Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lewis

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Róma! 2014.07.26 10:29:01
Tényleg csak kicsit bénázott az alapjárat, de egyre többször, no meg gázrángatásra kicsit füstölt is. A gyújtásra gyanakodtam, hiszen azóta rakoncátlankodott a motor, amióta a Monfalcone-Modena útszakaszon többször ronggyá áztunk, majd a legdurvább özönvízben elhajtottunk…..
Lewis 2014.07.27 19:56:11
@Csikós Zsolt: Teljesen igazad van. Egyre több érdekes lelkületü ember szól hozzá más blogokban is "érdekeseket" elrontva mindenki kedvét.
Egyébként hajrá! Élvezzétek a kalandot! Várjuk a posztokat!
Ahogy a frissen megvett Fiat Ulysse-t vittük Szentendréről az M0-on, pár dolog kiderült. Például, hogy nem rosszabb, mint amilyennek elsőre tűnt. A mosatásnál kiderült, hogy sehol sem ázik be, és hogy a kilencvenes évekből, franciáktól származó, sötét színű autókkal…..
Münci egy olyan szakma képviselőjeként húzott le három hónapot a Magyar Néphadseregben, akikkel még a komancs időkben se nagyon mertek ujjat húzni a hatalmasságok. Lássuk, hogyan katonáskodtak a nyolcvanas évek végén a bányászok, akinek innen is teljes riszpekt és természetesen:…..
Lewis 2010.02.21 12:37:15
Egy kicsit OFF:
Öcsém T.bányára nősült, nagyon kedves felesége van, gyönyörűen neveli a kislányát (keresztlányomat) és büszke bányászgyerek. Ismeri a bányász szakszavakat, hallotta azokat az édesapjától (aki egyébként nem vájár volt, hanem bánya villanyszerelő (lennt dolgozott ő is), ma már szegány odaát szereli a villanyt.), a lányát is úgy neveli, hogy tudja honnan jöttek.
Olyan tapasztalások érték őket amik normál, nem bányász család gyermekével soha nem történt meg. Ha valami nagy baj történt valamelyik bányában azzonnal elterjedt a hír a városban. A gyerekek az iskolában is megtudták (többségük apja lenn dolgozott). Akkor még nem volt ilyen jó a telefon helyzet. Az a bányász aki nem volt érintve persze megpróbálta a családot valahogy értesíteni. Volt anyuka aki berohant az iskolába szólni a gyereknek, hogy apád üzent, hál isten jól van. Aztán annak a bányásznak akivel történt valami, annak a feleségét elengedték a munkából, a gyerekekért meg elmentek az iskolába, kihívták őket az óráról, hazaengedték őket. A gyerekek persze nagyon jól tudták mit jelent ha valakit ilyenkor kihívnak az osztályból. Nem sokszor tapasztalta ezt meg de egypárszor igen. Őt szerencsére soha nem hívták ki (édesapja betegségben halt meg, pár év nyugdíj után) de a padtársát igen.
Nahát ezért büszke a bányászgyerek mivoltára.
Minden tiszteletem a bányászoké.
Jó szerncsét!
Azt, hogy a főtisztek sem mentesek az emberi gyarlóságoktól, azt eddig is tudtuk. Azt viszont, hogy egyesek közülük olyan rossz emberismerők lennének, mint ZöPö mai sztorijának főhőse – nos, ez még az oly sokat tapasztalt bloggazdát is megdöbbenéssel töltötte el…..
Lewis 2009.07.30 06:00:56
@david31: Látod ezt nem tudtam, hogy tsz-es volt. Nem volt főnököm, én hiradós voltam (be se fértem a hk.-ba), ott a nagyon Labádi hdgy. volt a szdpk. Mi egyébként Gyula bácsit Főhegyi Kőhadnagynak hívtuk. Azért nem semmi, hogy a hangjáról megismered a rádióban, én pofáról sem ismerném már meg. Mondjuk nem is hiányzik.
A világ legnépesebb muszlim országáról, Indonéziáról az utóbbi pár évben a relatív stabilitás és a demokratikus fejlődés jutott az emberek eszébe. A 2002-es bali robbantások kitervelőinek tavalyi kivégzését sem követték közvetlenül atrocitások. A mai jakartai…..
Lewis 2009.07.21 07:46:26
@PerverzBabi: Nehogy azt hidd, hogy én megengedhetem magamnak a Mariottot. Én dolgozom itt nem túrístáskodom. Azért lehetek itt mert mint MAGYAR mérnök a harmadába kerülök a német nem mérnöknek. A Mariottba az itteni alvállalkozó cég kereskedelmi igazgatója (ő is helyi kinai) hívta meg a Siemens inspectorokat és nem volt pofálya engem nem meghívni. Nem volt túl lelkes, hosszan ecsetelte, hogy ha nincs kedvem ne menjek, de ráfaragott mert elmentem.
Azóta ha a Siemens inspekció van, hogy hogy nem ő mindig szabin van. Az Aryadutában meg az első két hétben laktam amig nem találtak nekem olcsóbb lakást.
Lewis 2009.07.20 04:23:34
@PerverzBabi: Na ez ami nem igaz, mármint a security. A security egy nagy nulla. A Mariottban egyszer voltunk, alá tolják a kocsinak a tükröt, de baszik figyelni az őr mi van alul, csak a főnökeinek mutatja, hogy dolgozik. Kinyittatják a csomagtartót, benéznek tessék lássék a kesztyütartóba, oszt ennyi. Az ülésben aszt viszel a parkolóba amit akarsz. A parkoló a szálloda alatt van. A szállodába detektoros kapun keresztül mész be, de egyáltalán nem komoly. A notebook táskát kinyitja, megnézi megvan-e a notebookod, de semmi mást nem néz. A notebookban atomaknát is bevihetsz. A detektoros kapunál soha nem raktam ki a zsebemből a tárcámat, mobiltelefonomat. Mindig sipolt is, nem is néztek meg soha. A Mariottban csak egyszer voltunk, de az Aryadutában több hetet laktam (szintén ismert szálloda, főleg németek lakják, a menedzsment német, van német kaja, meg a szokásos bárlányok, a tulajdonos persze helyi kinai), aszt vihettem volna be amit akarok. Jó az őrök gondolhatták, hogy egy bule (fehér, külföldi) nem fog robbantani, de az arabot ugyanúgy engedték be, sőt őt szinte nem is merték vizsgálni, tele volt pénzzel nem akartak vele konfrontálódni. Amennyire szegény az őr, meg korrupt itt mindenki egy kis pénzért maga az őr viszi be a bombát. Helyiek mesélték, hogyha rendőr akarsz lenni több ezer dollárért tudod magad bevásárolni a testületbe. Aztán tudod gyüjteni a pénzt az útkereszteződésekben saját zsebre. Sokkal rohadtabb a helyzet mint otthon, pedig az sem semmi.
Azamerikai meg az ausztrál nagykövettség az védett, főleg amióta az ausztrál nagykövetséget pár éve támadás érte. Maguk védik saját maguknak. Nem is nagyon tudnak vele mit kezdeni a robbantók, ezért is tértek át az un.puha célpontokra, nyugati túristák tartozkodási helyeire. Van egy nagyon jó ismerősöm az Ausztál nagykövetségen, a biztonságiaknál. Ő mondta, hogy még egyáltalán nincs vége a bajnak, nagyon is valós a fenyegetés. Nem véletlen, hogy az Ausztrál kormány nem javasolja az utazást Indonéziába. Ha mégis jönni kell akkor jobb elkerülni a frekventált túrista helyeket, biztonságosabb a bérelt lakás mint a szálloda (csak miattad nem fognak robbantani), ha szállodába laksz egyél a szobádba, vagy ne akkor menj reggelizni, ebédelni stb. amikor a többiek. Ne oda menjél kurvázni ahova a többi hülye túrista, látogasd helyiek által látogatott éttermeket, discókat, kuplerájokat akkor nem lehet baj.
Lewis 2009.07.20 05:12:24
@CSM: Elnézést, de nem jogász vagyok, ha jól értem azt írod, hogy egy ilyen sokadik világbeli országban mint Indonezia ha pár évig nem lőnek senkit agyon az utcán akkor az már béke szigete. Szvsz ha egy aktív vulkán nem mutatja müködés jeleit az nem biztos, hogy azt jelenti, hogy kihült. Indoneziát egy kicsit lőporoshordónak érzem.
Egy ganef kinaitól bérlem a lakást, sokszor voltam vacsorázni vele meg a haverjaival. Nagyon jól megy nekik, persze adót nem nagyon fizetnek, lefizetik a kormánytisztviselőket stb. Érdekes dolgokat meséltek, ők soha nem tartanak nagyobb összeget indonéz bankszámlán, nem fizetnek magán nyugdíjpénztárat, egészségpénztárat stb. Azért mert a pénz eltünhet és el is tűnik, vagy a kormány nyúlja le vagy a magánbank, magánpénztár stb. lopja el. Tehát ha nagyobb bevételük van akkor, vagy befektetik azonnal egy másik üzletbe (ami pénzt hozhat), vagy elköltik gyorsan (ingatlan, kocsi, utazás, kurvák stb.) vagy külföldre küldik a pénzt (Singapúrba elsősorban, de Európa, USA, Ausztrália minden játszik). Így él és rabolja le, ki el Indonéziát az uralkodó osztály. Nem tudom hol tanulhatták, talán nálunk. Saját véleményük szerint is évente több száz miliárd dollár tűnik el korrupció, csalás lopás stb.miatt. Olyan ütemben rabolják ki, szennyezik el, mérgezik meg az országot, hogy ez belátható időn belül (még a mi életünkben) robbanáshoz fog vezetni. Ne gondolja senki, hogy ez csak Indoneziára fog korlátozódni, az égész környékre destabilizálóan fog hatni és nem fog használni a világgazdaságnak sem.
Hát ez a véleményem az Indonéz stabilitásról.
Szegénység blog Asszimilálódni? 2009.01.31 10:00:00
Azt vettem észre, hogy Pesten az emberek nem boltba, hanem közértbe járnak. Megjegyezni! :)..
A címben szereplő furcsa szavak írül íródtak (hehe), és szó szerinti fordításban annyit tesznek: Írország Békeőrsége. Igen, a szerző (nem is annyira) titkos kedvencét, az ír rendőrséget, a szerintem legpolgárbarátabb és legrokonszenvesebb rendfenntartó szervezetet röviden…..
Szegénység blog Dilemmák 2009.01.19 10:36:00
Az új albérletben szükségünk lesz egy porszívóra, felmosó szettre, és előbb-utóbb egy mikróra, étkezőasztalra és székekre. Meg még pár apróságra.Pörgettem a neten a webshopokat, árösszehasonlító oldalakat (ezt, ezt , ezt , ezt, meg ezt ), és képzeletben elköltöttem egy…..
Lewis 2009.01.20 06:57:56
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Nagyon egyetértek veled. Életem legjobb mobilja a Nokia 6210i volt. Az csak egy nagyon jó telefon volt. Sajnos a sok leejtés miatt alaplap repedéses lett, javítható lett volna kb. 40e ft-ért. Hát azért azt nem vállaltam.
Nekünk specilel vízszűrős porszívónk van, az asszony akarta, én elleneztem, vesztettem (ahogy rendszerint). Ne vegyetek ilyet. Először is dög nagy. Használat előtt feltöltendő, utana elmosandó. Egyébként jól porszív, tényleg sokat megköt, nincs utána porszag, de negyede pénzért, fele ekkora és könnyebben kezelhető gépet kapsz.
Az egy agyrém, hogy az új kocsikba mennyi minden hülyeséget beépítenek. Agyon vannak elektronizálva, persze gyógyítani csak cserével lehet őket, horror pénzért. Haverom úgy berágott a Mercijére, annyiszor hibásodtak meg az extra kütyük, hogy még törlesztési idő alatt megszabadult tőle. Többek közt a garancia idő lejárta után két héttel szállt el az automata váltó. Hosszas anyázásra, ügyvédi levelekre végül a szakszervíz vállalta, hogy ingyen megjavítja, de cserélni nem volt hajlandó. Az eladás napján reggel elszállt a fék elektronika, 300eFt-ért javították meg. Ennyit a fölösleges extrákról.