Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anima Mundi

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na jó, ez így túlzás, mert se orvosi, se konzílium: maradjunk talán annyibban, hogy „több szem többet lát” – kíváncsi vagyok az olvasók véleményére. Tehát, Kedves Olvasó, orvosi és pszichológiai ismereteid teljességét latba vetve, mit gondolsz a következő esetről? Az…..
Modorosblog Így harminc után 2011.02.08 06:00:00
Harminc év, mágikus kor. A valódi felnőttkor kezdete. Emberekké váltunk - nővé, férfivé. Férfiként egyre inkább halántékra fésüljük a hajunkat - és már egy Saab nyűgöz le minket a Ferrari helyett. Harminchárom év: krisztusi kor. A bőrdzseki, a póló, a…..
Anima Mundi 2011.02.10 10:57:38
Amikor megszületünk, elkezdjük lekorlátozni a világunk, hogy az megfeleljen anyunak és apunak, egyre jobban szűkülünk és szűkülünk. Alsóban nagyobb a mozgástér, aztán felsőben kevesebb, aztán gimiben még kevesebb, aztán a egyetemen, fősulin, még többet kéne tenni (bár itt van némi lazítás, de utoljára engedjük igazán), aztán jön a meló, ami még jobban szűkít, aztán jön a beletörődés, az asszony otthon, ami szűkít, aztán a gyerek a család, a 24 órás program, kinek mikor, aztán az elfogadás a beletörődés az életbe, aztán az egyre jobban beszűkülés, aztán a rögeszmék, gumicsontok, beszorulás, szenilitás, halál. A folyamat az állandó szűkítés, mert a változatlanságot erezzük biztonságosnak, és az első dolgunk az életben beszűkíteni a mozgásterünket arra, hogy megfeleljünk anyunak apunak, környezetnek, és ez folyamat megmarad és továbbmegy. Ezért halunk meg. A srác leírja a standard képletet a saját életében, ami vonzó lehet, mert biztonságosnak látszik, mert változatlan.

A megvilágosodás, a dimenzióváltás, stb, a másik irányban van, akkor, ha felismerjük, hogy, ez az, ami a másik irány. (nyilván ha rögeszme, gumicsont lesz a kérdésből, akkor tovább visz a beszűkülésben)

Nálam inkább megfér az édes bor a száraz mellett, az egyszer üres hűtő a teli hűtővel, a pizzaszél a sztékkel, hogy lenyűgöz a saab is és a ferrari is. A gyerekes dolgok a felnőttes dolgokkal. Hogy odafigyeljek, és hogy ne figyeljek oda. A meghitt kapcsolat mellett a kaland.
A kapcsolat komolysága végérvényesen egy frappáns mondatnál veszett el, amit a kedves férfi fogalmazott meg posztkoitális állapotában. kép innenSzép napot mindenkinek:) A szokásos szöveget nem akarom lenyomni, bár tény, hogy több éve rendszeresen olvaslak benneteket, de…..
Anima Mundi 2011.01.24 14:32:00
@Frigyesur: miért lett volna paródia? Egy válaszom nekem is van. Vagy ez van vagy nem. Anyu nem figyelt rám baba koromban, legalábbis nem úgy, ahogy én szerettem volna. A saját rögeszmés dolgaival volt elfoglalva, pl, hogy takarítson, főzzön. Olyan nőket találok, akik ezt az érzést segítenek megismételni nekem.
Te mit találtál?
Anima Mundi 2011.01.24 15:01:50
@rémTündér /aprócska kismacska./:
:) a nicknek is meg van a maga sztorija, ami már nem aktuális, csak nagyon ritkán postolok, ezért nem volt fontos, h lecseréljem. így hát köszi h felhívtad a figyelmem, asszem választok másikat hamarosan.

Az én kapcsolataimban a nők tőlem várják, h pátyolgassák őket, és én megadom nekik. lehet pont ezzel érem el h olyan nőket vonzzak be. Cserében elvárásokat kapok. Ez a helyzet, és ez nem kiegyensúlyozott, közel sem. Ha kevés törődést-figyelmet kapok, akárminek hívom is , akkor valami egyensúly féle helyreállítására törekszem. Ez nyilván nem a @gyvy (beteg agya :)) ) által említett, ló másik oldala.
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Na, most tessék hátradőlni, mert aki velem tart, annak hosszú, de nagyon szórakoztató olvasgatás következik. Előre kell bocsátanom, hogy nem hiszem, hogy ez a levelezés a szó kukacoskodó értelmében "igaz" lenne. Ez egyszerűen elképzelhetetlen. Én szórakoztató…..
Subba Gratulálunk! 2010.05.07 09:30:00
A Reflexshop és a Subba közös játéka keretében kisorsoltunk három Neocube Alpha-t, akiket a legjobban vonzott a szerencse:Karácsony Kamilla, Mosonczki Péter és Szabó Tivadar. A nyereményeket átvehetik a REFLEXSHOP Szabadidősport Szaküzletben, Budapesten, az Eötvös u 39.-ben…..
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
Magyaridióta Geréb, az áruló 2009.11.27 19:54:00
Gyermektelen férfi lévén többszörösen sem tudom átérezni a gyermeket akarók, a gyermeket várók lelkiállapotát, érzéseit. Régi elvem, hogy akinek nincs gyereke, az gyerekkérdésben kussoljon.Az idiotizmus tárgykörében mégis példaértékűnek tartom Geréb Ágnes esetét, több…..
Anima Mundi 2009.12.10 12:00:59
Nos, az én meglátásom az alábbi. Egyrészt az otthon szülés lényegét én abban látom, hogy stressz mentes környezetet nyújt a születéshez a gyereknek.
Miért fontos ez?
A születés előtt egy adott környezetben vagyunk (anyaméh), ami alapvetően kellemes. A születés életünk legnagyobb sokkja. (a legtöbb embernek) A következő történik: A születés változást hoz, és ezt a változást rossznak éljük meg, a születéssel járó sokk, és az azt követő hiányélmények miatt. (éhség, hideg, meleg, megszokott dolgok hiánya, pl. anyu szívdobogása, stb) Ezért az első dolog, amit megtanulunk a világból, hogy a változás rossz. Minél rosszabb a változás, annál erősebb lesz ez a berögződés. Ez kialakít egy szűrőt, amin keresztül a világot látjuk.
Az életünk első néhány évében kialakul egy viselkedés minta bennünk, és a szűrő bezár. Illetve kizár minden olyan információt, ami nem a kialakult viselkedésminta újraismétlését segíti elő. A szűrő által kiszűrt információk el sem jutnak a tudatunkig. Biztos mindenki találkozott olyan esettel, hogy valakinek az egyik fülén be a másikon ki, akárhányszor is lett elmondva az a dolog. Így működik a szűrő.
Minél erősebb a szűrő, annál nehezebb változtatni a saját, megszokott viselkedésünkön, annál nehezebb tanulni illetve beilleszkedni egy másik, gyerekkortól eltérő társadalomba.
A szűrő hatását gyengíteni úgy lehet igazán, ha a születéssel járó változás a legkevesebb erős hatást fejti ki a gyerekre. Ezek pl: könnyen szülés azaz állva szülés. Otthonos, a szülő nő számára biztonságos környezet és emberek. Csönd. A gyerek születés után azonnal az anya mellkasára fektetése, hogy a lehető legközelebb maradjon a környezethez, és nem hideg mérlegre dobás, stb.
Ezeket a legkönnyebb otthon megoldani.
A probléma a komplikációk esetén van, mert mi van ha van valami komplikáció?
Szerintem a megfelelő megoldás az lenne, ha olyan szülőotthonok lennének, amilyenek olyanok mintha otthon lenne az ember. egy otthonos szobában szülni, kedves mosolygós emberekkel körülvéve. Ha pedig baj van akkor helyszínen készenlétben váró orvos azonnal be tud avatkozni.
Hogy nincs rá elég pénz? De van. Nem kell odaadni az orvosnak, be kell fizetni a szülőotthonnak ugyanazt. Csak amíg az orvosok maguknak akarják eltenni az adómentes pénzt, addig hadakozni fognak, a korházban szülés mellett, hiszen az otthonszülésnél nem kapnak paraszolvenciát. Az ide vonatkozó megoldást nem tudom mi lehetne.
 A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete szerint nyilvánosságra kell hozni a rektori fizetéseket...
Anima Mundi 2009.11.19 19:38:03
Tegnapi beharangozó posztunk kérdése következik:Tudvalevő, hogy Csikós és Bende részt vettek életük kirándulásán, Angliában. Négy nap alatt a crova-készlet Pege Aladárja, a szerkesztőségi patina őrzője, Csikós, 4141 fotót készített. Igen, annyit. Tippelje meg, hány bájtot…..
Anima Mundi 2009.10.09 16:00:04
A júniusi EP-választáson (és valószínűleg a következő országgyűlési választáson is) pöcsöt rajzolunk a szavazólapra. Állampolgári részvétel nélkül nincs demokrácia, a jelenlegi kínálatból azonban egyetlen pártot sem lehet jó szívvel támogatni, különben meg minek.…..
Hiába hadovál nekünk Ferenc, a színész-miniszterelnök, az euró nem fog megállni 300 forintnál sem. De még mennyire, hogy nem! A két lábbal a földön álló élelmiszerkereskedők mindig jobban tudják, merre hány óra. Éppen ezért nézzük rettegve ezeket az Intersparban készült…..
Anima Mundi 2009.02.03 08:56:19
@mik1024: Én a spárban vásárolok, az az egyetlen lánc itthon, ahol minőségi dolgok vannak.