Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KR_

2 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
KR_ 2011.06.07 10:09:18
Az első 20 hozzászólást olvastam el, és ugyan az van benne mint az összes bringázásról szoló cikkben, blog bejegyzésben, stb.-ben.

Jön az 'autós' júzer, aki életében nem hallott még a tömegközlekedésről, sétáról, gördeszkázásról, történetesen a bringázásról, és tudomást se akar róla venni... kénytelen napi egyszer lehúzódni egy bringás előtt, netalántán levenni a gázról a lábát egy pillanatra, és ezért zsigerből utálja...
És itt meg kommentel, hogy miért nem tartja be a bringás az összes szabályt pontról pontra.

Én csinálom ezt is azt is, így tudom, hogy megy ez...
Tegye az összes autós a szívére a kezét és úgy írja be ezeket a kommenteket, hogy a következő kérdéseket végiggondolta:
-betartod a sebességet?!?! 50-nél 50 és nem 55, 90 nél 90 és nem 100-105, stb. mert tudod hogy ojjektív felelősség miatt úgy is csak felette küldik a csekket...
-megállni, várakozni tilos pontos betartása, vészvillogos "csak kiszállok a patikába egy gyószerért 2percre" módszert alkalmazva...
-szlalomozás, párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten NEM lehet sávot váltani/váltogatni a párhuzamos közlekedés beállta után a gyorsabb előrehaladás kedvéért, csak és kizárólag kanyarodás/besorolás, vészhelyzet, forgalmi akadály esetén
-zebra a gyalogosé-> meg kell (tudni) állni BÁRMILYEN esetben, bármilyen apró jel esetén ami arra utal hogy a gyalogos át akar menni, és (pláne) nem csak akkor amikor már lelépett
-jobbra kanyarodáskor elsőbbség a gyalogosnak, kerékpárosnak-> benézel mindkétszer jobbra?!?!? járda+kerékpársáv?!?!?

-és hogy a videohoz is kapcsolódjon pár hasonló:
-egészségügyi elsősegély csomagod szavatossága OK?!? mert kb 1-3 évente lejár, szóval ha 6 éve van kocsid, kb 2x kellett volna már cserélned
-minden izzóból van a készletben?!!?
-sárga mellény van a kocsiban?
-háromszög?!?!?

Tehat azokat az autosokat kérném, hogy hülyeségeket kommenteljenek, akik ezeket betartják 100, és nem 95%-ban pontról pontra.

(Tévedésbe ne essen senki, nem azt mondom, hogy amit hülységnek tartunk azt ne tartsuk be, hanem hogy van mit változtatni mind a törvényeken, mind minden oldal, szereplő hozzáállásán)

K.
krbacar tulip2 2010.11.01 09:55:23
tulip2..
krbacar tulip 2010.11.01 09:50:00
  ..
Tényleg nagy szarban lehetnek az RTL Klubnál, ha újból a képernyőre küldték Győzikét. Már a veteránokat és a rokkantakat sorozzák, a kezükbe nyomnak egy leselejtezett ejtőernyőt, aztán kidobják őket a front felett. Ha Dirk Gerkens azt üzeni, még a végén Koós Jánosnak is…..
Késő lett. A mosatlan halmot holnapra hagyom, a paradicsomos pasta maradványait álmosan a jénaiba kotrom. Mamusz, pulcsi, kabát, jénai, és már csoszogok is ki a veremhez. Az elrugdosott palló alól megcsap a jég hidege. Szürreális péntek esti program? Pedig száz éve még nem sok…..
KR_ 2010.04.03 14:52:40
@reality check:

Már bocsánat de ez hülyeség...
1000l levegő kb 1300g, hőkapacitása ~1J/g/K

Tehát ha a 200 literes hűtőben a levegő lecserélődik teljesen (8'C bent 28'C kint), akkor 200*1300/1000*20*1== 5200J energia veszik el...
Ezt ugye 1Kw teljesítmény 5,2Sec alatt teljesíti, vagyis, hatásfokot meg jóságot nem számítva, vagyis kb ~700 szor kinyithatjuk a hűtönket hogy 1KWh energiát pazaroljunk, ami ugye ~50Ft.

Csodálkozom hogy nem egy britttudós állt elő ezzel :DDD

A lényeg hogy a levegőnek nincs hőkapacitása (minimális), ezért használjuk akár szigetelésre is (dupla ablaküveg régen...), és ezért melegszik fel 2 perc alatt a szoba amikor télen -15'C-ben teljesen kiszellőztetsz...

-----
Bájdövéj, a hátosfok definíciója az hogy a hasznos(ult) energia osztva a befektetett enerigia. Hasznos energia ebben az esetben a hő amit nyerünk. Ebből a szempontból a hatásfok nagyobb is lehet mint egy.
Természetesen ha ezt a tágabb környezetre vetítjük akkor ott már más a képlet, tehát ettől még nem örökmozgó...
KR_ 2010.04.03 21:47:47
@reality check:

Gondolkozzunk már egy kicsit...

A fagyóban nem azért marad meg a kaja tovább mert felül nyílik így nem éri "meleg" levegő, hanem azért mert -18'C vagy még kevesebb van benne, és a fagy tartósít...
A meleg levegő ami olyankor bele megy az kb egymilliószor kevesebb energiát "szállít" mint amit mondjuk 50kg nyers hús ami a fagyóládábanban van... a beáramló levegő kb 2 sec alatt lehül teljesen, ezért nehéz egyből visszanyitni a fagyót...

A fenti képlet középiskolás tananyag, de lehet hogy ált.sulis, de a wiki-n is megtalálható...
Amúgy nem azt mondtam hogy nem lehet spórolni azzal hogy fent nyilik a hűtő, vagy hogy nem lehetne hatásosabbat csinálni, csak azt hogy nem a kiáramló levegő okozza a veszteség számottevő részét, hanem a folyamatosan 24/7-es "szivárgó" hő, mivel hogy nincs tökéletes hőszigetelés...

De ha neked úgy jó, fordítsd el a hűtődet :DDD
Tegnap találkoztunk, és hú de szarul esett, hogy milyen jól néz ki. Csinos volt, meg szép is, viszont egyáltalán nem játszotta meg, hogy jól érzi magát, és semmi baja. Én sem. Főleg, hogy valami audis faszi hozta el, és lent meg is várta. Nem tudom, ki lehet, de most már nem is…..
Új év és máris egy új negatív rekordról számolhatunk be! Az utasok tökéletes dezinformálásának mintapéldája a lenti történet. Először elküldték az utasokat, hogy menjenek Pestszentimrére, mert onnan megy tovább egy vonat Ócsára, mivel gázolás történt. Közben az eredeti…..
KR_ 2010.01.06 15:06:40
@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:

Egy ismerősöm mondta, hogy valahova tőlünk nyugatabbra mentek a családdal,barátokkal kirándulni.

Az egyik (naiv) kisgyerek kérdezte hogy "...apúúú, itt miért nem mondja azt a vonat hogy tak-tak...tak-tak...tak-tak?!?!"
(ironikus) apuka pedig válaszolta hogy "...azért kisfiam mert itt nem értenek hozzáá..."

:D
Kutyát, vagy valami közös állatot szeretne a Pultos Csaj. ..
KR_ 2009.11.24 17:24:09
Azt hiszem, tegnap délben már hánytam. Reggel megint viszonylag korán értem be, de dolgozni nagyon nem volt kedvem. A parkolóból átmentem az autókereskedésbe, hogy lenyúljam egy cigivel a kereskedő csajt. Pont kint volt hátul és cigizett. Elég szar kedve volt, mondta, hogy megint…..
KR_ 2009.10.30 21:08:25
@Peetee:

Dehogyis nincs...
Bár ritka de nem minden munkahely egy gyártósor...
Ott tényleg kiderül este ha valaki 10 percelt lógott, vagy lazsált.

Van ahol nagyobb léptékekben gondolkodnam és simán belefér hogy egy fél napot, de akár egy egészet néha kihagy a mérnök, nem a 'gyár-munkás.
Ki tudja' lehet máskor meg 12 órázik Zalán, ez nyilván érdektelen információ, ezért nem is bloggol róla.
És ekkor behozza a beq*rások okozta lemaradást...

Én is úgy dolgozom ill. olyan helyen dolgozom, ahol néha 1 óra alatt haladsz 10-et máskor meg 10 alatt egyet.Ezt a főnök is tudja, és nem erőlteti olyankor a munkát. Lehet lazítani és megjön az ihlet...
Pénteken otthon maradtunk, és mivel már jobban voltam, megengedtem a pultos csajnak, hogy szeressen a szájával. Aztán estefelé megint úgy éreztem, hogy ágyba kell vinnem. Ő kibontott egy pezsgőt, mert ki tudja bontani, én meg ittam még egy Coldrexet, csak úgy megszokásból. Szóval…..
KR_ 2009.10.26 22:15:20
@Incifinci:
jaj.jaj.jaj.
Régen voltam már egy nap két lányban, de tegnap sikerült. Délután ugye a Pultos csaj, este meg elmentünk bulizni. Beszívtunk, egy kicsit berúgtam, aztán otthagytam a társaságot, amikor előkerült az ica. Régen egy csajommal xanaxoztunk egy darabig, azt se szerettem annyira, ezt meg…..
KR_ 2009.10.10 15:02:28
@Tito:

Pontosan ezt akartam írni én is.
szó szerint!

Nem is kell ezt jobban túlspirázni.
KR_ 2009.10.10 20:19:51
@Styxx:
Ugye?!?

Bekezdéseken kereszült megy a hogyan q*rtam meg az első csajt aki szembe jött szöveg, aztán buuum, holnap meg főzök egy pennét :D

Jó a szöveg, és ha tényleg így is gondolod Z. akkor...király.

Csak nehogy megint sírás-rívás, meg siránkozás legyen itt a blogon a vége...
Nem dugtam meg senkit a hétvégén. A Pultos csajjal nem találkoztam, mást meg ugye mostanában nem. Szombaton már nagyon nem bírtam, és azon kezdtem gondolkozni, hogy vajon a kurvázás megcsalásnak számítana-e. Aztán arra jutottam, hogy ha az nem, akkor az egyéjszakások sem…..
KR_ 2009.10.06 18:10:35
@Incifinci:
Mit kell ezen figyelni?!?

A mondatod végén ugyan volt egy kérdőjel, de utána meg egy felkiáltójel.
Ez gondolom valamifajta költői kérdésre is utalhatott, azaz kérdésben a válasz...

Ebből én azt vontam le hogy szerinted ilyen nem lehet...

Erre fejtettem ki én a véleményem, amit teljesen általánosságban írtam.
Persze van egy két logikai ugrás a feltételezéseimben (amiket a válaszod alapján gondoltam hogy gondolsz :D ), így akár tévedhetek is.

Ezek szerint tévedtem, te megmagyaráztad.
Amivel én "vitatkozni" nem tudok :D

Mit vársz, mit válaszoljak?
KR_ 2009.10.07 13:01:10
@Incifinci:
Helyes!
Nem történt semmi, mármint a dugást illetően. Azt leszámítva behánytam a sok pezsgőtől, mert csak az volt a házibuliban. Sokféle piától hánytam már, de a pezsgőtől az egyik legrosszabb. Aztán reggel otthon kimentem hugyozni, már nagyon kellett, és ahogy ott álltam, kezdett…..
KR_ 2009.10.06 13:21:03
@Imiface:
3-4 hét :DDDDDDDD
Kőkemény lehetett!!!
Lássuk be, megérdemli. A Microsoft telefonos oprendszere egy kövület, ami élő korában is meglehetősen szánalmas egy alak volt. Amelyik Windows Mobile-os telefont próbáltam, mind túlbonyolított, használhatatlan vacaknak tűnt, leszámítva a HTC-ket, de azok is csak a távol-keleti…..
Tegnap délután, amikor hazamentem, becsengettem a szomszéd csajhoz, a nálam felejtett borospoharaival. Mondtam, hogy bocs, amiért ilyen retkesek, de fel kellett raknom a szekrény tetejére, nehogy megtalálja a barátnőm, akivel úgy tűnik, hogy komolyabban alakulnak a dolgok. Vigyorgott,…..
A délután már nem volt olyan vészes tegnap, de azért siettem haza pihenni. Soha többet nem eszem keleti kaját. Viszont fogalmam sincs, mi van a Pultos csajjal. Küldött egy sms-t, hogy reméli, hogy már jobban vagyok, de csak akkor hívjam a hétvégén, ha komolyan gondolom. Előbb meg…..
KR_ 2009.09.04 16:03:02
@Bogi24:

Kétesélyes...

Vagy ezer éves bömi,
vagy csóringer az agybajos, és ezért (is) ilyen frusztrált.
KR_ 2009.09.04 21:15:06
@retroflexus:

kicsi piskóta, lesz*rjuk a verdát. Tőlem lehetne Bugatti is, akkor is egy lúzer lennél. nem ettől függ...
KR_ 2009.09.05 18:45:03
@retroflexus:

Képzeld szeretek főzni :D
Pl. ez egy jó hobby feszültség levezetésére...
tudud, valaki főz, valaki meg fizikailag bántalmaz egy nála gyengébbet... szerencsére nem vagyunk egyformák.

Amúgy pedig itt csak neked nagy az arcod... legalábbis egészen addig amíg be nem kellett volna mutatkoznod... de hát ezt se merted...

Na jó ez óvoda, pontosabban pszichiátria.
Menj le a kocsmába és ott hírdesd az igédet, biztos lesz hallgatóság.

Részemről 'vége.
Biztos sokan láttátok már al alábbi két videót, amit Don Blasius linkelt be a minap a sörsátorban, de nekem új volt - bár hasonlót már láttam -, ezért úgy gondoltam, így péntek délutáni levezetésnek tökéletesen alkalmasak lesznek. Én jót röhögtem rajta, aztán persze az is…..
KR_ 2009.09.04 17:32:03
@Marcellusca:

Nem gondolod véletlen hogy azért 40 mert az a biztonságos sebesség hogy ne üsd el a gyerekeit valakinek?!?!
S*ggfej...

Be kéne tartani a szabályokat, és utána hisztizni mindenért...
Tudod a demokrácia az a valami ahol miután teljesítetted a kötelességeidet, vannak jogaid...

Még ha nem is teccik...
Mert ha nem el lehet húzni.

Nem volt személyes, vegyük általánosan.
A szomszéd csaj leszopott, miután kibontottam neki egy üveg bort. Amikor hazaértem, kint állt az ajtaja előtt. Köszöntem, és megkérdeztem, hogy mi a helyzet, hogy van. Erre mondta, hogy megihatnánk már azt a szomszédüdvözlő piát, amiről szó volt korábban. Hát pont a…..
KR_ 2009.09.04 09:02:57
@Osvaldo Cavandoli:

Vicces, de Készül!!!
És ez nem viccc.. :DDDDD
Láttam a forgatásról szoló filmet.

Bár ott a főszereplő nem igazán hasonlít zalánra, de azért van egy kis párhuzam
KR_ 2009.09.04 10:57:35
@Keysha:
@Bogi24:

Tudtok mást is a kombináláson kívül?!?!
Általánosságban is fel lehetett volna tenni a kérdést...
KR_ 2009.09.04 14:07:44
@Burgermeister:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
hozzám jöhet!!!!

'Mi probléma lehet belőle amit nem lehet kezelni?!?!
Semmi.

Én erre nem lennék büszke. És te sem leszel amikor az unokáidnak meséled majd hogy mit _nem_ tettél meg...
Bár szépíteni lehet a történeten...de attól még nem lesz igaz :(
Követtem hazafelé a Pultos csajt a munkahelyéről tegnap délután, mert már szétbaszott az ideg, hogy mi a fasz lehet. Előttem volt nem sokkal, amikor felhívtam, hogy megnézzem a reakcióit. Semmit sem láttam rajta. Hazáig követtem, aztán elugrottam gyorsan egy csokor virágért, és…..
Szombat óta nem hallottam a Pultos csaj felől. Hívtam naponta kétszer, de nem vette fel, és nem is hívott vissza. Nem akarok túl rámenősnek látszani, mert ha emlékszik a szombati dolgokra, tudatosulhat benne, hogy igaza van. Küldtem neki egy mms-t, egy kinyújtott nyelves fotómmal,…..
KR_ 2009.09.01 15:00:31
@Bogi24:
Na erről beszéltem...
Szerencsére P.CS. nem Te vagy :DD

Szerintem a kézzel kivágott rózsaszin szivecskéken kívül és a térden állva átadott vörös rózsán túl is vannak ajándékok...

Miért ne örül(het)ne neki?!?!
Zalán nem egy művészlélek, hanem egy őrült pasi, ha nem ilyen ajánédkot küldene, nem így viselkedne az lenne a baj :D

Zalán : Függetlenül a fentiektől tényleg sok az agyalás... nem illik hozzád!
KR_ 2009.09.02 11:24:13
@Bogi24:
Ez erről szól!

Miért akarnánk mást?!?

u.i. nem válaszoltál a kérdésre :D
Hogy miért használják fel újra és újra az ikertornyok elleni 2001-es támadást különféle reklámüzenetek célbajuttatására? Mert bár tudják, hogy alapvetően ízléstelen ezt előcibálni egy teljsen más témájú reklámban, de egész egyszerűen túl nagy a kísértés. 9/11…..
A pultos csaj rákérdezett, hogy kivel dugtam, amiért ki kellett mosnom mindent. Hát egy kurva szó sem jött ki a számon néhány pillanatig, aztán meg lelöktem az ágyra, és mondtam, hogy a lényeg az, hogy most! kivel fogok! Aztán egy nem túl meggyőző menet után megkérdezte, hogy…..
KR_ 2009.08.31 19:22:07
@Bogi24:
Egyáltan nem zavar, csak nem értek vele egyet :D

Bunkó ez elég relatív... amúgy meg ne ítélj hogy ne ítéltess...
De ugye ezt Zalán atya jobban tudja...
Tényleg merre is jár?

Az élet nem arról szól hogy mindenki jófiú, 25 évesen elveszi a gimis szerelmét, és élnek míg meg nem halnak 3 gyerekükkel... és soha de soha nem kacsintgatnak ide-oda, és nem kívánnak mást...
Zalán annyiban más hogy ő meg is teszi :D

Jó-e ez neki? ha nem lenne jó akkor már rég tovább állt volna.
Nem azt mondom hogy a _legjobb_ helyzet, de egyáltalán nem szar neki...

A kegyes hazugság meg a játék/élet része.

És hogy egy kis személyes is legyen benne, szerintem neked az a bajod hogy téged, pl Zalan vagy valaki más, nem támaszt a falhoz a lépcső alatt, ahogy K.E-t, hogy egy bazi nagy orgazmust okozzon :D
vagy kettőt...

A különbség annyi ember és ember között, hogy valaki ezt megteszi valaki nem, legyen az Nő vagy Férfi...

miért lenne az egyik ill. a másik _bunkó_?
KR_ 2009.08.31 20:57:20
@Bogi24:

Hát ez az!!!

De 'várjámá...
Van egy barátod aki odatámaszt?!?
Mert ilyen K.É.-nek is van :D

Ellenkezőleg, itt pont arról van szó, hogy...


Tehát?!?
KR_ 2009.08.31 21:00:20
@Bogi24:
jaj. elterelted a figyelmem...

Mit foglalkozunk itt P.CS-vel?!?!
Róla még annyit sem tudunk mint Zalánról... amit meg tudunk azt csak Zalán interpretálásában.
Szóval P.CS-vel kapcsolatban meg aztán tényleg nehéz bármit is mondani, ki tudja mi a helyzet...

Lehet neki a legjobb az egész történetben....