Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TomRoncsak

12 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon hamar eltelt az idő és már el is jött a napja, hogy az első prototípust összeszereltük. Az alábbi kis videón láthatjátok az első "lépéseket". Természetesen még sok munka van vele!..
A próbapanelon egy BC182 van. Kollektoron 100 Ohm és 5V, Emitter földön, a Bázis pedig 50 Ohmmal a vezérlésen.Ezt már megcsinálhattam volna réggebben is, de most már ez van.....
A Microsoft Magyarország nem szórakozott, James Bondot hívta segítségül, hogy bebizonyítsa, a Windows is lehet cool. Boldog wines emberek, cséző csajok, és a kissrác, akit a Win7 direkt marketingje sem tud eltántorítani... ..
A programkód nyelve assembly, a videón pedig az látható, ahogy a szervó az egyik végkitérésből a másikba fordul. Egyenlőre a kitöltési tényezőt külön át kell írni a regiszterben és újraprogramozni az atmega128-at. A következő lépés a szervó vezérlése gombnyomásra!..
Néhány napja sejtelmes infomorzsákat csepegtet a Google Magyarország a magyar újságírók inboxába. Az első hivatalos email tartalma az volt, hogy:A Google szeretettel meghívja önt sajtótájékoztatójára.További információkért találkozzunk holnap ugyanitt, ugyanebben az időben!A…..
Mielőtt elkezdeném megtervezni az áramkört, sok dolgot át kell gondolni. Ezeket megpróbálom listába szedni.Akkumulátoros táp esetén a szervók és az IC-k külön tápról üzemeljenek.Minden egyes szervóhoz 3 pin kell: PWR, GND, PULSEJumperes/kapcsolós beállítási lehetőség a…..
Tavasz közepe óta nem igazán jutott idő a Hexapodra nyári elfoglaltságaim miatt. Viszont mostantól várható haladás az ügyben, hiszen a főiskolán lehetőséget kaptam, hogy ezt a projectet vihessem tovább. Minden maradt a régiben, csupán annyi változott, hogy szeptembertől ketten…..
Az elején gyorsan megjegyzem, hogy nem fogok foglalkozni az opensocial xml-es leíró nyelvével (egyenlőre) Elsőnek adjuk is a html oldalunkhoz hozzá a szükséges könyvtárakat: <script type="text/javascript" src="./scripts/jquery.js"></script> <script…..
Először is nem célom végigvezetni az olvasót egy opensocial weboldal építésének fázisain, viszont annál inkább cél bemutatni, hogy mi kell a kezdetekhez és áttekinteni minnél több függvényt!Mivel még én is csak mostanság ismerkedem a dologgal, ezért előfordulhat, hogy a…..
A Facebook saját hirdetési rendszerében található becslés szerint mára 320,760 ezer magyarországi felhasználója van a Facebooknak. Ez a becsült érték néhány hete még 300 ezer alatt volt (via ClearOnline).2008 januárjában 60 ezer, múlt télen pedig 140 ezer magyar felhasználója…..
TomRoncsak 2009.07.21 19:56:58
@vonoxhun: én nem azt mondanám, hogy butítanak, csak aki 24/7 a facebookon lóg, az valszeg nem tud odakoncentrálni a tanulásra (ha már diákokról van szó)
Nem nagyon szeretek panaszkodni. Főleg postban nem. Főleg olyan témában nem, ami csak nekem fáj. Ám mégiscsak arra érdemesnek gondolom, hogy legyen itt erről egy post, mert egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehetséges valamit ennyire szerencsétlenül menedzselni.Ugye történt, hogy…..
Kísérletbe kezdünk. Lévén a Twitteren is összejön 10-20 érdekes twit egy hét alatt, gondoltuk, csinálunk ezekből heti összefoglalót. Ha van olyan twit, amit beküldenél ebbe a heti összefoglalóba, nincs más dolgod, mint retwittelni a #webi címkével. Ha ezt a twitet akarod…..
Finiséhez közeledik a Nagy Twitter Verseny!Még keddig van mindenkinek egy dobása, hogy szavazzon Doransky HH vagy Angelday vigye el a pálmát!Bár egyenlőre úgy néz ki, hogy a verseny végéig a 2009 követőt nem éri el egyik versenyző sem, mégis úgy döntöttek, hogy kedden lezárják…..
Norvégiában Russ fest 2009.05.01 14:17:39
Hogy Don Gellért idézzem: "elindult a vissza számlálás, fogakat össze szorítani, már nemsokára Budapest". Tegnap volt az utolsó nap a suliban, ezzel lezárult a szorgalmi időszak. Már csak a neheze van hátra, egy 5 órás üzleti kommunikáció írásbeli vizsga ahol az…..
TomRoncsak 2009.05.01 16:57:50
Ezt a feladatot nem érzem igazán közel magamhoz, mert szépérzék, kreativitás és sok gyakorlás szükségeltetik hozzá. Ebből az elengendő gyakorlás az biztos, hogy nincs meg.Egy sorstársamtól kaptam egy 3D-s vázlatot. Sajnos nem tudom egy az egyben felhasználni - és valószínüleg…..
Szóval 3 db szervó kell lábanként, viszont nem kell mind a 3 szervónak ugyan olyan típusúnak lennie. A hexapodrobot oldalon árult hexapodokhoz a következő táblázat szerint ajánlják a szervók felhasználását. Szervó konfigurációk…..
A héten szeretnék venni egy szervót, hogy ki tudjam próbálni. Addigis a nanoboardon lévő atmel atmeg88-cal kéne játszanom egy picit, hogy felfrissítsem assemblys képességeimet. Jah igen! Az assemblyt választottam programozási nyelvnek! Evvel fogom vezérelni a szervókat. A kamerához…..
Tehát a terv az, hogy olyan hatlábú robotot építsek, ami képes mozgatni mind a hat lábát - tehát el is tud mozdulni a kezdőpontjából - továbbá fel van szerelve egy kamerával és a távirányítása is lehetséges!A feltételezhetően szükséges eszközök:Hardver:1 db atmel…..
Egy hexapod születése Az első 2009.04.02 10:41:00
A hexapod egy 6 lábbal rendelkező robot, így nagyon stabil. Ezek a szerkezetek jellemzően a pókokról és a rovarokról vannak mintázva, hogy a kutatók tanulmányozhassák a biológia feltételezéseket a mozgásukról és egyéb tulajdonságaikról. Ebben a blogban is egy ilyen, hatlábú…..
Nemsokárra egy hónapja itt vagyunk! Repül az idő. Hétfőn, igazából nem történt semmi, Henry tartott egy nagyon izgalmas angol nyelvtan órát, sokkal másabb hallani olyantól akinek tudod, hogy ez az anyanyelve. Kedden játékelméleteztünk üzleti kommunikációból, vannak a…..
Majd eldöntitek, hogy milyen sorrendben. De ma annyi minden összejött, hogy az egy félévre is sok lenne. Kezdődött azzal, hogy reggel megmakacsolta magát a laptopom, vagyis drága jó barátunk windows (direkt kis betűvel írtam a nevét, hogy érezze hogy haragszom rá) úgy gondolta,…..
Norvégiában Moa shopping center 2009.01.28 19:27:00
A mai napra azt találtuk ki, hogy elmegyünk ebbe a bizonyos Moa shopping centerbe. Izgalmassan kezdődött, mert oké, menjünk el, de merre, hogyan, mivel. Megnéztük a http://visitaalesund.com-ot, és ott láttuk, hogy 10 km-re van tőlünk a bolt. Oké, gyalog tuti nem. Akkor busszal. De…..
TomRoncsak 2009.01.28 22:30:03
Itt vagyok, nem vesztem el, csak tegnap tanulás volt ezerrel. Az Amerikai tanárunk Henry Norton ugyanis kiadta feladatnak, hogy olvassunk el egy novellát, ami ma megbeszélünk, és hétfőn ebből fogunk egy 2 órás ZH-t írni. Először vártuk Jáksót, hogy jön a pezsgővel, hogy nyugalom,…..
Norvégiában Sunnmøre museum 2009.01.25 16:26:00
Csodálatos reggelre virradtunk, sütött reggel a nap. Baromi erősen tud itt sütni, majdnem megvakultam a kép kedvéért, miután viszajöttem a szobámba még vagy 10 percig nem láttam normálisan. :P 11 óra körül ilyen magasan van a nap. És délben se megy nagyon magasabbra. Kíváncsi…..
TomRoncsak 2009.01.25 19:33:42
Norvégiában Kilátó! 2009.01.23 19:21:00
Mivel ma nem volt suli, ezért eldöntöttük, hogy elmegyünk sétálni, elmegyünk újra abba a kilátóba, ahová első este elvitt minket a mentor nénink kocsival. A városközpont olyan fél óra lehet gyaloggal, de szerencsére kaptunk lovas segítséget: :PZsófi azt mondta, hogy igazán…..
TomRoncsak 2009.01.23 23:18:23