Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ytrek

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az akkreditáció intézménye a gyakorlatban – nálunk – a kilencvenes évek egyik legnagyobb bulija volt. Többé-kevésbé hozzáértő szervezetek, erős politikai lobbiháttérrel rátelepedtek egy-egy rendes szakmára és tanfolyamokat, vizsgákat kezdtek el nekik szervezni jó…..
ytrek 2009.01.20 20:32:33
Sziasztok!
Pár megjegyzésem lenne nekem is a fent leírtakhoz, bár lehet előbb kellett volna leírnom, mert már egy kicsit csendesedik a dolog!
Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy a kötelező dj vizsga gondolata semmilyen formában nem jó, nem kell erőltetni, mert tényleg az volt a kormány legjobb döntése, hogy eltörölte! De ha a Fidesz mégis visszahozná a KÖTELEZŐ vizsgát, akkor már most elveszítettek egy szavazót, és szerintem még sokkal többet!
Nagyon sajnálom azokat, akik ebből akarnak megélni, de nem tudnak, mert „letörik a pancserdj-k az árakat”, de jelzem hogy egy rezidensnek akkor sem fizetnének 100 ezreket a clubtulajok, hogy ha 500 dj maradna az országba, akkor kitalálnának valami más megoldást, ami olcsóbb nekik! (Pláne a jelenlegi helyzetbe, mikor örülnek ha nem mennek csődbe!)
Ezért azokat a dj –ket ismerem el, akik mindezt munka mellett, hobby szinten színvonalasan művelik! Ha valaki producerkedik is, az megérdemli hogy megéljen csak a dj-zésből sokáig, De aki csak mások zenéit pakolgatja évekig, és nem alkot valami maradandót, az nem érdemli meg hogy kiszorítsa, a zenélést hobby szinten munka mellett, szívvel lélekkel, színvonalasan, de vizsga nélkül űzőt! (Hány ilyet tudnék, és biztos hogy tudnátok ti is mondani!)
Na és hogy a mostanában oly népszerű djqrvákról ne is beszéljünk, akik elhiszik hogy a zenéjük miatt szeretik őket, és mennyivel többet kapnak mint egy rezidens! És micsoda tudás van bennük, mögöttük!:) Niki Belucci 2010 –től felöltözik háát……..akkor inkább menjen szülni!

Ez olyan mintha a Fociba csak az NB1 létezne, mert ott hivatás szerűen űzik a focit az emberek ezért kapják a fizetést! Az alacsonyabb osztályokat, ahol meg munka mellett élmény focit játszanak, azokat megszüntetnék, mert ők nem profik és nem tudnak úgy focizni, mint az NBI-esek! (Dehogynem!, sőt sokan lehet, hogy még jobban!) Arról nem is beszélve, hogy sok alacsonyabb osztályú meccsen többen vannak, mint az „élvonalbelin”. (De ide be lehet helyettesíteni a clubokat, dj-ket is!)
Miért van az, hogy a Színművészetit végzett színészek nem fúrják nyilvánosan a Castingokon feltűnt, szinitanodákban végzett népszerű szappanoperákban szereplő „színészeket” pedig, hány ember elől veszik el a munkát, és milyen borzalmasan rosssz egyik másik! De A közönség zabálja Őket, és színészeknek tekinti!

(Mivel ezt a témát egyébként már alaposan kiveséztétek többet erről nem írok, de ezek még szerintem hiányoztak a kerek egészhez!)

A Jogdíjról annyit mondanék, hogy jogos, kell, de nem így és nem ilyen formában! Ebből a jogdíjból a külföldi producerek (pl Trance producerek, akik világszerte ismertek, Magyarországot kivéve, hiszen itt még a stílus Tiestoval kimerül) egy fillért nem kapnak!
Van a neten a cdjshop.com, ahol kicsit több mit 1 angol fontért le lehet tölteni legálisan a labelek, vagy „hálószobakiadók” zenéit, majdnem 5 fontért pedig egy maxit!
Feltételezve hogy angliában az átlagkereset 4 szer 5 ször annyi mint nálunk, egy angol font 310 ft körül van! Ha ennek az árnak a negyedéért (pl egy 100-asért) nálunk is le lehetne tölteni legálisan a mp3-akat biztos nem lenne ennyi gond a torrentelőkkel, nem kellene a dj-ktől is jogdíjat szedni.
Mert a társadalom nagy része érti, hogy a zenéért is fizetni kell, de nem tudja megtenni! És hát sok kicsi sokra megy alapon lehet, hogy több pénz folyna be a jogdíjból, mint így!
Érdemes lenne ebbe az irányba elindulni tisztelt Jeszenszky Úr!
Egyébként magára valamit is adó előadók, dj-k, vagy zenészek már nem küzdenek ezzel, a fellépésekből élnek! És nem éheznek….
ytrek 2009.01.27 22:22:37
Én Is találtam valamit! Még nem láttam kint, érdemes megnézni!

www.youtube.com/watch?v=rB0uwq6J2xc

De készülődik az egyeztetés február 10.-én!
Előbb ezt kellene megnézniük a döntéshozóknak is!