Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rebeka rokifeller

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
In da' néz Budi halalara 2009.11.06 20:34:53
Az előző levélben bemutatott batiktanárom, Budi már sosem fogja megtudni, hogy mit jelent a neve magyarul, mert tegnap este meghalt. Indonézül Mati a halál. Janó mindig hasonló értelmű magyar szavakra asszociálva jegyzi meg az indonéz szavakat. Nekem nem megy ez a módszer. Kérdeztem…..
Csütörtökön sajtótájékoztatón hirdették ki az ARC idei nyerteseit, a fődíjat Kovács Tamás Önerő című munkája nyerte:  A második helyezett az álneves Takács Béláné:  Harmadiknak pedig Sasvári Dóra és Szűcs Alexandra Újrakezdés magyar módra című plakátja…..
Makszim Gorkij: Éjjeli menedékhely (r. Horváth Csaba) Kínos pillanatok tudnak születni, ha egy klasszikust szerencsétlenül akarnak aktualizálni vagy modernizálni: most ez a tipikus érettségi-alapanyag pont így járt. A rendező az eredeti sztorit egy óriási mekibe helyezi át, ahol... Ahol aztán a…..
rebeka rokifeller 2009.06.11 12:13:46
ó ezt én is láttam! vasárnap délután három előtt bringáztunk a józsef attila elé egészen véletlenül, s megihletődtünk az izgalmas épülettől, s aztán hogy idős nénik hada áll a bejárat előtt, arra gondoltunk, ha pont lesz egy előadás, bármi is legyen az, beülünk. a vasárnap délutáni valszeg a bérleteses és idősebbek ideje lehet, akik úgy jönnek, hogy nem is pontosan tudják, hogy ezen a héten mi lesz, de hát mindent megnéznek.
én még sose voltam az épületben, úgyhogy teljes eufóriában próbáltuk az előadás előtt feltérképezni a helyet, a színészek fotói az előtérben, tormás molnárka a büfében, sőt, a büfé hátsó részében, van külön foteles szoba a doháyosoknak, de mindenestül az egész belső tér egy időutazás, nyilván nekünk ez meg volt fejelve rengeteg öreg nénivel (és itt-ott egy bácsival), akik izgatottan csicseregtek egymással.
aztán jött a darab, nagyjából félig volt tere a nézőtér, sok kis dauerolt nénifrizura mindenhol, és akkor a darab, még sokkal abszurdabb volt az egész ebben a környezetben, mint egy fesztiválon (bár ott is el tudom képzelni a közönség meglepettségét). Itt is meg voltak lepve, lehetett hallani, ahogy összesúgnak előttünk, mögöttünk, hogy "hát ez valami modern". Én meg arra gondoltam, hogy elég sok darab van, ami modern, és ezek a nénik eléggé élveznék, ha már szeretnek színházba járni, és nem ez a larpurlar ugrandozas szines ruhaban kene megmutassa nekik, hogy mi az ami "modern".
Valóban a narancssárga srácot és egy-két túlmozgásos szereplőt nagyon korán le kellett engedni a színpadrol. Valóban mindenki mélyen átéli a teljes entrópiát, már akkor dübörög a belső üresség, amikor még semmiről semmit se tudunk, és van egy olyan gyanúm, hogy ők se, ami aztán nagy valószínűséggel így is marad. A szigorú, sokszor ritmikus mozgás meg a vele járó hangok (székek) elnyomják az egyébként nem olyan kurva egyszerű szöveget (főleg, hogy van néhány szereplő), úgyhogy mi is úgy próbáltuk az emlékeinkből előszedni, hogy a miről is szól ez a darab.
A mozgásszínházazásnak gondolom itt annyi értelme volt, hogy az egyébként felkapott Horváth Csaba ebben utazik, és gondolom mindig jó egy kötelezők rövident csinálni, hiszen a diákok majd jönnek; ja és van ez a nagyon egyedülálló ötlet, hogy valamit mekibe kéne már helyezni nagyon, hát talán ezt a gorkijt, miért ne. A felfújható ál-mekdonálddal a közhelyes semmitmondás tényleg magas szintre kerül, hogy az első felvonás viszonylag lírai zárójelenetén, Ulmann Mónika féle nyuszi haldoklásán, már nem tudunk visszaszippantódni a darabba.
Utána szétnéztem a neten, hogy miket írtak, és nagyon szórakoztató volt, nem nagyon írták le az és-ben meg a revizoron, hogy hát ez semmiről, csak a horváth csabáról szóló fos, hanem azért találtak dícsérni valót, hogy a ruhatár összeállítása milyen ötletes, és volt olyan, aki a felfújható mekibohócot is ötletesnek találta. Hát az lett volna valamikor a kilencvenes évek első felében, de a nemzetközi színtéren már akkor sem.

Először is, íme egy teszt, amit Liától kaptam:1. Írd le, hogy kitől kaptad.2. Töltsd ki a tesztet.3. Írd le, kinek szánod.4. Értesítsd őket erről.feladó:  EmptinessHa……hónap lennék: március…a hét egy napja lennék: vasárnap…bolygó lennék:…..
Az emberiség történelmének valamennyi politikai vezetője (a kőkorszaki szakiktól a sumérokon és a honfoglaló őseinken keresztül az összes, jól ismert huszadik századi tömeggyilkosig) arról ábrándozott, hogy egyszer csak olyan tökéletes katonák (esetleg civil bérgyilkosok)…..
Modorosblog Szexuálmodor 2009.05.26 12:37:00
Modorosságaink górcső alá vétele során nem mehetünk el szó nélkül a nemiség és kapcsolódó tevékenységek elemzése mellett. Már a kölyökkori micsodánk és a lányok izéje orientál, a szülőkre rányitás pedig nem csak a növésben, hanem a témába vágó nyelvi…..