Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jeanny

84 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Londoni történetek Koltozunk!! 2010.10.26 16:39:56
Nem, nem, ez alkalommal nem en koltozom, hanem ugy dontottem, hogy a blogomat koltoztetem a blog.hu-rol.Rajottem, hogy messze nem nyujt olyan sokat, mint mas blog-oldalak. Szerintem mar panaszkodtam, hogy kepeket milyen hosszadalmas beilleszteni, ezen kivul a hatterek es a kulonbozo stilusok sem…..
Végre, végre eljutottam nyaralni, úgy igazán, tengerpartra. Az ideköltözésem előtti két nyáron Londonba jöttem, azóta pedig vagy költöztem, vagy munkát váltottam vagy pedig csak egyszerűen nem volt kivel elmennem (habár igazából ha jobban belegondolok ez a legkisebb akadály,…..
Még mielőtt túl késő lenne, beszámolok a nyár eddigi fénypontjairól.Szerencsére június-júliusban tényleg szép nyári időnk volt, amit mi megpróbáltunk kihasználni. Az első igazi nyári hétvégén, június elején a tengerpartra (nem nehéz kitalálni kinek az ötlete volt),…..
Londoni történetek Munkadolgok 2010.07.30 14:05:16
Ezt a bejegyzest is, mint minden eddigit mar eleg regota tervezem, de mint minden eddigi, sosem jott ossze a megvalositas.Most eppen dolgozom (dolgoznom kellene), azt sem tudom mikor volt olyan alkalom utoljara, hogy munkabol blogoltam volna.Epp egy nagyjabol nyugis pentek del-delutan van, probalom…..
Ha már itt vagyok, úgy gondoltam gyorsan feltöltöm már az elmaradt képeket! Ugye örültök? :DElőször is a Louvre:Ha a távolban lévő kapun elindulunk, átmegyünk a Tüllériákon (kert), visszajutunk az obeliszkes térig, onnan tovább a Champs Elysee-n a Diadalívig.Ezek a képek a…..
Londoni történetek Az "új" albim 2010.06.20 21:53:00
Már több mint 2 hónapja itt lakom, szóvaligazából már nem új, de azért bemutatom.3 szobából áll, azaz 3an lakunk itt, egy francia csaj, aki phd-zik- nem tudom pontosan miből... Amikor beköltöztem a másik ittlakó egy másik francia lány volt, de ő kiköltözött kb 1 hónapja, mert…..
Hol is hagytam abba, hol is hagytam abba...A harmadik napot rögtön a Louvre-nál kezdtük, és be is mentünk volna, ha épp nem kedd lett volna, és a Louvre nem keddenként lenne zárva. Ugye-ugye a szervezés... Viszont gyönyörűséges kék eges napsütétes időnk volt, de annyira hideg,…..
Londoni történetek Költözés 2010.04.25 12:58:51
Már több, mint 2 hete beköltöztem, úgyhogy itt az ideje, hogy beszámoljak róla, ugye?Most épp újdonsült konyhámban iszom a kávét, hallgatom a vonatok zakatolását, egyébként meg az egész ház-lakás csendes, pedig már majdnem dél van...Március végén egy szerdán költöztettem…..
Akár hiszitek, akár nem, az eddigi heteken át tartó szenvedésekkel ellentétben ez esetben 1 hét alatt sikerült újalbit találnom. 2 héttel ezelőtt vasárnap kezdtem úgy igazából a hirdetések nézegetését és az emailküldést, és sikerült is minden nap megnéznem egy albit, ami…..
A Concorde-nál hagytam abba, ahonnan  ha az egyik irányba tekintettünk, látni lehetett a Diadalívet, ha pedig a másikba, akkor pedig a Louvre-ot. Ez az egyik lenyűgözőbb dolog számomra Párizsban, a La Defense modern diadalívje, az eredeti Diadalív, a Camps Elysee, a Petit és Grand…..
Vágjunk is bele...Arra valahogy mindenki emlékszik, hogy milyen volt, amikor először meglátta...  Egyre közeledtünk...És már fentről szemlélve a várost:Kb középen a Notre Dame-ot lehet látni, az aranykupolás épület pedig egy Napoleon által építtetett kórház, ahol a…..
Londoni történetek Időközben... 2010.03.16 00:33:42
Nem fogjátok elhinni...Én itt írogatom nagy vidáman a párizsos dolgokat, erre...Pont két hete bekopogtat hozzám az egyik lakótársam (Jen - szőke kanadai), hogy beszéltem e valakivel mostanában a lakásból. Mondom nem. (Egész hétvégén a Giles-nál voltam, mert szombaton laltároztunk…..
A két egész napunkat úgy osztottuk fel, hogy először megnézzük a város nyugati részét, utána pedig a keletit. Elméletileg Párizsban is, mint Londonban a nyugati rész a szebb, gazdagabb, míg a keleti a kissé lepukkantabb. Ezt konkrétan egy párizsi ismerősöm mondta, nem tudom…..
Oké, szóval íme a képek az első napról.Kilátás a hotelből, egyben megcsodálhatjátok hogy milyen szép időnk volt.Az első turistalátványosság, nem kell bemutatni. Amikor először megláttam, sokkal kisebb volt, mint vártam. Egyébként még működik, táncos esték vacsorával…..
Belekezdek most a parizsi beszamoloba, mert kulonben egyre halvanyodni fognak az emlekek. Szoval februar 14-17ig (vasarnap-szerda) voltunk, pont Valentin nappal kezdodoen :). Nem szandekosan alakitottuk igy, csak az utolso ket februari hetvegen a szokasos felevenkenti leltar volt megint a…..
Jó, hát akkor ismételten elnézést kérek, hogy megint ennyi ideig nem jelentkeztem.Az első és legfontosabb oka tulajdonképpen az, hogy pepasiztam... :) És ezzel párhuzamosan rájöttem, hogy ez egy nagyon időigényes elfoglaltság. Oké, hogy nem töltjük együtt a hét minden estéjét…..
Londoni történetek Születésnap 2010.02.01 23:34:00
BOLDOG SZÜLINAPOT ANYUUUUUUUU!!!!!!!..
Hát igen, másfél hónapba telt, majdnem kettőbe, mire sikerült újra összeszednem magam. Az albis probléma relatíve gyorsan megoldódott. Az utolsó bejegyzésemet (hétfő) követő napon (kedd) 2 látogatást sikerült beszerveznem (szerdára), ebből az egyiket még napközben lemondták,…..
Jajj, nem is tudom hol kezdjem!Ott tartottam, h visszadobtam az egyébként jónak tűnő helyet. Utána voltam még 1-2 szobát megnézni, na most vagy nagyon szörnyű környéken voltak, és be sem jutottam a lakásba mert senki sem volt otthon, vagy a kicsi szoba, lepukkant ház, ámde tuti…..
Az egyetlen említésre méltó esemény az életemben pedig a tegnap éjjeli Harrods leltár, amin tavaly ilyenkor is részt vettem. Aki nem emlékezne rá (igazából nem is tudom, hogy említettem e a blogban), annak annyi dióhéjban, hogy fél évente kötelező leltározni a készleteinket,…..
Na igen, ez is ejött, attól a perctől fogva, hogy a gyakorlatban is el kell kezdenem a keresést, már borsódzik a hátam az egésztől, viszont minden este, mikor meghallom a német csaj sipítozását, vagy a pasija szövegét, csak rájövök, hogy jó döntés volt ez.Eddig 4 szobát néztem…..
Millió éve nem írtam, úgyhogy most kicsit megpróbálom összefoglalni az elmúlt hetekben történteket.Az augusztus nagyon húzós volt munka szempontból, mert 2 hétre egyedül maradtam az irodában arra a melóra, amit addig 3an csináltunk, és a végére kezdtem kicsit besokallni. Semmire…..
Londoni történetek Albifelmondás 2009.08.02 12:05:00
Hát igen, az albireresés téma újra aktuális lett, végre sikerült felmondanom a mostanit. Az ötlet már májusban megfogalmazódott bennem, ugyanis kiderült, hogy a kedves lakótársaim (a nemet-ausztrál páros) nem szeretik, ha vendégek vannak a házban. Nemhogy az ittalvós vendégeket,…..
Londoni történetek Victoria 2009.07.27 13:07:00
Miert van az, hogy a Victoria line minden hetvegen le van zarva felujitasok miatt, es megis, hetfo reggel valami muszaki problema miatt csak leall az egesz vonal.Arrol ne is beszeljunk, h pont akkor, amikor en odaerek a peronra, es ezutan egy ropke fel oras kiterot kell tennem, hogy beerjek a…..
Röpke egy hét után sikerül is folytatnom amit elkezdtem, de nem tudom hogy fog sikerülni, mert nagyon nehéz szavakba önteni az élményeket...Az egész turné a cirkusz-téma köré épült, mert ez volt az utolsó album címe is. Ennek megfelelően a színpad egy nagy piros cirkuszi sátor…..