Regisztráció Blogot indítok
Adatok
servitor

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
servitor 2011.05.23 17:19:53
@Trompf: Ó, ez már a haladóknak szánt olvasat. Kritizálni szabad, és kell is, ha nem értesz vele egyet. Minden ember véleménye fontos, mert tanulni lehet belőle. TWA Kereszténységet érintő posztjai ezért fontosak, mert ad egy átfogó képet azon emberek reakcióiról, akik hívőnek, vallásosnak vagy egyházhoz tartozóknak tartják magukat. Sajnos sokan vannak, akiknek a kommentjeiből nem nagyon lehet lelki épülést realizálni (elnézést a corporate nyelvezetért). Sajnos gyakran pirulásra késztet, hogy egyesek milyen kommentekkel védik a megbocsátás és tolerancia Istenét. És sajnos általuk vagyunk mi csendes és toleráns kisebbség is megítélve. A Hit személyes dolog. Van aki megosztja másokkal. Meghallgatjuk a kritikát, és elfogadjuk, vagy elutasítjuk. De ez a véresszájú acsarkodás nem keresztényi válasz, és az ilyen emberekkel nem vállalok közösséget. Csak sajnos ők velem gyakran, és ez egy kicsit olyan, mintha Piszkos Fred állna mellém... Tuti bukta...
servitor 2011.05.23 17:27:15
@Trompf: :)

A soha és semmikor nem hívő ember által használt terminus.
servitor 2011.05.24 08:55:19
@Trompf: Akkor nem olvastad végig az írásomat, vagy nem fogalmaztam elég világosan. Hívő vagyok. És hívőnek lenni jó. Csak ne lenne annyi felszínes, aki pont a mi megítélésünket rontja. És talán sosem tudnánk erről a rejtőző mételyről, ha nem lennének provokatív személyek, akik az ilyen lappangó báránybőrbe bújt farkasokból, akik a legnagyobb veszélyt jelentik a valódi hívőkre, kihoznák a legrosszabbat. A provokatív írások a hitünk próbái. Könnyű hinni, ha senki nem támad, mindenki tolerál. De lenyelni a különféle kritikákat és megmaradni toleránsnak, no ez a trükk. Remélem így már érthetőbb.
w Együtt sikerülni fog 2011.01.07 05:30:00
Európa a markunkban van, de még nem ragadtuk meg eléggé. A soros elnökség egyelőre nem teszi lehetővé, hogy bevezessük a tisztességvédelmet az egész unió minden rohadt kis blogjában. Az egyik lehetőségünk, hogy ebben az irányban próbáljuk megújítani Európát, majd egy ügyes…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
servitor 2008.11.04 09:21:45
Üdv mindenkinek!

Nem spammelni akarok, de úgy érzem, ez ONtopic:

www.utolag.com/DrabikMiABaj.htm

Nem vagyok sem közgazdász, sem politikus, de azt hiszem, ha csak 1%-a igaz, akkor van más is, aki velünk együtt fizethetne. Mert most inkább azt mondhatnánk, hogy ne CSAK az emberekkel fizettessék meg. Van állam is, meg jogi személy is. És bizony nem mindenki fizet. Még most sem.
Én szívesen meghúzom a nadrágszíjat, beszéltem a nagyapámmal, ő is meghúzza, sőt, a barátaim is, akik a közszférában dolgoznak. De végre szolidaríthatnának velünk mások is. Elvégre nem csak természetes személyek vannak itt ugye...
w A gép forog 2008.07.03 16:30:00
Érdekes, roppant érdekes. Hogy mennyire személyes az érzékenység, és mennyire rideg az ember, amíg mást ér sérelem. Amíg a szcientológusokon röhögünk, fenekedünk ellenük, és nyilvánvaló nonszensznek nevezzük a világképüket, teljes a nemzeti egység, szent a béke. Az a…..
w Lyukasóra 2008.04.21 04:30:00
Egyre többen fordulnak a rendőrséghez és a sajtóhoz azzal, hogy látszólag gazdátlan, jelentős összeget tartalmazó pénztárcákat találnak nyilvános vécékben, villamoson, közterületen. A becsületes megtalálók arra gyanakodnak, hogy hamis vagy bűncselekményből származó…..
w Született december 25-én 2007.12.24 12:00:00
Idegölő, kimerítő munka az ajándékvadászat, a fenyőfa utáni kajtatás, a díszítés, a rokonlátogatások szervezése, a menü összeállítása. Alig marad egy-egy perc, hogy megálljunk, és gondoljunk Rá. Aki Istentől született, megváltott minket, és felméne a mennyekbe. Hány…..
w Így önti dalba ma 2007.12.22 08:38:33
  Eszméletlen precízen célzott három szó ez: jóárasítani a tányéros tévét.  ..
servitor 2007.12.24 08:22:04
Gyerekek!

Az az igazság, hogy titeket olvasva egy aranyos írás jut eszembe a fórumok működéséről:

1 aki kicseréli a villanykörtét és beírja, hogy ki lett cserélve
14 aki megosztja a hasonló tapasztalatait a villanykörte cserélésről, és hogy hogyan lehet más módon is kicserélni
7 aki figyelmeztet a villanykörte cserélés veszélyeire
1 aki az egészet átrakja a világítás topicba
2 aki nem ért egyet ezzel és átrakja az elektromosság topicba
7 aki felhívja a figyelmet a nyelvtani hibákra a villanykörte cserélésről szóló hozzászólásokban
5 aki flame-eli a nyelvtanárokat
3 aki kijavítja a nyelvtani hibákat a flame-ekben
6 aki vitázik azon, hogy "villanykörte" vagy " villany körte" másik 6 aki hülyének ítéli ezt a 6-ot
2 gyártásban jártas mérnök, aki felvilágosítja a csoportot, hogy a helyes kifejezés a lámpa
15 mindent tudó aki azt állítja, hogy dolgozott az iparágban, és a villanykörte kifejezés teljesen korrekt
19 hozzászóló aki azt mondja, hogy ez a topic nem a villanykörtékről szól és legyenek szívesek a beszélgetést egy villanykörtés topicban folytatni
11 aki megvédi a hozzászólásokat, mert mindannyian használunk villanykörtét ezért a hozzászólások idevágóak a fórumba
36 vitázik azon, hogy melyik módszer a legtökéletesebb a villanykörte kicserélésére, hol lehet megvenni a legjobb villanykörtéket, melyik márkájú villanykörte a legjobb ehhez a technikához, és melyik márka hibás
7 aki hivatkozásokat ír be, ahol különböző villanykörtékről lehet látni példákat
4 aki megállapítja, hogy az előző hivatkozások nem jók, és beírja a jó hivatkozást
3 aki olyan hivatkozásokat ír be amiket a beírt hivatkozások alapján talált
és ezek alapján hozzákapcsolható a villanykörte a fórumozó csoporthoz
13 aki belinkeli az összes hozzászólást, az összeset idézőjel közé véve odaírja, hogy "én is"
5 aki beírja, hogy nem fog többet írni, mert nem tudják többé kezelni a villanykörte problémát
4 aki azt mondja, hogy "nem beszéltük már meg ezt nem sokkal ezelőtt?"
13 aki azt mondja, hogy "csinálj inkább egy Google keresést a villanykörtékre, mielőtt kérdezel a villanykörtékről"
1 aki az eredeti hozzászólásra válaszol mától 6 hónap múlva, így újrakezdi az egészet

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!
Vidám hangulatú, popfesztivállal egybekötött adakozással zárult a Liga-szakszervezetek közös rendezvénye, a Társadalmi Szolidaritás Napja. Az érdekképviseletek közös nyilatkozatukban kijelentik: támogatják a Magyarország fenntartható fejlődéséért folytatott közös harcot.…..
w A béka visszanyal 2007.11.12 10:00:00
Fülön csípték Kóka Jánost, hogy a fair play közepette feketemunkásokkal építi hatszintes otthonát. Már-már népmesei fordulat. Aki magának vermet ás. Ám a népmesékben nincsenek ügyvédek, se jog, és pláne nincs adómorál. Még szerencse, hogy már készülnek az új mesék.…..
w Debilek és gyíkok 2007.10.31 09:00:00
Nem, a gyűlölettörvény miatt nem szakítom meg az üzemszünetet. Nem is kell, mert szerencsére megírtam már előre, amit valaha akartam. Itt ni.De kivonatolom ide a vonatkozó lényeget, kedves idióta kormánypártok. Különös tekintettel a végvonaglásában saját buta fejét felfaló…..
w Tűzszínű pizsama 2007.03.14 06:30:00
Fölkúrtam a fejlécbe az árpádsávot, hujhuj. Nesztek. Gondolom, majd jön valami übermagyar, és elmeséli, miért nem való nekem. Addig is megpróbálom kitalálni. Nem fogok a nyilaskereszttel szarozni, jóhiszemű leszek. Nem azért lengetik, megmondták, és ezek becsületes…..