Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neilnejmed

1 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kis időrend. Múlt csütörtökön a parlamenti házbizottság megtárgyalta az e heti két ülésnap napirendjét. Ettől a ponttól lehetett tudni, miket fognak tárgyalni most - elvileg.Pénteken a Fidesz az ellenzék számára váratlanul beterjesztett egy törvényjavaslatot a választási…..
neilnejmed 2010.06.15 12:48:35
@csakmerazé: Csak az a kérdés, hogy vajon hány nokiás doboz történt, amik még ki sem derültek? Az egész nép szerintem érzi a bőrén, és az nem kevés doboz, de ha kimész a pesti utcára a szlovák rendszámos X5-ösök csak úgy sorakoznak. Szerintem a nemzetünk mentalitásában van elsősorban a hiba, utána lehet mindent a politikusokra fogni, de ez már kicsit más téma:)
neilnejmed 2010.06.15 12:58:56
Én@csakmerazé: Utolsó kommentként a következőt tudom mondani: Én bizakodva állok a jövő elé (egyrészt mert fiatal is vagyok), mert hosszú idő kell ahhoz, hogy megszabaduljon a társadalom fokozatosan az "opportunista kommunistáktól" (eltűnnek, kihalnak), ezzel egyre jobban visszaszorítva az MSZP-t. Már vannak és remélhetőleg lesznek más alternatívák is (ennél több is), amelyekre már azt mondom, hogy nem bűn odaszavazni. A megosztottság is helyre fog állni idővel, legalábbis szerintem mentálisan is ilyen irányba indult el ez az ország az utóbbi időben.

Szép napot mindenkinek!
neilnejmed 2010.06.15 13:03:18
@csakmerazé: Jah, ami meg a korrupciót illeti: Mindig volt, van, és lesz (a Föld minden államában), csak nem mindegy, hogy mekkora és mennyi Nokiákról beszélünk. Persze erről felesleges beszélni, mert ezek mennyiségéről nincs összehasonlító adat ez az amit csak a bőrön érezni lehet:)
Nemzet akkor is volt, amikor nem lehetett szavazni, és valószínűleg akkor is lesz, ha már esetleg a demokrácia nem lesz divatban.  „Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság lesz” - Semjén Zsolt nyilatkozata szerint az új kormány lehetővé fogja tenni, hogy…..
neilnejmed 2010.05.05 13:01:30
@prukker:
Hallod ne haragudj, de el kell mondjam, hogy román rendőr akárminek vallja magát leszerelése után csakis a román államtól fog nyugdíjat kapni, mert ott dolgozott egész életében. Ez így volt, van és lesz is.
neilnejmed 2010.05.05 13:20:35
@prukker:
Körülbelül igen. Aki tud magyarul és valamiképpen bizonyítani tudná, hogy az ősei magyar/magyarok voltak. Pontosan nem tudom, nem akarok hülyeséget mondani, de valami ilyesmi történne.

Egyébként nekem az a véleményem, hogy a rendszerváltás előtt éles határok voltak a külhoni és itteni magyarság között és vannak sokan akik vállalták a magyarságukat úgy is, hogy ezért szenvedniük is kellett. Ezek megérdemlik, hogy magyar állampolgárok legyenek, amik bizonyos előnyökkel járnak. De könyörgöm! Már EU van. Nem nemzetállamokban hanem régiókban kéne gondolkodni és magunkénak érezni olyan területeket, amelyek többségében magyar múltra tekintenek vissza és baromira nem járja az, hogy ezeken a részeken "hontalanokként" vannak számon tartva magyarok, akiket nem vállalják fel sem az ottaniak sem az anyaországiak és következmények nélküli megaláztatásokban lehet részük. Ennek mindenképpen véget kell vetni, megerősíteni magyarságukat, harcolni a területi autonómiáért azután pedig a nyelv hivatalossá tételéért. Ha ez 50 évbe telik hát annyiba, de ez egy legitim dolog a világban és kell küzdeni érte, mert szerintem az sem megoldás, hogy üldözöttként, kényszerűségből átjöjjenek hozzánk arról a földről ahol már évszázadok óta laknak.

És szerintem ez mindemellett igenis empátiai és elvi kérdés is.
Dankóblog dfg 2009.04.23 16:36:00
Nézzétek a Tibcsi..