Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Remo

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új interaktív játékkal jelent meg az APEH. A hónapokon keresztül húzódó telefonos-internetes-számítógépes játék jelentősen fejleszti a kommunikációs és problémamegoldó készséget: A játékok az apeh kezdi egy komolyabb összeg váratlan elvételével. A játékosnak első…..
Remo 2011.06.16 12:24:13
@Alternatív: Kenik itt mindenkire a felelősséget, munkáltatóra, könyvelőre, de ők nem hibáznak. Kérdem én, ha egy nyomtatvány "úgy néz ki", hogy van benne négy részadat, alatta pedig egy összesen sor, akkor oda mit is kell beírni? Ezenkívül azt felejtik el megemlíteni, hogy az összesen sor az ABEV-ban nem volt kitölthető, oda maga a program írta be automatikusan az összeget, törölni, javítani azt nem lehetett. A hibás az apeh adatfeldolgozó szoftvere volt, amelyik a részösszegeket és az összesen sort is felkönyvelte az adófolyószámlára, így írva duplán elő a kötelezettségeket. Persze, hogy inkasszáltak utána ész nélkül.
Csatlakozás     Kedves blog! Felsőfokú végzettségű, de kétszer elbaltázott nyelvvizsga miatt mégis diploma nélküli újságíróként próbáltam munkát keresni, közel egy éven keresztül. A második hónaptól kezdve bárhova beadtam a pályázatom, először lelkesek…..
Hozzávalók: A porhanyós tésztához (A változat): 25 dkg liszt 10 dkg vaj 5 dkg cukor késhegynyi szódabikarbóna A kavarós tésztához (A változat): 5 dkg vaj 10 dkg cukor 1 tojás 1 tojás sárgája késhegynyi szódabikarbóna 2 kiskanál kakaópor 1 dl tej 13 dkg liszt A mázhoz: 1 tojás…..
Remo 2009.09.25 13:16:41
Krisz úr szenvedélyes hangú levélben gyalázza az Adóhivatalt, amit empátiával figyelünk, hiszen azokra a hónapokra kell kamatot fizetnie, amiket az APEH  tökölt el az ügyfél kérelmének elbírálásával. Egyházi iskolásként nem érthetünk egyet az erős kifejezésekkel, a…..
Remo 2009.03.11 12:23:39
@Tsabi: Mélységesen együtt értek veled. Az a baj, hogy az embereknek igénye sincs arra, hogy értse mi történik körülötte. Nemrégen folytattam ezt a beszélgetést egy ügyfelem alkalmazottjával:
Én: Emlékszik, hogy kérdeztem a múltkor, hogy van-e a gyerekeknek adóazonosító jelük?
- Igen, de már mondtam, hogy NINCS, nem érti meg?
- Oké, és van-e olyan kis kék kártyájuk amin szerepel a nevük?
- Olyan van, de adószámuk nincs, hányszor mondjam?
- (Itt elszámoltam 10-ig), Rendben, értem, megtenné, hogy bediktálja a kis kék kártyákról a számsort?
Mert ugye adószám és adóazonosító jel között van némi különbség, de neki joga van hülyének lenni.
Remo 2009.03.11 11:24:48
@Gumidomino: Nem 7 hónapra fizet, hanem az eredeti esedékességi időpont (ez a jogerőre emelkedés napja) és a kérelem benyújtása közötti időre. Nem írta mikor adta be a kérelmet. Ha az esedékesség előtt, akkor nincs kamat, ha utána, akkor van.