a műfajt, jól el is raktároztam, az "egyszer majd jó lesz"-rekeszbe az agyamba. Hogy miről is van…..
Wiener Melange Pom-pom ott... 2013.02.07 15:28:46
Ez a kép egy osztrák jótékonységi akcióhoz tartozik. Karácsony előtt lehetett készíteni és beküldeni kötött sapkákat, ami a képen látható csupa gyümölcs italokra passzol. Januárban a boltokba kerültek a sapis üvegek, az árbevételből pedig 30 cent az osztrák Caritas,…..
Az egyik oka, amiért elkezdtem újra kötni az volt, hogy mikor téli sapkát kerestem a dednek, egyszerűen nem találtam olyat, ami színben és formában is megfelelt volna. Vagy ha végre jónak tűnt egy darab, akkor abból biztosan nem volt méret. Nem beszélve arról, hogy a pihe-puha…..
A most következő bejegyzést először a hajmeresztő felfedezéseim közé akartam betenni, aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen még értelme is lehet ennek a dolognak. Tegnap a gyermekorvosi rendelőben ülve akadt meg a szemem a kitett magazinok között egy a válásról szóló magazinon.…..
Wiener Melange "Monty Python"-sál 2013.02.07 14:36:12
Megvan az a jelenet a Gyalog Galoppból, amikor a király kinéz az ablakon és elmondja a fiának, hogy hogyan építette a várat, amit örököl? EZ: "A vár toronyszobájában ketten álltak az ablaknál: a zömök, szakállas várúr és – fehér tógában, aranypánttal szőke haján –…..
A lányom iskolai beiratása kapcsán jutott eszembe ismét, hogy mennyire tetszik az osztrákokban, hogy a felnőttek komolyan veszik és tiszteletben tartják a gyerekeket. Az igazgatói irodába bemenet az igazgató nő köszönéskor kezet fogott a lányommal, majd az iskolaérettségi…..
Egy újabb kötés. A képeken látható kardigán egy 7 hónapos babának készült Karácsonyra. Különlegessége, hogy szinte az egész egybe van kötve (értsd hónajig, majd az ujjakkal való összeillesztés után a mellkasi, nyaki rész is. Összességében elégedett voltam vele,  a fazon…..
Egy száraz, info poszt következik. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem az otthonosság érzésemhez hozzá tartozik az is, hogy legyen kialakult orvosi kapcsolatrendszerem, de legalábbis tudjam, hogy hova fordulhatok ha gond van. Különösen igaz ez gyerekkel. Így amikor kijöttünk ez…..
Hogy valami bécsi és adventi téma is legyen íme egy régebbi gondolatom. A bécsi üzleteket novemberben elárasztják az ilyen olyan adventi naptárak. Ismerősöktől tudom, hogy manapság már Magyarországon is lehet sokfélét kapni. No de ilyet!? A bécsiek szeretik az állatokat,…..
Wiener Melange Két norvég 2012.12.18 20:11:03
Akkor megragadva a kezdő lendület erejét, íme két példa arra, hogy a norvég minta nem csak az Ugly Sweater partikon hordható...Legalábbis remélem... Az első apjuk szülinapjára készült, egy sapka. Gondoltam ez elég kicsi munka ahhoz, hogy megbirkózzam vele, de elég nagy kihívás…..
A napokban több probléma is felmerült a házunkban. Apjuk egyik reggel írt a közös képviseletnek, hogy nem ég a folyosón a villany és reggel nem volt meleg víz. Sűrű elnézések közepette egy óra múlva visszaírtak, hogy meleg víz karbantartás miatt nem volt, a körtét pedig…..
Új gyerek, új lendület, új fordulatszám. Hogy miért épp most jutott eszembe több, mint 20 év után (igen, nem tévedés, felső tagozatos voltam), hogy újra kezdjek kötni, azt nem tudom. De valahogyan érzem, hogy nem véletlen. Kicsit amolyan múlt idéző, rendszerező szerepe van azt…..