Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krizso76

54 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy mókamester ez a kis Simicska, apja vérmérsékletét örökölte, ennyit biztosan tudhatunk. Ízlelgessük ezt a Facebookra kiírt szösszenetét egy kicsit, mert érdemes. Azért a családdal csak ésszel! Viktor! Most az kell neked, hogy teljes coming outot toljunk a kis pereputtyodról??? Teljeset????…..
krizso76 2017.04.04 14:27:10
@Krutzifix: amig Polt Peter a legfobb ugyesz, addig semmifele ugyeszi felelosegrevonas nem elkepzelheto. Ordogien jol ki van talalva ez a rendszer.
krizso76 2017.04.04 14:27:13
@Valaci: 10/10 pont
Hogy miért tartott idáig megírni a második maratonom utáni első cikket? Igazából rájöttem, hogy EZ az igazi kérdés. Amikor megjöttem mindjárt írtam egy élménybeszámolót a maratonról. Aztán átolvastam, és rájöttem, hogy semmi értelme megint leírni, hogy melyik kanyarban mi…..
Nem sikerült végigmennem, de nagyon sokat tanultam. Ezt csak azért írom le az elején, hogy a negatív hullámokat kilökjem magamból. (Aki csak a nagy győzelmekre kíváncsi, egyből abba is hagyhatja az olvasást.) Ha már abbahagyták azok, akiknek minden csak a befutóról szól, akkor…..
Utunk Ultrába Hegyből partra 2013.12.15 07:57:00
A Piros 65 teljesítését követően továbbra is engedtem a szirtek csábításának; a terepfutás varázsa ismét magával ragadt. Ugyanakkor arról sem feledkezhettem meg, hogy Iramszarvas, a januári gútai kiruccanásunkhoz hasonlóan ismét "belerángatott" egy olyan maratonba, ami magamtól…..
Andris, Marian, Ákos és Vitya utolsó napja Balin ezen utazás alkalmával, a Lehotzky család 4 tagja még egy napot marad, mivel Szingapúrt már láttuk 9 éve. Utolsó közös napunkat Sanur beach bejárásával töltjük fürdőzünk, vásárlunk. A tengerparti sétány bejárásakor volt…..
krizso76 2013.01.14 11:08:15
@prath.adi: Ádikám nagyon hálás vagyok és megtisztelsz, hogy ilyen kitartóan olvasod ezeket a hosszú beszámolókat. Jól esik. Pont ma reggel Bogit iskolába vive gondolkodtam el azon, hogy a havat is mennyire szeretem. A köztes dolog mondjuk nem annyira jó (tavasz, ősz). Viszont a futóknak sajnos nem kedvez a hó. Ma akartam reggel futni, de bokáig érő hóban nem volt kedvem, így csak gyúróka volt a teraszon és a kertben a gyönyörű hóesésben. Rám fért, mert az út alatt egyszer gyúrtam egy rövidet és egyszer futottam, meg kajakoztam. De ez 3 hétre nekem nem szokványos adag. Most felnyomom még a maradék 2 napot és ezzel teljes a blog. Még a héten teszek fel hozzá képeket.
krizso76 2013.01.14 23:42:14
@prath.adi: nagyon rendes vagy és kitartó, köszi. A délelőtti szép hóesés tetszett, de a délutáni latyak már nem.
Kelés 05:30-kor ez lesz az utazás leghosszabb napja, Bali-i idő szerint holnap este hétig nem kerülünk ágyba. Bérautó visszaadás a reptéren, találkozó a Bali Car Finder kedves munkatársával a megbeszéltek szerint 7 órakor. Bepróbálkozunk nála, hogy a denpasari Carefur-ban…..
Miután a többiek ( András, Marian, Ákos, Viktor ) reggel hatkor vitorlát bontottak és elrepültek Szingapurba, mi a jó kis svédasztalos reggelink után (ami benne volt a 32 dolláros szobaárban) kis családunkkal felkerekedünk, egy beach túrára, hogy felfedezzük  Bali D-i…..
Hát igen, ez az esős évszak kérem szépen, így szakadó esőre ébredünk és fogyasztjuk el reggelinket a szálloda oldalfal nélküli magas fedeles éttermében elhelyezett bambusz bútorokon. Pár fotó a zuhogó esőben a szálloda gyönyörű trópusi kertjében a még gyönyörűbb…..
09:30-as indulás, érzékeny búcsú Kalibukbuktól és a Rambutan Cottages resorttól. 3 órás autókázás után elérjük a Batud vulkán lábánál fekvő Batur tavat (Danau Batur). Szép festői táj a vulkánikus krátertó a vulkán lábánál, aminek eleinte csak a sapkája majd mi is a…..
( Ezeket a sorokat már itthonról írom hazaérkezésünket követő harmadik nap hajnalán, mikoris az egész család a kislányokat is beleértve hajnali ötkor magától kelt. Szóval küzdünk az időátállással rendesen. )   Még mindig a sziget É-i részén Lovinán vagyunk. A…..
A tegnapi esős nap után csodás, verőfényes reggelre ébredünk. Így a tegnapi kicsit nyomottabb hangulat után ma mindenki pozitívabban látja a világot. Tegnap kegyetlenül zuhogott, féltünk, hogy a hátralévő 6 napban végig ilyen lesz az idő. Szuper reggeli, majd a resort kertjének…..
Míg a blogon az elmaradásaimat rendezem, idő közben tegnap (2013.01.08.) kaptuk a hírt, hogy 15:45 körül megszületett Mihály Léna, Barbi húgom elsőszülött lánya. A baba 63 cm-el és 3900 g-al született. Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem egy nagybácsi kicsit pótapuka is.…..
1,5 óra alvás után 05:45-kor kelünk, Renato a minibusz sofőrünk a tegnap megbeszéltek szerint 06:30-kor vár minket a szálloda előtt - roppant megbízható és precíz és kedves ember, és ez az elmúlt 2 hét során szinte mindegyik általunk megismert filipinóról elmondható-. A…..
…. Elindulunk tehát a minibusszal felfedezni a 11 milliós Manilát. Manila több város összeolvadásából jött létre így több arca van. A 7 órás városnéző túra alatt, amit meglepődéssel konstatáltunk, hogy a város meglepően tiszta. Első célpontunk a város fő…..
Reggel 06:30-ra jön értünk a kisbuszával Tata a kedves minibuszsoför, érzékeny búcsút veszünk idilli szállásunktól a Raggea Guest House-tól, és nyomás a reptérre. Kis domestic airport, 20 perc alatt már becsekkolva a Tagbilaran-i reptér várójában ülünk dobozos tésztás…..
Utolsó napunkat Alonán pihenéssel töltjük, séta és ejtőzés a tengerparton, előtte behozom a lemaradásomat és megírom az elmúlt pár nap történéseit a blogra. A nyugodtabb K-i részen levő Alona Tropical Resort strandján ejtőzünk, ahova Gergőék az utolsó 3 éjszakára…..
Az újévet Panglao sziget tengerpartjainak feltérképezésével töltöttük. 4 triciklist fogadtunk és nekivágtunk a szigetnek. Gergő és Kriszta motorral követnek. Tricikli sofőrjeink egytől egyig kiválóan beszélnek angolul, így guide-ként is remekül funkcionálnak. Elsőként…..
A tengerparti homokba ( szerintem feher,Vitya szerint sarga) tett szekek egyiken ulok reggel a palmafak alatt, s baconos tojasrantottamat eszegetve, banana shakemet szurcsolgetve irom a telefonomon az elmult napok torteneseit. A boseges reggeli kozben lassan a tobbiek is leszallingoznak a partra, es…..
krizso76 2013.01.06 05:11:27
@prath.adi: jogos :) igen, nem tudnék elrejtőzni egy filippinó tömegben még mezítláb sem :) képpekkel gondban vagyunk, tudom képpel élvezhetőbb a blog sokkal, de rengeteg a kép, átölteni-szelektálni-kicsinyíteni-feltölteni-formázni nagyon időigényes, szerintem majd otthonról. Magával az írással is eléggé el vagyunk maradva a sűrű program és a gyerekek miatt.
Először is elnézést, amiért nem naprakész a blog és nincsenek fotók, de nagyon aktívak a napok, lassú a net, nehéz rávenni magunkat 1-1 bejegyzés megírásásra, amin a ket kislany jelenlete es aktivitasa szinten nem segit.  Bocsi, igyekszunk. J …elérkezett tehát az év…..
Még 8 nap az indulásig, a program összeállt...  nap sorszám   Dátum   nap   Időpont   Program   Szállás  1 2012.12.20 csütörtök 10:50 Indulás Bp-ről Istambulba ( repülőút: 1:55 perc…..
krizso76 2012.12.25 09:00:59
@gitta11: Gittus, itt mago. :) Elkezdtunk irogatni, nagyon docogosen indult a blogozas a suru program miatt, de iparkodunk most mar! ;)
krizso76 2012.12.25 09:01:48
@gitta11: Gittus, itt mago. :) Elkezdtunk irogatni, nagyon docogosen indult a blogozas a suru program miatt, de iparkodunk most mar! ;)
krizso76 2013.01.02 04:40:18
@s.zsu: Szia Zsu ! Kár, hogy nem vagy velünk. Igen, terveink szerint ki fogunk szállni Balin a kocsiból, sok időnk lesz rá. Reméljük, az eső hagyni fogja, hogy sokat legyünk autón kívül, ugyanis Balin ez ilyenkor esős évszak. De a 30 fokban elég elviselhető az eső, ehhez már itt a Fülöp szigeteken is volt már szerencsénk. Holnap után este már Balin.
A guesthouse csodálatos atmoszférájú közös helyiségében felszolgált reggeli után immár 12 fősre duzzadt kis csapatunk elindul a tengerpartra, hogy megtaláljuk azt a hajót, ami a közeli szigetekre fog minket jó áron vinni. A sok várakozó hajó közül meg is alkudunk az egyik…..
Hajnali ötkor még ragyogó holdfényben kelünk útra, és hagyjuk el ezt a gyönyörű szigetet. Egy gyors csoportkép Marlonnal és kollegáival (házigazdáinkkal), majd a homokos ösvényen kisétálunk a Queen’s melletti beton utcában várakozó triciklikhez. Jól felmálházzuk őket,…..
Egy oras kesessel erkezunk meg Istanbulba. A par napja 10 fokosra jelzett idojaras nem kegyes hozzank,az ereszkedo gep ablakabol mar feher taj tarul elenk. A gepbol kilepve meg rosszabb a helyzet, csipos hideg szel fujja az arcunkba a havat. Szonja nagy hiszti utan-  Ő leszallas kozben inkabb…..
Csodas reggelre ebredunk, akarom mondani napra, ugyanis sokunk nehezen kuzd meg a 7 oras idoatallassal. Aki pl. tegnap ejfelkor lefekudt aludni es ma este5-ig aludt,en is kb du. egyig,foleg ugy,hogy Vityabaval hajnali negyig voltunk sziget felfedezo koruton es kozben kulonbozo helyeken…..
krizso76 2013.01.02 01:51:51
@prath.adi: valamiért a laptopról nem enged bejelentkezni a garminra, úgyhogy a feltöltés még várat magára. Remélem a teljesítmény enélkül is hiteles :)
Szonja az éjszaka belázasodott, 39,4-ig ment fel, amivel erősen ránk ijesztett. Ági úgy határozott, hogy reggel megmutatjuk orvosnak, hogy kiszűrhessük az általa annyira félt dengi lázat, amit szúnyogok terjesztenek és akár halálos is lehet. Dengue láz esetén nem adható…..
krizso76 2013.01.02 01:42:49
@ibolyanagyi: köszönjük a hozzászólást Nagyi!Kikről szeretnél pontosan hallani és mit? Minden kérést igyekszünk teljesíteni, de én csak arról tudok írni, ami velem történik, ill. azokról, akik részt vesznek abban, ami velem történik.
krizso76 2013.01.02 01:46:23
@Brill Barna: Helló Barna ! Köszi a kommentet, mi is büszkék vagyunk Vityabára víz alatt, víz felett és szárazon egyaránt nagyot teljesít, bár nem mindig marad száraz :)
krizso76 2013.01.02 01:49:50
@Evicska: Szia Évike, Osri, Zoli ! Köszönjük a jó kívánságokat, mi is szeretettel gondolunk rátok, boldog új évet kívánunk az egész családnak. Szonja rendben van más szerencsére. Igen, eltaláltad, próbáljuk napjainkat minél tartalmasabbá tenni, így estére nem marad erő a blogolásra, de ma pihenőnep, kicsit megpróbálom összeszedni magam. Kép feltöltés nehézkes és dőigényes, mert lassú a net, és sok a kép. Puszi nektek !