Regisztráció Blogot indítok
Adatok
R_win

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi ügy a fizetési meghagyásos eljárások állatorvosi lova. A kézbesítési vélelem a jogrendszerünk talán egyik legabszurdabb intézményévé kezd válni.Tisztelt Zugügyvéd!2008 szeptember elején egy végrehajtó letiltotta a bankszámlámra érkezett fizetésem, internet…..
R_win 2009.01.23 09:31:17
@mark renton: Üdv!
Szeptemberben a bankszámlámait inkasszóztáh 100%-ban nagynehezen elértem hogy a végrehajtónak csak a 33%-ot utalják, a többit felvehettem a pénztárban potom 400ft-ért. Elintéztem hogy kp.-ban vehessem fel a fizum. Arra gondoltam beadom a bíróságnak a kézbesítési vélelmet, hátha mire a vérehajtó ott is megtalál, valami intéződik. Most januárban kaptam levelet tőlük hogy kérelmem továbbították az illetékes bíróságnak. Viszont októbertől vonják a 33%-ot a fizetésemből
R_win 2009.01.23 10:16:03
@Pióca: Üdv!
A szolgáltatási cím albérlet volt ahonnan elköltöztünk, azért mondtam fel az internetet és a telefonvonalat, oda küldték a számlákat amit a bírósági papirokból tudok. Továbbá nem létezik hogy az internetszolgáltatónál nem észlelték hogy nincs komunikáció a számítógépek között. Az is érdekes hogy 8 hónapot vártak a KIKAPCSOLÁSSAL. Addig csak tétlenül nézték hogy ingyen szolgáltatnak. Ez az általános gyakorlat!A szerződésben az állandó lakcímemet adtam meg oda csak kb 1 évre rá a fizetési meghagyást küldték. Innen a postás többször "Elköltözött jelzéssel" küldte vissza a levelet mert addigra az állandó lakcímem is megváltozott, a házat lebontották. Az első bírósági levél megérkezésekor már más volt az állandó bejelentett lakcimem. 2008 márciusában gondoltak egyet a fizetési meghagyást kipostázták a szolgáltatási címre onnan ment vissza a levél "nem kereste" jelzéssel. Kérdésedre válaszul: Volt 1 éves hűségnyilatkozat amire gondosan ügyelve mondtam fel mert volt benne egy sor ami azt tartalmazta ha ezt nem teszem, 1 évvel meghosszabbodik!!!
Köszönöm a tanulságos hozzászólásokat!
R_win
R_win 2009.01.23 11:23:58
@Pióca: Azért vegyük már tudomásul, hogy nélkülözhetetlen jogintézmény a kézbesítési vélelem. Mint ahogy normális az annak megdöntéséhez való jog is. Lásd az Alkotmánybíróság 46/2003. (X. 16.) AB határozatát:
www.mkab.hu/netacgi/ahawkereuj.pl?s1=46/2003&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&s9=&s10=&s11=Dr&r=1&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&p=1&op11=and&op7=and&f=G

Ha valaki ezt elolvassa, rájön hogy a valóságban 90%-ban ez nem így történik!
Pld: Nagyon régen láttam már kiragasztott értesítőt a postaládára, ajtóra pedig még régebben!
A posta felelőssége.....