Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raczolee

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára múlt héten került fel az Otthonteremtési Stratégia címet viselő "Szakmai vitairat", amelynek egyik melléklete tartalmazza a kormány terveit a devizahitelesek megmentésére. Az mfor.hu szép alaposan átrágta magát ezen, szombaton…..
raczolee 2011.05.16 10:22:12
@Tzimisce: Én úgy értelmezem ezt a felvásárlást a te példádnál, hogy a 11 millás hitellel terhelt 10 millás lakást állambácsi megveszi 5,5 milláért (amiből átlagdroid egy centet sem kap, hiszen az megy a bankhoz törlesztésre, ergó, nem vesz belőle új lakást), a maradék 5,5 milla hiányt meg 1. benyeli a bank veszteségként, és a jól fizetőkkel kifizetteti kezelési költség növekedése címén, 2. ráterheli átlagdroid fizetésére, hiszen a mindenkori fizetés 30 %-ig megteheti. És akkor átlagdroid ott áll lakhatás nélkül, élete végéig fizetve a banknak. Állam jól járt, bank jól járt, átlagdroid pedig állandó lakcím hiányában úgysem szavazhat 2014-ben.
Varánusz Más faszával 2011.03.02 19:15:00
Van nekünk egy zsír új, egykulcsos, állítólag mindenkinek jó személyi jövedelemadónk. Esetlegesen, véletlenül, nagyon-nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy mégis rosszabul jár valaki, azt persze 'kompenzálja' a jóságos állambá' mert senki de senki nem kaphat kevesebbet, mint…..
Amikor először belefutottam ebbe a hirdetésbe, és megláttam az alján az Ausztrál Szex Párt logóját, valami poénra vagy a háttérben megbújó óvszergyártó teaser kampányára gondoltam. Annál nagyobb volt a meglepetésem, amikor rákerestem a párt nevére, és sorra dobta ki a…..
Van abban valami nemzeti büszkeségre okot adó, ha ránézünk a kelet-európai autópályatérképre: a legtöbb új gyorsforgalmi út Magyarországon épült, csak az elmúlt 8 évben kb. 400-450km, ha jól számoltam, ezen kívül még több száz kilométer épült a rendszerváltás óta. A…..
raczolee 2010.04.05 16:48:18
@HappyMan:
Több ponton sem értek veled egyet! Először is kezdjük a kommenteddel! Azért építették kelet felől, mert nem csak az M3 adja a tranzitforgalmat, sőt, az adja a kisebbet! A nagyobb rész az M5, illetve a 4-es út felől jön a Balkánról és Romániából!
Ezután nézzük a bejegyzést: először is egybehúzott betonról van szó, aminek a felső 4-5 centijét vágták meg (26 centis összvastagság mellett), hogy a hézagok mentén törjön, ne össze-vissza! Mivel egybenhúzott betonról van szó, a táblák nem mozognak össze-vissza!
Másodszor: az M3 felől épül, és idén nyáron át lesz adva az M31, így kapásból spórolsz 15 km-t az M0-n, hiszen nem kell bejönnöd Pestig. A jelenlegi M0 pedig nem azért kanyarog, mert alpesi ország vagyunk, hanem mert beépített területek között halad, és nem mindegy, hogy egy fél városrészt rombolsz le, csak azért, hogy egyenesen menjél, vagy csak pár útban lévő zártkertet.
Harmadszor: a régi M0 az M1-M5 között jelenleg éppen bővítés alatt van. Ennek nyomait az M5 felől Dunaharasztinál láthatod, de ha nem kanyarodtál volna le az M6-ra, akkor láthattad volna az M6 és M1 között is, ez természetesen nem a te hibád, hogy nem arra mentél!
Negyedszer: az M6-ban igazad van!
Vastagbőr Nincs változás 2009.09.25 12:01:00
Az M0-s körgyűrű M6-os és 51-es közötti szakaszának szélesítése, közbeszerzési tender. Három pályázó: 1. Porr Építési Kft. 2. a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. 3. az "M-0 déli ág II.konzorcium" (Hídépítő-csoport egyik társasága + két Strabag-cég, a Közgép…..
raczolee 2009.09.25 19:35:08
@llll5: Elvileg 2012 ősze.
raczolee 2009.09.26 17:39:55
@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]: Tévedsz! Teljes gárdacserét hajtottak végre titkárnőig bezárólag! Amúgy az alvállalkozók ki nem fizetését piszok egyszerű lenne megoldani: Csehországban kamarai letétbe kell helyezni az alvállalkozóknak szánt összeget, és a fővállalkozó csak a maradékot kapja meg Állam bácsitól! A kamarai letétet csak a bemutatott átutalási bizonylat után teheti magáévá! Csak hát ehhez szakembereknek kéne ülniük az Országházban... És ezt mindkét oldalra értem!
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
A pénz az úr, mindig tudtam, csak nem mertem bevallani magamnak. Kis pénz, kis foci. Viszont egy helyen nem a pénz a legfontosabb, ez pedig a szakítósbuli csütörtökön a Corvintetőn. Sziasztok Szakítósok! Néha szoktam olvasni ezt a blogot. Gondoltam beküldöm a számomra eddigi…..
Nehéz, súlyos szakításokkal teli hét áll mögöttünk, úgyhogy olvasónk javaslatára könnyebb vizekre evezünk. Egyáltalán nem átlagos tinitörténet, hiszen a "szokásos" párhuzamos történetek, megcsalások, rágalmak mellett van benne külföldre kacsingató sztárfocista…..
w Iskola a határon 2008.01.11 06:45:00
Meséli a taxis – autókról beszélgetünk, mint rendesen -, hogy ő Szlovákiába hordja szervizbe a Skodát. Harminc- vagy valahányezer kilométerenként átbumlizik Szlovákiába, és ott végzik el a kötelező karbantartást. Emberünk nem Komáromban él és dolgozik, hanem Budapesten.…..
w Traktorpofa 2007.07.23 05:30:00
Re: Háromnapos tüntetés Záhonynál Gyors egymásutánban rákérdezett az autóbiztosító és az OEP is, nem vagyok-e véletlenül őstermelő. Mert akkor jobb lenne nekem. Elidőztem a rubrika fölött; egy butykos hang odabent rávágta azonnal: dehonnem. Őstermelek én a végtelen…..
Attól óvakodnék határozottan, hogy azt mondjam, semmit sem számít, mit gondolnak a magyar borról a külföldi értők. Számít, sokat. Ám közben az sem tetszik, ami eluralkodott itten: boldog-boldogtalan aszerint próbálja megítélni egyik vagy másik terméket, tudna-e karriert befutni…..
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
Subba Érdekes adat - Popbörtön 2007.04.27 14:50:00
Azt tudtátok, hogy nem csak Ogli G és Zalatnay Cini ültek a magyar popipar szereplői közül dutyiban, hanem Fiesta Tibi is? Tudjátok, akinek olyan sok a tetkója és korábban a Junkiesban játszott...
A drága jó Pajtás és a punnyadt Bravo nagy űrt hagytak maguk után. Hova írjon egy tanácstalan fiatal, ha problémája van? Egy unatkozó bácsi szívesen válaszol minden kérdésedre, csak nehogy valaki komolyan vegye. ..
raczolee 2007.04.23 22:29:18
Tetszik ez a www.nemtom.hu:
q: Szerinted belemenne az öklözésbe?
a: Igen.
q: És két kézzel?
a: Igen-igen...
q: Vállig fel tudnám dugni?
a: Igen. Ez biztos.
Na, itt feküdtem be a röhögéstől...
w Hurrá, buktunk! 2007.04.23 10:00:00
Juhé! Nem lesz Magyarországon foci-eb, se fölösleges stadionok, se huligánok!..
w Az Isten nem elég 2007.03.23 07:00:00
Ne menjünk el rezdületlenül a megindító emberi történet mellett: Szabó Tamás katolikus tábori püspök lemondott, mert beleszeretett egy nőbe. Tele vannak az újságok és tévék tök üres szerelmi szálakkal: Kóka Jánosnak csaja van, Rogán Antalnak is csaja van. És akkor mi van?…..
w A szóvivő és az osztálytudat 2007.03.13 05:00:00
Ebbe csúnyán beleszaladt Demcsák Zsuzsa. Szép találat, jó sztori, kajálják. Ahogy az elkényeztetett médiapicsa a kasztjának megfelelő bölcsödét keres, és ahogy jól szituált anyukákkal tologatja a háromkerekű babakocsit a Szent István-parkban. Monnyonle. Méghogy baloldal.…..
w Kóka János köszöntése 2007.03.12 07:00:00
Bár egyáltalán nem biztos, hogy Kóka János 2010 után egy parlamenti párt elnöke lesz, de hogy most ő a befutó, az eldőlni látszik. Az SZDSZ befolyásosainak többsége látványosan irtózik Fodornak a gondolatától is, ezért úgy söprögetnek Kóka előtt, mint abban a hülye…..