Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szolnoki

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog olvasói közül valószínűleg kevesen ismerik a Transit Maps nevű Tumblr oldalt, így talán nem probléma, ha foglalkozom egy ott megjelent, hazai kötődésű bejegyzéssel, különösen, hogy több ízben foglalkozott már a blog közlekedési térképekkel. (lásd a Volánbusz- vagy a…..
PTinfo Ezek még a Temzét is 2009.09.25 07:44:00
 Harry Beck. Azt hiszem, Magyarországon kevésssé ismert ez a név, holott elég fontos szerepet töltött be a tömegközlekedésben. Henry Charles Beck volt az atyja a londoni metrótérkép mai változatának, annak, amely a metróvonalakat földrajzilag pontos nyomvonalvezetés helyett…..
PTinfo 100+ 2009.06.11 11:31:00
Ha minden igaz, akkor a blog a brasiliai poszttal jubilált, az volt ugyanis a századik bejegyzés, ami kikerült. Mióta nem csak olvasom, hanem továbbítom is ezeket a híreket, azóta figyeltem fel igazán arra, hogy mennyi városi közlekedési, kötöttpályás hír is jelenik meg. A legtöbb…..
PTinfo Gyors halál Bukarestben 2009.05.13 20:03:00
Bő két hónapja annak, hogy a bukaresti Henri Coandă repülőtér közvetlen vasúti kapcsolatot kapott. (a vonalról itt lehet olvasni) Most azonban úgy tűnik, hogy az óránként közlekedő, Desirokkal üzemeltetett vonal nem sokáig fog már létezni. A bejelentést a román közlekedési…..
Szolnoki 2009.05.20 23:41:39
@mestska:

Erről nem is hallottam, de ha megvan a cikk, vagy le tudod írni mi volt benne, az jó lenne.
Orszk, (nem összetévesztendő a szibériai nagyvárossal, Omszkkal!) az Urál déli részén fekvő 250000-s, az Urál folyó mentén fekvő város két kontinens határán fekszik, hiszen a geográfusok zöme azt tartja, az Urál folyót lehet és kell földrajzi határnak tekinteni. Persze a…..