Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k_chris

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Orbán célkeresztben 2011.01.19 08:00:00
Ma délelőtt az Európa Parlamentben a magyar elnökség tervezett programjáról beszél Orbán Viktor. Ha hagyják. Mármint szóhoz jutni. Meg a programunkról beszélni. A milyen forrón esszük ezt a kását ideje ez, amit vagy le tud hűteni Orbán fogyasztható hőmérsékletűre, vagy…..
A nagy sikerű Karib-tenger kalózai trilógia folytatódik és ismét Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) áll a középpontban. A kapitány az Ifjúság Forrását szeretné fellelni, ám ez némi nehézségekbe ütközik. Egyrészt ott vannak a hableányok (ők többször is felbukkannak a…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
k_chris 2010.12.01 19:57:31
@Kósza: és ha a megtakarítás is elértéktelenedik mert beesnek a részvényárfolyamok a béka s.gge alá az állampapírok meg a bóvli kategóriába fognak tartozni? Akkor aztán lehet bármennyi a számlámon ha NEM fog SEMMIT SE érni...
 Folyik a nagy nyugdíjügyi adok-kapok. A nép egyszerű fiai felháborodnak, hogy a kormány lenyúlta a pénzüket, a kormány meg úgy tesz, mintha éppen az elherdálástól mentette volna meg a polgárok félretett garasait. Az ellenzék igyekszik meglovagolni a kormányellenes hangulat…..
Nem elég, hogy a UPC Direct nyáron kivonult Magyarországról, már számlát sem ad alapból, vagyis akár úgy is nézhetjük, hogy nettó összeget szed előfizetőitől. Pedig a számla díját 2008 óta külön felszámolják: Mint tudjátok, idén nyár óta a UPC egy luxemburgi…..
k_chris 2010.10.22 17:02:51
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: csak ezt ne.... szerinted ha találomra kiválasztok 20 embert valamelyik téren a forgatagban hány ember lesz belőle "felköltözött" vagy tősgyökeres BUDApesti? mert az én statisztikám szerint 10 emberből 8 nem tősgyökeres (kollégáim, barátaim).. ennyit a "budapesti" szép magyar beszédről.
Egész nyáron azt találgatta a sajtó, vajon hová költözik a leköszönő köztársasági elnök. Nem igazán kényeztették el Sólyomot, nővérszállót, volt drogambulanciát és romos villákat akartak rátukmálni. Nem is értem, miért nem ugrott be mindjárt az illetékeseknek az…..
k_chris 2010.10.05 16:59:06
@bejgli: egyetértek. a telek meg az államé marad, nem 30-40 éves a madár, nem fogja sokáig ő használni.. egyértelmű a telek, nem véletlenül nemigen lehet kapni a 12.kerben normális (a zöldebb részen) lakást 13-15 alatt (még garzont se).
A többi párt plakátjaihoz képest későn, ám annál nagyobb mennyiségben és választékban kerültek utcára a Fidesz-KDNP színes-szagos, pozitív üzenetű, jó hangulatú választási plakátjai.A kampány plakátok tekintetében két részből áll. Egyrészt a pártot népszerűsítő, a…..
Remek komment jött Mukkától ehhez a bejegyzéshez: egy link, ahol egy 1987-es árlistát lehet megcsodálni. Sajnos a szken minősége nem a legjobb (vagy lehet, hogy már az eredeti is így néz ki), de azért jól olvasható rajta néhány horrorisztikus szám. Egy 286-os IBM-AT 640 kilobájt…..
k_chris 2010.09.22 22:17:32
@Void Bunkoid: igazzzzz :). a témát az egyetemen végigvettük jelek és rendszerek néven legalábbis a matematikáját, megszorongatták a tökeinket azzal a tárggyal az biztos....
k_chris 2010.09.22 22:32:41
@tükörfúró: főleg ha rá is került egyáltalán a lezárás :))))))))))
Appleblog Lezúztam az iPhone-om 2010.09.14 12:28:00
Nyugalom, az i-Doki rovat nemhogy nem szűnt meg, még csak át sem alakult, egyszerűen csak két hetet késik, de addig sem kell Apple-mester nélkül maradnotok, hála annak, hogy hétvégén kicsit összetörtem a mobilomat: Az eset azért meglepő, mert ez az iPhone lényegében már mindent…..
Azt hiszem, minden iPhone 3G tulajdonos nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy talán ezt a frissítést vártuk a legjobban. Nem a Game Center miatt, mert az ugye nem lesz, nem is a TV show-k bérlése az ok, mert az is hiányzik, és nem is a HDR miatt vártunk, az ugyanis az iPhone 4-hez…..
k_chris 2010.09.09 09:41:47
@Fransisco Miranda: hahaha :)))))))))) jesus.... a nagyságos Apple méltóztatott ezt a soksok éves profilt beletenni a telefonjába... csakúgy mint az A2DP, arra is kellett ám várni... Nonszensz...

Hasonló negatív tapasztalat: iPhone4: kézzel nem lehet APN-t megadni a kapcsolódáshoz netre? illetve nem lehet 3G only-t megadni? Akksi élettartamánál nem mindegy..
k_chris 2010.09.09 09:48:13
@k_chris: pedig úgy megvenném az iPhone4-et de ezek miatt nem vagyok hajlandó végigcsinálni azt a macerát hogy Svájcból berendeljem...
k_chris 2010.09.09 10:30:28
@Fransisco Miranda: 3G only azért tesz jót az akksinak mert nem kapcsolgat ide oda adatátvitelkor (meg standbyban is a telefon ha gyenge illetve egy bizonyos szint alatt van a jelerősség) a telefon, ezért jobb mint a dual mode, persze a legjobb igazad van a GSM only de az meg sebességben nem használható. Jó tényleg hogy már ezt is tudja, ki tudja mire ide eljut a telefon már annyira kijavítják hogy akár komolyabban elgondolkozok rajta.. Bár a 4.2" HD2 kijelzőméret után ezt kicsit visszalépésnek érezném.

Az APNt azért kéne kézzel beírnom mert ismerős USA-ból hozott és nem ismeri az itteni szolgáltató APNjét (más okot nem tudok elképzelni hogy miért nem tud csatlakozni, szerinted?).
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
Értem én, hogy az Android a plázacicák tucatterméke, de a 2.2-es verzióra már csak eljuthattak volna odáig, hogy a következő dolgok működjenek:multi PDP support (ez akár MMS-nél is fárasztó lehet, de egy vállalati környezetben, ahol az internet, és a céges hálózat más APN-en…..
k_chris 2010.08.11 21:27:59
@blackshepherd: hát.. dolgoztam már magentánál dolgoztam már banknál de ilyet még sehol nem láttam, mindenhol volt az intraneten internetre néző GW... szóval azért ez nem egy általános felhasználási mód.. kételkedem abban is hogy ezt a WinMo tudná egyszerre..

mindenesetre: ha már nagyvállalati környezetről beszélünk oda Cisco való (biztos jó...) nem pedig "sima VPN" és a Cisco VPNhez természetesen saját kliens progi kell Win és Linux alá ami nem engedi hogy a sima netes forgalmad a normál elérésedre routeolódjon és csak az intranetre menő forgalom menjen a kliensprogramon keresztül, annyira alacsonyszintre beépül a kliensprogram. SZAR CISCO, ezt az alapdolgot nem tudták megoldani.... áhhhhh..
k_chris 2010.08.12 11:32:54
@olvass: egyetértek, ezért nem volt szimpi az elején az android de WM6.5-ről lassan kell valamire váltani... szifon kizárt, bár eljátszottam a gondolattal (4G), symbian, hát...., maradt az android amit ráadásul a HTC HD2-re csak felflashelek, már használható állapotban van, nem kell új telefont se vennem. De az tényleg eléggé idegesítő hogy minden program olyan koncepcióval készül rá hogy "úgyis folyamatosan megy a netkapcsolat" az nagyon zavaró, ennek ellenére én tiltok minden adatforgalmat, akkor van net ha rányomok hogy ok most update-eld magad (postafiók, időjárás. barátkönyv meg csirip kizárva).
w A tett első, a szó második 2010.08.11 05:06:00
Az uborkaszezon nevű időszak aktív pihenésre ad alkalmat. Amikor nincsen hírdömping, és Schmitt Pál is csak álmában bornírt egy picit, akkor van idő egyrészt körbenézni a világban, ahol nem uborkaszezon van. Hanem leég fél Oroszország, Ázsiát a víz mossa el, Korea kardcsörtet,…..
k_chris 2010.08.11 15:49:19
@Geos62: ott a pont! Ha itt valaki "rend"-et akar et mond akkor már rámondják hogy fasiszta meg diktatúrát akar és társai... A szemetelős példa mellé felhoznám hogy próbálj meg hétvégén délután vagy éjszaka zajongani... Hasonló lenne a helyzet, itt meg: vagy megszoksz vagy megszöksz, itt mindent lehet következmények nélkül!
Bármilyen hálózatban használható mától az iPhone 4, a devteam elkészítette az unlockot a telefonhoz. Ezzel már valamennyi Apple-készülék feltörhető és függetleníthető (egy szakértő szerint ijesztőnek nevezett, a mobilos Safari beépített pdf-viewerének biztonsági szakadéka…..
k_chris 2010.08.06 08:49:46
@OftF: lehet lelakkozák? állítólag az alsó sarkán van a fémkereten egy "megszakadás" azt kell megfogni hogy rövidrezárd a kettőt (már amilyen ellenállással a bőr rövidrezárja).
Pletykákról azóta lehet hallani, hogy elkezdték árulni az Apple mobilját Magyarországon, most, közel 23 hónappal a premier után azonban még mindig csak annyit lehet állítani hivatalosan, hogy azt egyetlen szolgáltató, a T-Mobile értékesíti.Ennek azonban ősszel várhatóan vége…..
k_chris 2010.07.19 13:45:31
@Tom$: ha ezt akarnák már rég megtették volna.
Semmi hivatalos, az Apple este hétkor jelent csak be valamit az iPhone 4-gyel kapcsolatban, de nagyon úgy tűnik, hogy sikerült megoldani a mobil térerő-problémáját. Mint azt már bizonyára mindannyian tudjátok, az új készülék szuper kommunikációs eszköz, mindaddig, amíg meg nem…..
A Consumer Report is elvégezte a maga tesztjét az iPhone 4-gyel, és a következőkre jutottak. A három különböző helyen vásárolt iPhone 4 mindegyike eldobta a jelet, ha az ujjukkal megérintették az antennák találkozásánál található részt, így vezetőkké váltak. Egy…..
Az Appleblog szakértője, i-Doki visszatér, és megmondja a tutit az iPhone-okról. Aki már azt gondolta, hogy a cikksorozatom egyetlen részből áll, azt megnyugtatom, megérkezett a második rész. A mai posztban az iPhone 2G, 3G és 3GS-ről írok, a leggyakoribb meghibásodásokat és…..
Újabb recessziós hullám jöhet. Magyarország szinte minden fontos szempont alapján rosszul áll: kicsik vagyunk és nyitottak, magas államadóssággal és alacsony növekedési potenciállal. Egyre több elemző veti fel, hogy a globális gazdaság a válságból való kilábalás helyett egy…..
k_chris 2010.07.09 09:35:20
@gorcsev54: szerinted milyen irányban fog változni a fogyasztás ha azt még jobban adóztatjuk??? Annak akkor lenne értelme ha TELJESEN átstruktúrálnánk az adórendszert és nem a bruttó fizetésem kb 50%-a felett rendelkeznék hogy annak még a 20%-át az ÁFA vigye el ha épp nem felhalmozni akarok (valamit a felhalmozás utáni nyereség is 20%-al adóztatva van), szerinted ez nem elég???
Nyilván sokan gondolják úgy, hogy szuper lehet a világ egyik elitcsapatában dolgozni, de nem árt tudni, hogy azért nem minden úgy történik Cupertinóban, ahogy kívülről látja az ember.A legfontosabb információ, hogy két Apple van: az egyik a massza, a másik azoknak a…..
A Férfi hozzám többet nem nyúl! poszt nem kevés olvasónknál verte ki a biztosítékot, bár elsősorban a trollok menetrend szerinti beszólása okozta a nagyobb vihart - szerintem jogosan. A szerkesztőségbe érkezett levelek közül íme az első: Én is egy nyaralás alkalmával…..