Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lótumfaktum

0 bejegyzést írt és 584 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen olajat tegyek a nagy fordulatú motoromba? Majdnem mindegy, mert nem a fordulat számít. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
lótumfaktum 2012.05.15 19:00:30
Akkor az Én fso-om/1400kg alapból/ pözsó 1,9-el 75Le a cikk cáfolata.5.seb. 1400ford 50km/h sík úton, alapjárat a gyári fölé téve 850-900.
Tudtommal minden motorban van egy olaj gomba amely szerepe,hogy felépítse a szügséges nyomást……,és lengedje,ha túl magas hidegen.
Motorolaj volt már tecskó,ócsen,GM,általában olcsóbb 10w-40-es,periódus 10-15e km ahogy eszembe jut.A cserék között 0.5 litert kell csak utántöltenem,mivel 4,5l megy a motorba,pont ennyi marad.Most harmadik cseréje volt,hogy valami amerikainak mondott fulszintetikust kap nagyker áron 5l 5e alatt.
A motor, a befecskendező még nem volt megbontva,igaz még 3500/f 128km óra szerint fölött még nem mentem vele/1999 dec.-ben vettem/bár 4200-ig lehetne nyüstölni/.
Egy biztos LÁB-FÜL kérdése ,hogy mi lesz a géppel ha jó a konstrukció.
Az olajok biztosan fontos dolgok egy kihegyezett motornál alfa,audi sportoknál vagy az új nagynyomatékúaknál .Kíváncsi leszek 3-5 év múlva mi lesz ezekről a vélemény tartósság szempontjából.Az autómban van üzem óra számláló. érdekes összfüg. lehet az olajjal kapcsolatban,
10000km-t 250 óra alatt teszek meg ez 40km /h átlag sebesség szűk 3 hónap alatt pedig pestet kerülöm a széleiben járok ,ha lehet.Az olaj maffia nem nagyon fejlődött,vagy ha igen abban ,hogy mindent helyettesítenek az olaj helyett adalékokkal.
Bocs,hogy hosszú voltam,ja az autóban 477800km van.
Ui: a népitéletben is benne van
2-ütemű motor turbofeltöltővel / OPOC (Opposed-Piston Opposed-Cílinder, szembenálló dugattyúk - szembenálló hengerek) elrendezés / 2- és 4-hengeres változatban is létezik / a 4-hengeres rendszerből részterhelés esetén 2 henger lekapcsolható / elektromos- és/vagy gázhajtású…..
A vendégek szórakoztatása egy szállodában nem olcsó mulatság. Először is: a leadózott jövedelmemből/adózás utáni nyereségből vesznek minden szobába egy tévékészüléket (lecserélik a régit), illetve igény szerint az aulába is egyet. Másodszor: fizetik havonta a…..
Végre az Index is megírta, úgyhogy nekünk nem kell részletesen, hogy a jelek szerint teljesen alaptalan volt a világjárvánnyal riogatás. Illetve annyiban nem, hogy a gyógyszergyárak elsózhatták még a múltkori kamu madárinfluenzajárvány alatt felhalmozott készleteiket, és az új…..
Egy árvíz sosem jön jókor, de pont egy kormányváltás kellős közepén jött rendkívüli helyet a lehető legrosszabb ... az apparátus lebénulva, mindenki helyezkedik, az új államtitkárok  még keresik az irodájukat, miközben mondjuk Borsodban emberéletek forognak veszélyben.…..
lótumfaktum 2010.06.08 18:19:10
@vontod75: KÖSZÖNJÜK a kezelést,helyettünk is!!!!
Tényleg miért nincs kihírdetve statárium ilyen helyzetben,a retinensek ellen,a lakosság védelmében?
Na ezért jó Pesten, itt egy tisztázatlan kártyás tranzakció után a könyvesbolti eladó nem fog átugrani a vásárló számlavezető bankjába, hogy ott bemószerolja őt és a jó esetben a bank sem fog kiadni információkat a számlatörténetünkről. A lenti levél szerint ugyanis…..
lótumfaktum 2010.06.07 09:07:27
A sport hagyományos értelmezésén nevelkedett tömegek számára sokkoló lehet szembesülni azzal, ami Biciklisfutár Európa-bajnokság címén zajlik Budapesten. Az általános elképedésnek csak az szab gátat, hogy bár Európa legtöbb országából, sőt, Japánból is érkeztek…..
lótumfaktum 2010.05.24 14:50:23
@Styxx: de már több filmet,clippet is forgattak.
A volvo s80 eu bemutató képeit is itt csinálták egy 12000nm-es ma már felújított csarnokban ,sőt több pornó forgatás is volt.
A csarnokok még hajmeresztőbbek belűl.
A lepukkadás folytatódik!!!!
Tudtad? Kalózbűnözés 2010.05.13 07:19:00
Hőstörténetnek indult, botrány lett belőle - írja az Index tegnapi cikkében, mely arról szól, hogy szomáliai kalózok elfoglaltak egy orosz hajót, de az orosz katonák kiverték őket onnan. Utána a kalózokat egy csónakba rakták 300 mérföldre a parttól, navigációs eszközök…..
lótumfaktum 2010.05.19 08:39:53
@Wendiii:" A II. világháborút is csak azért tudták megnyerni Európában, mert az oroszok olyan keményen nyomták a németeket, hogy azok odavittek inkább minden erőt "
Persze!!!!Az embei erőt adta a ruszki mert náluk akkor sem számított.A történelem legnagyobb
logisztikai besegítése történt Arhangelsz felől.
A csodás ZIL teherautó is a ford reinkarnációja stb.
Amerika segítsége:hadi eszköz.-nélkül sehol nem lettek volna.
Tudtad? Kell-e nekünk Malév? 2010.05.10 07:32:00
Van egy nagy álmom. Gondolom, nektek is elegetek van a koszos, színvonaltalan, sokszor valójában fapados BKV-ból, ezért azt találtam ki, hogy alapítok egy prémium közlekedési vállalatot! Fűtött, fedett, tévével és internetkapcsolattal ellátott megállók, a légkondicionált buszon…..
Kommentelőink is aggódtak amiatt, hogy mi lesz a "humor nagyágyúival" azután, hogy a Fidesz közvetve betette a lábát az RTL Klubba, de nyugi a Heti hetes megmarad, bár nemsokára nyári szabadságra mennek. Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója szerint felesleges az…..
"Kiss László I. rendű vádlott 1990 december 1-e és 2007 június 30-a között Doboz község jegyzője volt, míg a II. rendű vádlott, Szatmári János 1990 szeptember 30-ától 2006. október 1-ig polgármesterként irányította a települést, ma már mindkét vádlott nyugdíjas.…..
lótumfaktum 2010.05.05 08:56:31
@laspalmas:Így már mindjárt más a menyaszony fekvése, mocskos disznók! Romba döntötték a falujukat!

A csillagra húzzá fel őket!!!
Tékozló Homár Pornó gyerekeknek 2008.06.02 14:40:00
Az élet császára lehetett volna ascella fiából, de aztán nem ebben az alsógatyában küldte iskolába a 7 éves gyereket: Mellékelek néhány képet a kisfiamnak (7 éves, elsős), a vásárolt boxergatyáról. A méretcímkére koncetrálván a minta csak otthon tűnt fel. Biztos fel is…..
lótumfaktum 2010.05.04 20:23:43
@Kitalátor feljegyzetei:
Hát már mért ne lehetne? Ha fekete lehet!
  Az egyirányú forgalommal szembe kerékpározás engedélyezése heves ellenzést váltott ki a gépkocsivezetőkből az év elején. Néhány napja megnyílt az első budapesti belvárosi utca, ahol alkalmazták a KRESZ adta új lehetőséget. Beszólásokat viszont még kierőletni sem…..
lótumfaktum 2010.04.24 21:54:55
Kedves kerékpáros honfi társaim!!!!
Vegyétek tudomásul,hogy a Ti drót szamaraitok is okoz nem is kevés környezet szennyezést.
A drótotok min 25kg nyers vasból indult a gyártása kezdetén.
Amelyhez minimum kell 2500 liter víz míg elkészül a szamár.
A GUMIAITOK Malajziában ,vagy Vietnámban készül min:500l/ db víz felhasználásával.
A RABSZOLGA sorban tartott emberekről már ne is beszéljünk????????Na jó legyen éhbér!!!!
JÓ érzés ugye? A gumi markolatot szorongatod amit 10éves vagy fiatalabb gyerekek sorjáznak ugyan ott,200l/db víz felhasználásával gyártva. GYERMEKRABSZOLGÁK !!!!!
A Szamaratok kb 5000 liter víz felhasználásával készül el OTT ahol így is kevés az egészséges víz!
Ma 30000 drótszamár ágaskodott Budapesten ez szorozva 5 köbméter vízzel szép kerek szám.
Azt hiszem Budapest 1 napi vízfogyasztása nem éri már el ezt.
Ó európai gondolkodás –ez nem az Én problémám!- Liberális az ilyen?? nem biboldó?
Nem ÖNZŐ!!!!
Nem PEUGEOT,vagy MECEDES,hasonló bringákról beszélek ,mert azok itt az EU-ban készülnek.
Még a magyar gyártók is csak összeszerelést végeznek ,többségében távol keleti anyagokból!
Ha annyira környezetvédők vagytok a póni ló jobb lenne.
A trágyájának eltakarításának kötelezővé tétele lassítaná a a haladásotokat.
Környezet védelemből kiváló lenne a trágya a földeken.
Mongóliában MŰKÖDIK!!!Ott sokkal kevesebb az autó-lovas baleset,mint itt autós-kerékpárral.
Remélem az Új kormány Bevezeti a kötelező biztosítást Ti rátok nézve is kötelezően.
A KRESZ-t vissza állítja az előzőre, max, kisebb engedmények,de szigorú be tartatás mellet.
Bevezeti az úthasználati díjat,/ELEKTRONIKUSAT/ DE NEKTEK is!!!
Mert gondoljatok bele sokat hajtatok ,s mikor haza mentek remélem tusoltok minimum 80liter víz+ vegyszerek/tusolók/ +haj szárítás ,cucc mosása ez mind környezet terhelés. A sok tábla amit kihelyeznek miattatok mi pénzbe kerül a korrupciót nem számolva.
ÖLELŐ SZERETETTEL
Egy autós Aki már 3X majd nem el ütött biciklistát saját hibáján kivűl.
Egyszer a Szamarast a rendőrök jegyzőkönyvezték is .Ő volt figyelmetlen –vétkes a Király utcában.
Az autóm hátsó kerekének ment alsóbb rendű útról .Ja és Ő anyázott amíg ki nem szálltam az SX-ből
182cm és 98kg vagyok csak az ülésemet szeretem hátra döntve /de nagyon/ tartani.A szamaras azt hitte ,hogy kisebb vagyok nála . Pályát tévesztett .El menekülni nem tudott mert lapos lett ,négyszög a kereke,s lefejelte a hátsó oszlopom. A károm 56000FT számlával .Csak bírósági fenyegetésre fizetett. Igaz meg is büntették a közlekedés kisebb rendű megsértése miatt 10000Ft-ra.
Szóval Ölelek benneteket de Ti sem lehettek felsőbb rendűek egy demokráciában!!!!!!!
Tanúljátok: COKI!! ,NE!! Jobbra te lajhár! HÓ!!!!
lótumfaktum 2010.05.04 18:29:47
@Csacsicska:
Na végre hallottamtamtamtam valami jót odaátról is, ez így ahogy lelett írva jó!
UPDATE (05/07): A Hervis csak a fejeket látjaEgészségtelen erotikával találkozott Habos Egyes a Széna téri Hervisben. Az öltözőfülkék felett egy kamera figyel a felpróbált ruhák biztonságára a tükrön keresztül: A napokban a Mammutban található Hervisben jártam egy kis…..
Ma végre kiderült milyen jó hírrel áll ki a budapestiek elé Horváth Csaba főpolgármester-jelölt: "Az MSZP 2013-ig bevezetné a díjmentes közösségi közlekedést Budapesten. Az ingyenes közösségi közlekedést azok vehetnék igénybe, akik legalább négy éve állandó…..
lótumfaktum 2010.05.02 11:58:26
@csabapayne: Csak EZEK a Hüjék "j"-vel azt nem gondolják ,hogy az ingyenesség minden EU póógárnak is járna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az utólsó igéreted jó lesz 2026-ban is .megvárják a maszopós 80 éves nyuggerek is,me ingyér van!!!!
lótumfaktum 2010.05.02 19:15:02
@jágör68: Clemenceau-ra nézve 7.iziglen a kivánságod teljesűljön.
A 4 felé osztás túlzás!
Ajánljuk föl Putyinnak a siófoki hajó kikötőt a flottájának,Odessza helyet.
Ócsítja majd a gázt mint az ukránoknak,s lenne itt jó világ a maszoposainknak, Mink meg mit számítunk?
lótumfaktum 2010.05.02 19:20:05
Vastagbőr Kísért az MVM-es múlt 2010.04.28 09:31:00
Hahaha.... Tegnap írtam kommentben, hogy Mr. Istvan Kocsis hiába tetszeleg a BKV megmentőjének szerepében, ez nem feledteti senkivel az MVM-es ügyeket. De nem ám! Ma hozta le a Blikk az állami vállalat nemrégiben zajlott adóvizsgálatának részleteit (mondjuk elég necces adótitkot…..
lótumfaktum 2010.04.28 20:04:04
@Horizont: azt a csuklást még tanítani fogják ,a magyar-ómagyar nyelvórákon.ízes a kíejtése.
Igazi "állatorvosi ló" ez a sztori: A zalaegerszegi ZalaSprint-M Kft. 24 ezer tonna mészkő és töltésföld felhasználásával készítették el az M7-es autópálya munkálatainak részét képező mezőgazdasági utakat. Nem kapták meg a teljes összeget, így a fennálló…..
lótumfaktum 2010.04.28 19:37:26
@Kicsit Karcos: ugyi ez csak pikétr megjegyzés volt? Dájmszkyyy meg a síkér siker!!!!!!!!
lótumfaktum 2010.04.28 19:49:20
@Vidéki: Megyeri híd
A Ganz acél kft csarnokaiban már a darukat vágják le a vasalók. mindent lággal vágnak -pusztítanak.
A kici kinai meg már ki "plakátolta",hogy felújítás után nagykereskedelmi gagyi raktár lesz.
ez már a híd építésekor ki volt fundálva.kell hely a ferde szeműeknek..
biztos vagyok benne,hogy hamarosan,a mozdony részleg is kínai börze lesz!
Két évvel ezelőtt, 2008 márciusában írta a Magyar Hírlap, hogy "Leisztingerék hálójába kerül a BKV telepe", Kocsis István múlt héten feljelentést tett az ügyben, ami a következő: Antal Attila 2007. december 11-én Alapítói Határozatban kötelezte a BKV…..
Végre nagy nehezen vége lett a választásnak és a velejáró plakát-, ígéret-, buzdítókampánynak, amit már mindenki a háta közepére kívánt. Fellélegeztünk, örültünk, hogy őszig nyugtunk lesz, de persze nem... egy szoci, ráadásul vereséget szenvedett szoci politikusnál nincs…..
lótumfaktum 2010.04.27 21:24:48
@leila iron: -S mögötte van a cenzora-cenzura!!!! nagyasszonya. egy nagy 1literes botox fecskendővel.
Ugye milyen borzasztóan hangzik? Pedig nem is olyan durva a helyzet, mint azt elsőre gondolnánk. De nem is különösebben megnyugtató. Olvasónk, Lótumfaktum, a jelek szerint kiborult azon, hogy a Teletál Húsvét előtt adagonként egy műmarcipán meglepetéstojást küldött a…..
lótumfaktum 2010.04.22 23:27:46
@atpijkamo: ne haragudj,de te nem biszex
vagy, hogy így ismered a két nemet?Nagyon jók!!!!!!

köSZ A SOK HOZZÁSZÓLÁST!!!!
A János Kórház területén megálló, gyermekéért és a frissen műtött anyáért érkező apa autóján a Szamaritánus mentőszolgálat mentősei leeresztették az első kereket. Az indok az volt, hogy nem tudtak tőle beállni, pedig de. Akkor meg minek? Hogy "bunkó betegeket…..
Hamisciprusnak gyanús, hogy talán a csomagoláson feltüntetett magyar termék felirat nem is a csomagoláson belül található fűszerekre vonatkozik, hanem a csomagolóanyagra. Gondolja mindezt amiatt, amit a hajtás után mutatunk, sok-sok "magyar termék" védjeggyel árult,…..