Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kila37

44 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2007 júliusában a Warner megszerezte a Dark Shadows gótikus szappanopera jogait. Az írósztrájk miatt a projekt egy időre parkolópályára került, de ezt követően ismét elővették. A rendezői székbe Tim Burton huppant bele, Johnny Depp a főszerepet vállalta be. 2009-ben John August…..
A kis hercegnőAlfonso Cuarón (Az ember gyermeke, Anyádat is) családi filmje.Vetítik: RTL Klub - 14:15Fuss, hogy utolérjenekKeleti Márton zenés filmje (többek között) Pécsi Sándorral, Bodrogi Gyulával és Zalatnay Saroltával.Vetítik: m1 - 20:05Sírhely kilátássalRomantikus…..
Tegnap este íródott bejegyzés következik, utána frissítve a mai nappal. Nincs a szobában net, csak a hiperszuper közösségi tetőtérben. Amúgy tényleg jó hely az ott fent, vannak nagy fotelek, kanapék, jól el lehetne döglődni. De a lényeg, hogy az igazi kockák net nélkül is…..
Hol is kezdjem? Így lassan két hét után itt is köszönöm mindenkinek a szülinapi köszöntést, nagyon jól esett mikor egész nap egyedül mászkáltam Nanjingban. Kaptam pár e-mailt is, amire még nem mindenkinek sikerült válaszolni, de igyekszem, addig is itt informálódhattok, mi van…..
vagyis ex-Ferihegyen, már nem bírom követni az otthoni névváltoztatásokat...Kezdjük egy jó hírrel, hátha van még valaki, akihez nem jutott el az infó: sikerült a nyelvvizsgám (HSK5)! Nem annyira fényesen, de a lényeg hogy megvan. Épp Ferinél a másik egyetemen lazán iszogattunk,…..
Qingdao óta teljesen beszürkültünk, csak egy múlt heti kínai pajtásokkal eltöltött vacsit és a tegnap esti iszogatást/bulizást/emózást tudom kiemelni extra programként (na jó azért a Feri által okozott egész délutános-estés maradandó sérülésekkel járó fárasztásokat, és…..
Már pénteken gondoltam írok egy bejegyzést a közelgő ünnepről, de nem is tudom miért ez elmaradt, úgyhogy most megpróbálok írni az ünnepről és a kirándulásról egyben, amíg friss az élmény. Kínában és még néhány ázsiai országban minden év ötödik holdhónap 5. napján…..
Jinanban az élet Még májusban… 2011.05.31 16:12:00
Kitűztem magamnak célul, hogy még májusban írok egy bejegyzést, így legalább rávettem most magam az írásra. Ahogy előre jeleztem el is tűntem a nyelvvizsgára (HSK5) való készülés idejére, most hogy már több mint egy hete túl vagyok rajta, gondoltam illene előkerülnöm.A…..
Mivel én lusta voltam és/vagy más jobb/fontosabb elfoglaltságom akadt, engedjétek meg, hogy ne kelljen nekem is feltölteni a saját képeimet azokról az eseményekről, helyekről amiről Vera vagy Klári már megtette. Ilyen például az előző előtti bejegyzésben már leírt…..
Jinanban az élet 母亲节 2011.05.01 06:22:00
Kihasználva ezt a nem túl gyakori alkalmat, hogy május 1-je (五一wǔyī) és az anyák napja egy napra esik, megosztanék itt egy videót, amit csak ma találtam, de meghatódtam kicsit tőle. A szöveg teljes egészében kínai, így a kínaiul nem tudó ismerősöknek nem tudom mennyire lesz…..
Ezt a bejegyzést is csak úgy tudom kezdeni, mint az előzőt. Sajnálom, hogy elmaradtam az írással, írni nem akkora élvezet, mint olvasni. Viszont arra jutottam, hogy most inkább beszámolok az elmúlt több mint egy hónapról (mióta visszaértünk a nyaralásunkból), aztán együtt…..
Kila37 2011.04.27 13:18:05
@csjuci: Lehet mesélni, ha otthon sem unatkoztok. ;)
Mivel repjegyet retúrt vettünk, azzal már nincs probléma. Pont tegnap realizálódott bennünk a pontos dátum is, kevesebb mint 3 hónapunk van már csak kint... Te mikor indulsz?
Tudom elmaradtam mostanság az írással, képfeltöltéssel, elég macerás és nem annyira szórakoztató elfoglaltság. De erőt vettem magamon és elhatároztam megírom most egyben Vientiane-t és Vang Vienget. Úgy is már egy csomó mindenre nem emlékszek, így legalább nem lesz olyan…..
Jinanban az élet Phnom Penh 2011.03.10 08:02:00
Tények a fővárosról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Phnompen Mi február 15.-én érkeztünk, és három éjszakát és két teljes napot töltöttünk itt. Szállásnak mint utóbb kiderült a Siem Reap-i hostel testvérpárját választottuk, aminek az előnye az volt, hogy értesítették…..
Bangkokig sikerült időben blogolni az eseményeket, utána sajnos idő, energia, net, kedv (elég sok tényező) hiányából kifolyólag elmaradtak a bejegyzések. De aggodalomra semmi ok, mindennap felvéstem magamnak pár mondatot gondolatébresztőnek, most pedig már visszaértünk Jinanba…..
Jinanban az élet Bangkok 2011.02.12 17:03:00
Vasárnap este 8 körül landoltunk Bangkokban. Kicsit mogorva volt az idegenrendészetis bácsi, de azért beengedtek minket az országba, a maláj után már thai vízumunk is lett (neten megrendeltük a kambodzsait is). A jól kiépített reptéri vasútjárattal könnyedén jutottunk a…..
Jinanban az élet KL 2.0 2011.02.06 18:05:00
Először is egy kis információ Malajziáról az érdeklődőknek: http://hu.wikipedia.org/wiki/Malajzia Egyéni tapasztalatok Kuala Lumpurról. Mivel az ország fővárosáról van szó én egy sokkal nagyobb városra számítottam. Ezzel szemben a központi rész, ahol a főbb…..
 Kuala Lumpurból (KL) kívánok mindenkinek nagyon boldog kínai holdújévet! :)Nyuszik (Jan. 29. 1987 – Feb. 16. 1988 között születettek) hordjatok sok pirosat az évben! Én már Jinanból felszerelkeztem karkötővel, tegnap pedig itt Kuala Lumpurban vettem egy nyuszis-piros…..
Jinanban az élet Sanya 2011.01.29 16:14:00
Kalandos és hosszú utazások láncolatát követően sikeresen eljutottunk Sanya-ra. Ebbe beletartozik egy majdnem húszórás fekvős buszút (képek indafotón), az ezt megszakító kompozás Hainan szigetére (képzeljétek el milyen lehet reggel arra ébredni a zötykölődő buszon, hogy…..
Jinanban az élet Changsha 2011.01.25 12:31:35
 Épp most igyekszek életet lehelni a laptopom wifijébe. Nagyon ideges leszek ha nem fog működni... Segítsetek, szurkoljatok! Megérkeztünk az első állomásra, hideg van, hó is egy pici, így nem túl kellemes a város, főleg hogy az a kevéske látnivaló is szabadtéri. Fekvő…..
Jinanban az élet INDULUNK!!!! 2011.01.24 09:19:00
Hűűű régen dobogott így a kis szívem. Jó lesz már elindulni, akkor már nincs visszaút! Kevesebb mint egy óra múlva megkezdjük az utazást! Nagyon be vagyunk sózva, ígérem ahonnan csak tudunk (ha lesz net is, idő is, meg erő is) jelentkezni fogunk, max nagyon röviden csak arról,…..
Jinanban az élet Utazás 2011.01.07 11:16:00
Megfogadtam hogy amíg nem vesszük meg lefelé a vonatjegyeket, addig nem publikálom a pontos útitervet. De az előbb voltunk a jegyárus standnál ahol közölték velünk, hogy csak 13.-a után kezdik el árulni akkorra a jegyeket. Szóval megkönyörültem rajtatok (egyáltalán ha van…..
Az év utolsó bejegyzésében kívánok mindenkinek boldog újévet! Túléltük a karácsonyt is egész jól, valószínűleg a szilveszterrel se lesz másképp. Egyelőre nincsenek túl nagy tervek az estére nézve, de majd alakul valahogy, nem annyira foglalkoztat. Vettünk egy üveg…..