Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miss_sulky

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amit eddig is tudtunk, nem titok többé: a munkahelyi diszkrimináció márpedig létező jelenség! Egy (ex)fejvadász gondolatait ismerhetitek meg a következő bejegyzésben. Ps: Éljen a tüdőgyulladás... Ennek sosem lesz vége?Fejvadász cégnél dolgoztam,de már nem, megutáltam a…..
miss_sulky 2009.01.20 13:31:43
@Balance Of Power: Atyég, Anglia. Itt élek. Itt is olyan bénázások vannak, hogy ne tudd meg. Pl. egy munkaközvetítő ügynökség, azon a kis niche területen tevékenykedik, amelyben dolgoztam, dolgoznék. Európaszerte közvetítenek ki, bár székhelyük itt van Angliában. A következő - esküszöm bármire - megtörtént, igaz eset. Kiközvetítették egy volt munkatársamat (akkor még Magyarországon dolgozott) egy berlini állásra, 1 éves szerződéses meló lett volna. Kiküldték a szerződését, a barátom (aki angol) proofread-elte, minden okénak tűnt, lakást is kerestek neki Berlinben, arra is megkötötte a szerződést, majd felmondott annak rendje-módja szerint az előző helyén, majd kiköltözés előtt 5 nappal felhívta az ügynökség, hogy bocsika, ez nem fog menni, mert mint kiderült, a németeknél nem adnak magyaroknak (az "EU 8"-nak, ha úgy tetszik) munkavállalásit határozott idejű szerződésre (fogalmam sincs, hogy ez igaz-e; tudja valaki?), ergo bocsika, de nincs állás. Ő meg ott figyelt immáron állás nélkül Pesten. Ez mekkora gáz már? (Aztán az ügynökség, félvén egy esetleges pertől vagy botránytól vagy bánomisén, mitől, gyorsan keresett neki egy másik állást egy másik cégnél ugyanabban a városban). Tehát ez így sort of happy end... De akkor is.
Ezzel az ügynökséggel egyébként én is szerencsétlenkedtem, velem csak szimplán szívóztak, mivel nő vagyok (a srác, aki a kapcsolattartóm volt ott, pedig egy hatalomra vágyó törpe, szerintem már attól volt egy apró orgazmusa, hogy nekem egyszer nemet mondhatott egy állásra, amit nagyon szerettem volna - elnézést, hogy vulgáris vagyok). Nem küldték el a referenciáimat a cégeknek, nem küldték el a rendes CV-met, mennyire szenyók már? Esküszöm, felfogni nem bírom, hogyan élnek meg, ha ennyire bénák.
És ez nem "nemzetiségi" kérdés, mert böngésztem a netet itt és mindenki, brit, nem brit, szidja az ügynökségeket, mint a bokrot. És a HR ügyintézőket is, persze.
Ez utóbbihoz annyi, hogy a volt munkahelyemen szerveztek állásinterjúket és sikerült behívniuk a drága HR-es hölgyeknek zsinórban 5 olyan emberkét, akik csak és kizárólag németül tudtak, egy olyan állásra, ahol csak és kizárólag angolul lehetett üzleti kommunikálni. Volt, aki vidékről utazott oda, jó messziről, gondolván, hogy a jó állásért majd oda költözik. Hát így csak a pénze ment ki az ablakon...
Bocs a hosszú kommentért.