Regisztráció Blogot indítok
Adatok
berryking

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MIO GPS szoftvere már több, mint egy éve nem frissíthető. GPS szakértő ismerősünk szerint az ok pusztán annyi, hogy a MIO összebalhézott a szoftvert biztosító LCP-vel, így utóbbi nem biztosítja a további frissítéseket, a felhasználók meg ismeretlen körforgalmakba és hidakba…..
berryking 2009.01.23 16:54:45
@Gunter:
Gunter, igaz amit mondassz, de a TopMap be lett kebelezve az NNG által. Egyrészt, másrészt az ok hogy Garmin konkurense az NNG-nek, de mégis kilobbizza még mindig a támogatást a TopMapből, szemben más márkákkal és térképszolgáltatóval, Ez sem véletlen, mert a Garmin disztribur tulajdonosi köre is átfedésben van az NNGveé, ahogy én tudom.

Inn nincs szó tiszta versenyről. A TomTom is csinálhatná ezt, vagy a Nokia is simán.
Akkor meg az Igo lenne eladhatatlan, a Garminnal együtt!

Egyébként amit leírtál a áll:
"Az NNG a MIO-val állt szerződésben. A MIO a felhasználókkal. "

Tessenek akkár e két cégnél reklamálni...

berryking 2009.01.24 20:26:58
@EXLEXMAN:
Exlexman, te egy szánalmas emberfajta vagy az őszintét megvallva. Nem akarsz elmenni szakszervezeti vezetőnek? Szerencsére nem az ilyen populista hülye szájkaratés barmok döntenek cégek sorsai felett.
Látszik, hogy se a cégről se a piacról nincs fingos se. Mégcsak ilyen készüléked sincs. A populizmusod miatt idejött egykét bértolnok ellendrukker, aztán abszolút témába nem vágóan ossza az észt melletted, közben a lényeget egyikőtök sem érti meg.
Fogd már fel okostojás, hogy nem az LCP hatáskörébe tartozik a frissítés és ez nem tartozik a garancia jogkörébe. A 300-600ezer forintért autóba épített gyári navikhoz sincs vagy csak részleges és kurva lassú a frissítés. Akkor most követeljük, hoyg hívják vissza az összes mercit meg BMWt? Rászálltál a témára mint lágy a sz...ra és nem ereszted, míg be nem bizonyítod az igazadat.
Semmi értelme ennek az egész Homárnak, ha ilyen pjácák vezénylik. Pont az lenne a lényeg, hogy a cégek és a sértettek közt jöjjön létre a publicitás nyomására valamiféle párbeszéd, vagy eredmény. De nem ilyen okostojás fogadatlan prókátorok szájkaratéját akarja senki sem olvasni, akinek se készüléke, se jogi, se szakmai rálátása nincs a dolgokra.
Te minek örülnél? He becsődölne valamelyik cég? Tipikus gyökér-ellendrukker-magyar mentalitás. Miért nem reklamálsz a multiknál? mert nagyok, messze vannak és sz..nak a fejedre? Aki elérhető, abba próbálsz rugdosni.
Szánalmas alak.
Béla, Greyl, ez nem a hogyan karcolták össze a szervízbe a gépemet brühühü topic, ha nem vettétek volna észre. Semmit nem bizonyít, amit beírtatok. Biztos vannak balfasz szervízesek a cégnél, ettől még mi változik fenti témában? Fúúúúde gáz....
berryking 2009.01.25 15:02:25
@Bunkó Béla:
" Remélem szarrá perelik butyok cég fejét és roló lehúz! "
Na hát erről beszéltem Exelman. Populista szöveged előhozza az ilyen söpredék népeket. Öljük meg egymás magyar cégek jól. Összetartás kizárva.

Nem vagyok LCP alkalmazott, de ismerem a piacot elég jól. És még GPS-em is van.
Azt is tudom, hogy egy időben nem az LCP volt a garszervize a Mionak tavaly. A mio áttette csehbe egy időre (az LCP átvette és közvetítette a gépeket amiket bevittek mégis hozzájuk), de aztán a sok reklamáció miatt aztán visszakapták a szervizjogot. Azóta is üzemel jól (biztos vannak hibák náluk is, de szerintem vannak biztos olyanok akiknek maximálisan jól szolgáltattak).

Exelman, ha figyelmesen olvasnád a bejegyzéseket, már elhangzott a felvetésedre a válasz GPSseller tollából. Te ezt írod:
"Korábban is írtam és irom is, a megoldás a frissítésben, vagy a teljes szoftver cserében rejlik."

Pont ezt írta le GPSseller. Hogy lesz frissítés, csak lecseréli a szoftvert is.
Nem azzal van bajom igazából, hogy nincs is géped, csak osztályharcot próbálsz vívni populista lózungokat bevetvén, hanem, hogy nem figyelsz oda figyelmesen az elhangzottakra és nem az igazság érdekel, csak a magad igazát hajtogatod.
Biztos hogy van felelőssége az LCPnek a sztoryban, de betegesen csak ezt kiemelni és vizsgálni baromság, túlzás és etikátlan is.
Vannak más márkaforgalmazók, disztribútorok, viszonteladók a történetben. Vagy globál megvizsgáljuk, hogy mi az oka a frissítés hiányának, vagy akkor legyen az a topic címe, hogy miért rossz xy cég, és huzkodjuk rá a vizes lepedőt amennyit csak lehet.

Ahogy leírtam a történetben nagy felelőssége van a térkép gyártójának, a márka gyártójának is! Ezen kívül pedig honi márkaforgalmazók közül kollektíve bűnös szinte mindenki, mert a piacon lévő gépek 70-70%ához nincsen frissítés és mindeni így árulta, árulja. Pl- Asus, HP, stb.
Az LCPnek legalább van egy saját márkás terméke, amelyhez 3 év ingyenes kelet Eu térképfrissítést ígér.
Aki ennek ellenére Mio gépet vásárol, az vagy warez megoldáshoz nyúl (ha iGo terméket akar a gépen látni), vagy kedveli és elfogadta a Mio új navi szoftverét (Mireo).