Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cricket57

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1993-at írtunk, 23 éves voltam. Dolgoztam már ekkor pár éve. Egy örökségből és félretett pénzemből sikerült vennem egy Suzuki Swift 1.3 GC típusú autót. Azért döntöttem emellett mert mindenki dicsérte, olcsó volt, fürge modern. 880.000 Ft-ot fizettem érte. Fess fiatalember…..
Cricket57 2009.08.27 21:40:38
Mielőtt bárki nekem támadna, nem akarok okos lenni (nem is vagyok). De...
1. Az új autónak (persze ha ki tudod fizetni) ugyan úgy van előnye, mint a használtnak.
2. A hitelekkel nem az a legnagyobb baj, hogy becsapják az embert, hanem hogy az ember hagyja magát becsapni. Szabályosan igényli! Persze félretájékoztatják, elhallgatnak információkat. De ott a szerződés, el lehet (kell) olvasni! Aki ezek után meglepődik, hogy miért terhelnek neki késedelmi díjat, kamatot, miért emelkedik a törlesztője..., az tényleg megérdemli.
3. Ha keres valaki pl 100e-t/hó, miből gondolja, hogy tudja vállalni az 50e-s törlesztőt??? Ha 100et-t keres valaki, akkor nem tud 100.000Ft-t visszafizetni havonta, csak ezt nem látja be!
Szerintem itt az alapvető hozzáállással van a baj. Ha valaki hitelt vesz fel, bármire!, az nem a barátjától kér kölcsönt, amivel ha csúszik 2 hónapot belekerül 3 sörébe. Feltételek vannak, azokat tartani kell. És mindig a bank jár jól! Csak sokan azt gondolják, majd én így fogom, meg úgy fogom. Aztán meg panaszkodik, hogy nem értik meg, meg átverték. Nem, csak előre kell nézni, nem a pillanatnyi érzelmeinknek engedni.
A cikk íróját meg tényleg nem értem. Ha vesz egy kocsit hitelre, pl 1 millióért, mi lett volna, ha 1,5 millióért veszi, és akkor az elsőben van ABS, CD-s rádió, klíma..., visszafizeti a hitelt, és nem kell szir-szar dolgok miatt 4 évente kocsit vennie:)
A minap matattam valamit a garázs előtt, és átgurult hozzánk Capris, aki az utcában lakik, és valóban van egy hármas szériás fekete Ford Caprija. De kivételesen nem a Caprival gurult át, hanem ezzel itt:Egy eredeti Csepel BMX-szel. Akkor készült, amikor a Csepel még egy hatalmas,…..
Belsőség Stig-kór és halandzsa 2009.01.22 17:54:00
Tudjuk, hallottuk, rajta vagyunk. Ismét lelepleződött a Top Gear ismeretlen zsenije. A fekete Stig, azaz Perry McCarthy (ex-Forma 1-es pilóta) ráfaragott erre anno, mikor életrajzi kötetében elkottyantotta magát. Aztán (ha jól emlékszem 2002 végén) szimbolikusan kilőtték egy…..