Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OlefGunnarson

1 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!  …..
Tisztelt Praxis blog! Ez a második levelem, amelyet elküldök önöknek, az előzőben pozitívumokról számolhattam be, azt hiszem az sokkal kellemesebb és hálásabb feladat volt. A feleségem sajnos gyerekkora óta kénytelen betegségével együtt élni, asztmás. Bár éveken keresztül…..
Kedves olvasók! Kísértetiesen hasonló eset történt velünk, mint amiről pár nappal ezelőtt beszámolt a sajtó, csak a mi esetünkből nem lett szenzáció. 81 éves nagymamám combnyaktörést szenvedett 2010 december 7-én az otthonában. A balesetre úgy derült fény, hogy anyukám…..
Kedves Praxis!   Nemrég kisebbik kislányom (3és fél éves) kórházba került, mert egy apróbb műtétet kellett rajta végrehajtani. Nagyon meg voltunk ijedve, de szerencsére hamar meggyógyult, azóta itthon van velünk és minden a legnagyobb rendben van vele. Az orvosokkal tényleg…..
Praxis A várólista átka 2010.10.11 06:00:00
Kedves Szerkesztők, Az én történetem elég tipikus lesz olyan szempontból, hogy megmutatja, hogy hogyan súlyosbodik egy ember állapota a várólistás rendszer és a vizsgálatokkal való spórolás miatt.Terhességem alatt 2009 tavaszán tört rám először egy iszonyatos hátfájás,…..
OlefGunnarson 2010.10.11 11:49:04
@sicccc33: Jó neked, én nem jöttem rá magamtól :).
Sziasztok!Folyamatosan olvasom a Parxis Blogot, és számos esetben egyetértek a hozzászólókkal abban, hogy siralmas ma az egészségügy helyzete. Azonban hadd említsek egy pozitív példát. Az orvos nevét is ide írom, Dr. Varga Lóránt Kálmán-ról lesz szó. Mivel csupa jót fogok írni…..
Kedves blogíró! Nemrég találtam rá a blogodra, szerencsés ember lévén eddig nemigen volt szükségem kórházi ellátásra, az orvosaimmal pedig meg vagyok elégedve, így nemigen keresgéltem a témában. Sok elkeserítő történetet közöltél már a blogodon, ezért szeretném…..
Praxis Vérmérgezésben halt meg 2010.07.24 06:00:00
Sziasztok! Nekem életem legrosszabb élményét adta a nagykanizsai kórház! Egy nagyon tragikusan végződött eseményről szeretnék beszámolni: 55 éves édesapámat március 3-án megműtötték kétoldali ágyéksérvvel, laparoscopos eljárással. 50 percesre becsült műtét majdnem 3…..
OlefGunnarson 2010.07.24 17:50:45
@Nádasi Balázs: Tényleg, most hogy mondod...Az is nagyon kemény történet.
T. Praxisblog! 1981-ben kivették a bal oldali vesémet, de hála Istennek, semmi bajom azóta. Életbiztosítást szerettem volna kötni tavaly, amihez a biztosítónak szüksége volt a kórházi zárójelentésre. El is bandukoltam a Bajcsy kórházba, ahol közölték velem, hogy már…..
OlefGunnarson 2010.07.14 12:39:18
Praxis Egy édesapa halála 2010.06.29 06:00:00
Szia, Praxisblog! Néhány hete olvasom a blogot. Minden egyes alkalommal azt érzem, hogy az isten mentsen meg a magyar egészségügytől.Mostanra annyira felgyülemlett bennem mindent, hogy szíves közlésre adom azt a levelet, amelyet sosem küldtem el apám halála után - túlságosan fájt…..
Személyes élményeim közül mindennek a teteje az volt, mikor nőgyógyászaton nem egyesével hívják be a pácienseket, hanem egyszerre többen vannak bent, akár 3-4-en is. A vizsgálóba lép be közvetlen az ember, onnan meg a vizsgálóból elkerített, lefüggönyzött részbe lehet…..
Praxis Benne hagyták a katétert 2010.06.15 09:00:00
Tisztelt Praxisblog! Nem fejeket akarok porban látni, csak megszabadulni egy lelki tehertől. Édesapámat kedden temettük. Előtte a fertőző osztályon volt egy hétig. A hasmenés elmúltával (amit a szegedi I.sz. belklinikán szedett össze! ROTA vírus) egyszerűen betették egy mentőbe…..
  Kerületi rendelőintézet, nőgyógyászat Tudom, lúzer vagyok hogy nem magánrendelésre járok, de mivel a fogamzásgátló feliratásán és az évi egyszeri rákszűrésen kívül más teendő nem igen volt eddig velem, sajnáltam rá a pénzt. Az idei rákszűrés leletem azonban…..
Praxis Bélgörcsök és ájulás 2010.05.23 06:00:00
Kedves Kacorka, Ma akadtam rá a blogodra és gondoltam, te, vagy a kommentelők segítségét kérem. Édesanyám nagyjából 15 éve krónikus sokízületi gyulladásos beteg (műtve van már mindkét térde, az egyik könyöke és folyamatosan fájdalmai vannak, pedig nagyon fiatal még, 44…..
OlefGunnarson 2010.05.23 14:22:37
@Brekkancs: Nincs ebben semmi nonszensz, ez a magyar valóság 2010-ben és félek 2011-ben sem lesz másként.
OlefGunnarson 2010.05.23 14:30:28
@Brekkancs: Nem mondtam, hogy normális, sőt. Ettől függetlenül nem ez a nagy helyzet? Legtöbb helyen csak akkor foglalkoznak veled tüzetesebben, ha villantasz egy kis pénzt, máskülönben ne várj semmi jót (tisztelet a kivételnek).
2008 szeptemberében egy hasi ultrahang során kiderült, hogy a bal vesémen egy hatalmas daganat van, ami panaszokat nem okozott. Kivették a bal vesémet, majd sugárkezelést kaptam. Voltam hasi CT-vizsgálaton 2009 áprilisában és októberében. Ennyi volt az összes kontrol. 2009. szeptember…..
Pótdíj Nyáron fűtenek? 2010.05.12 14:55:00
Tiszaújvárosban lakom, Miskolcon tanulok, bejárós vagyok, így sokat utazom busszal. A mai napon (2010.ápr. 23) tapasztaltam azt, hogy a Miskolc búza térről 16.40kor induló Polgár-Debrecen-Hajdúszoboszló járat nem csak hogy 10perces késéssel érkezett meg Miskolcon a 3.megállóhoz, a…..
Rátaláltam erre a blogra, és nagyon sokat gondolkoztam mit es hogyan írhatnék... Előre szeretném leszögezni, hogy nem akarok senkit sem bántani, csupán megosztani bizonyos eseteket az emberekkel, mert lehet pont ebből tanulhatnak sokan... Elsőként talán a húgom történetet írnám…..
A mai naptól kísérleti jelleggel Dr.Morcz nevű kedves olvasónk segíti a Praxis blog működését, természetesen amennyire ideje engedi. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az olvasói levelekhez hozzáfűzi véleményét, gondolatait. Segítségét köszönjük szépen, fogadjátok Őt…..
OlefGunnarson 2010.05.11 15:11:45
@Dr. Morcz: Nem mondtam, hogy ez egyedül az orvosokra jellemző, csak ebben az adott esetben érdekelt, hogy az ellenséges eü dolgozók mit szólnak.
Tisztelt Praxisblog!Egy velem megtörtént szomorú és egyben megbotránkoztató eseményt szeretnék megosztani Önökkel:Több éven keresztül jártam a Dél-pesti Kórház belgyógyászati osztályához tartozó hypertónia ambuláns rendelésére hétfőnként, amelyet hosszú idő óta…..
A blogot olvasgatva arra gondoltam, hogy egy hetemet dokumentálni fogom, hogy a lakosság is belelásson egy kicsit jobban a dolog másik oldalába. Mi nem a célom ezzel a naplótöredékkel? Bizonyítani bármit. Ez egy véletlenszerűen kiválasztott hét, egy véletlenszerű vidéki kórház,…..
OlefGunnarson 2010.05.07 18:01:52
@Káin: "Az illető doktor úr nem Mágenheim Ádám a Szomszédokból :)" LOL, basszus, nekem is eszembe jutott :)
Elmesélem pl., hogy amikor az apám (aki egész életében fizikai munkás volt, és nem egészen hatvan évesen, meglehetősen szegényen halt meg tüdőrákban) ágynak esett a halála előtt pár hónappal, és elmentünk a körzeti orvosához (rendelési időben!!!) hogy jöjjön már ki az…..
OlefGunnarson 2010.04.30 09:34:00
@Zoltan895: Ez valami hülye magyar sajátosság lehet, hogy mindenre zsigerből rávágjuk, hogy ilyen nincs, kamu, csak mert velünk még nem történt hasonló. A politikai felhang keresése pedig szánalmas.
Egy igaz történet a magyar egészségügyről! Febr.10-én reggel megérkezek a lányomhoz vidékről B.p.-re, ahol egyetemistaként lakik egy XI. ker. albérletben. Hasmenése van napok óta, s ebből adódóan hozzájön egy kis nőgyógyászati probléma is. Hívom a körzeti orvosát, akihez a…..
OlefGunnarson 2010.04.28 11:25:53
@NemesekErnyo: Én csak azt gondolom, hogy a skandináv ellátórendszert felesleges a magyarhoz hasonlítani.
OlefGunnarson 2010.04.28 17:44:21
@NemesekErnyo: Természetesen az volna a legjobb.
OlefGunnarson 2010.04.28 17:46:15
@szil5: A napi 2.5 valóban baromi kevés és igazad van, nem a csicsergés számít, de akkor miért állítják a svéd modellt etalonként elénk?
Praxis Babakocsival behajtani tilos 2010.04.13 10:20:00
Januári fagyban, az akkor 3 hónapos kislányomat elvittem a Kecskeméti Megyei Korház bőrgyógyászatának gyermek szakrendelésére. Beutalóval mentünk, előzetesen egyeztetett időpontban. A szakrendelő akkor épült, csili-vili volt minden, gondoltam, most legalább "jó" helyre…..
Abban a "szerencsében" volt részem, hogy a pár éve kipróbálhattam a finn állami egészségügyi ellátást. A különbségek közte és a magyar között:Magyar: Gyógyszer és fertőtlenítő szagú rendelőintézet. Emberek ülnek egymás pofájában, ha addig nem is volt…..