Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ymre

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ideológiai irányultság, történelmi ismeretek és politikai szimpátiák függvényében a Szovjetunió megszűnését tulajdonították már Ronald Reagannek, Mihail Gorbacsovnak és a szabadkőműves világösszeesküvésnek egyaránt (hogy a gyíkemberekről és a Moszadról most ne is beszéljünk). Noha a kísértés óriási,…..
ymre 2018.01.25 08:48:16
@molnibalage: Pedig nem bonyolult; egyszerre kellett volna pótolni az Afganisztánban elveszített napi 1-2 vadászgépet, helikoptert, 3-4 harckocsit, teherautót, és egyszerre elvégezni azon kutatásokat, amiktől az ipari kémkedés kiesése megfosztotta a Szovjetuniót.
Ráadásul Andropov idején alaptétel volt, hogy a USA első csapásmérésre készül, ezért napi több atomriadóval gyakoroltak még a Honvédelmi és egyéb minisztériumokban is.
Az embargóról se felejtkezz el; a gázvezeték építés alapfeltétel volt a Caterpillar brutális árokásó gépe, aminek szállítását 1982 nyarán Reagen letiltotta, (pont akkor voltam a SzU-ban) és a nemzetközi gázszállítási szerződéseknek eleget kellett tenni, kerül, amibe kerül. A Buran is akkor készült, Csernobil is 86-os tétel, 4000 egyszer használatos helikopterpilótával; szóval, ezer helye lett volna minden kopejkának.
Az RTL interjúzott egy rövidet Jenson Buttonnal a hétvégi Formula-1-es magyar nagydíj örvén, és kérem szépen, szenzációs hírünk van: a Nagytétényi úton egy titkos laborban megalkották az első hús-vér Google fordítót. Az interjút készítő robot valami olyasféle lehet, mint…..
Amikor már a földön fetrengett, és a fejét is csak egy Kiszel Tünde-álarccal védte, na akkor jöttek, hogy jól belerúgjanak egy nagyot. Úgy lendületből, kicsit topogva a körömcipőben, de aztán sarokkal nagyot suhintva. A Cosmopolitan szerkesztősége szép sorban, hamis Manolo…..
Milyen jó, hogy ömlenek folyamatosan a bulvárhírek, így az ember időnként előszedi egy-egy celeb, vagy televíziós személyiség korábbi nyilatkozatait, idézi, és még kommentálni sem kell, magáért beszél.De kezdjük először egy olyan hírrel, ami frissnek ugyan nem friss, viszont…..
A laptopon csöcsöket böngésző képviselőről készült fotót rejtett el galériájába a NOL, persze volt, aki megtalálta, belinkelte, kommentálta és röhögött. Webkettes képfelhasználás, embedelt poén, csak az a furcsa, hogy a Blikk másnap már úgy közölte a képet, hogy…..
Pihenhet felelős magyar politikus Mexikóban, miközben országát válság kínozza? Fogós kérdés, mi? Természetesen a válasz attól függ, hogy a kérdező és a válaszadó egyazon, avagy szembenálló pártok képviselői. Mivel most éppen Orbán Viktor nyaral Közép-Amerikában, és nem…..
ymre 2009.07.28 08:24:34
@iglo77: Mexikóban tényleg demokrácia van; semmi polgárháború, vagy drogkartell, vagy ilyesmi nem jelllemző. Az Egyesült Államok puszta kedvtelésből akarja lefalazni az országhatárt, nehogy oda, Mexikóba meneküljenek át a saját állampolgárai. Csak az idén 8 000 halott volt abból, hogy mexikoi állampolgárok halomra öldösték a mexikói állampolgárokat. Miért ne tételezzük fel, hogy a demokrácia ezt a fajtáját tanulmányút keretében tekinti meg OV, és nem semmittevésbe burkolva pihenget?
Akinek meg Mexikó jobb Kubánál, az menjen oda. És kérdezze meg a mexikóiakat: Kubában az idén hány áldozatot szedett a drogháború? Tört-e ki onnan influenzajárvány, párezer halottal? Havannában van-e nyomornegyed - vagy csak Mexico Cityre jellemző ez?
Ja, hogy egy kommunista ország egészségügye, oktatás szervezése ötven éve a világ legjobbjai között van, és Obamának is mintaképp szolgál - ez már nem fér bele a kommunistázásba?
ymre 2009.07.28 10:56:15
@The Welsh: Akkor most Szíjjártó nem fizeti ki a Nemzeti Sport információját SMS-ben, hanem ellopja? Ez jó...
w Látjátok, feleim 2009.07.13 14:45:00
  Az SZDSZ-nek kaput. A mérleg segge sem lehet már.   Az SZDSZ-ről előreláthatóan nem lesz többé szó. Volt már elég, itt a vége, fuss el véle. Kóka János köszöntése Libera nos! Blues Hiszterolib Szövetség a nemzetért Azt mondták, Gábor, hogy menj a picsába ..
w A jövő elkezdődött 2009.07.02 06:00:00
A Bajnai-kormány minisztere bemutatta a MÁV új elnökét. A kormányzati kommunikáció külön hangsúlyozta, felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy Andrási Miklós fideszes. Vasúttal eddig nem foglalkozott, de ennek jelentősége eltörpül a bulvárszenzáció mellett. Apám, egy fideszes!…..
ymre 2009.07.02 14:13:52
@Péter51: Maradjunk már a száraz tényeknél a baloldal teszi tönkre mindig helyett. Az MSZMP a teljes állami tulajdonnal, a mai adóssághegyek töredékével, a szovjet piaccal, zéró munkanélküliséggel adta át az MDF-SZDSZ paktummal és a kisgazdákkal jellemezhető jobboldalnak a boltot. Kapott négy év múlva az MSZP egy államcsődtől két centiméterre tengődő, 30 %-os inflációjú, 10 % fölötti munkanélküliségű, komplett ágazatokat (mezőgépgyártás, cukor, növényolajipar, cementgyártás, buszgyártás, hajó, stb)leépítő, sokezer ember együttes tudását szétvert, szovjet piacot lenullázott, és a még ingyen építendő orosz metrot is visszautasító vezetéstől sújtott országot. Most akkor mi van? Nem a jobb-bal a hiba itt, hanem az összefogásra képtelenség. És az összefogás ellen aknamunkál ez a Tóta W. is, a fene a pofáját! Pedig épp össze akartam vele fogni...
Most csak azért sem fogjuk magunkát Sas Józsefen túráztatni. Már lassan húsz éve játssza a csasztuskákat a tolvaj politikusokról, akik mind a mi zsebünkből csenik ki a pénzt, trallala, miközben húsz milliót azért neki is csak sikerült ellopnia. Sallala.Az ilyesmihez prémium…..
Már a MaxFactor Masterpiece Max sem bírja, ázott csomókban csüng a szempillán, miközben széles sávot mar magának a könny a finoman felvitt Loreal Accord Parfait alapozóban. De kit érdekel, amikor már zokogva szorítod magadhoz a vadonatúj Louis Vuitton-táskát. Szabó Patrícia…..
 Kedves baloldali barátaim,Engedjétek meg, hogy elmondjam, a saját verziómat, szerintem miért is gyűlölitek Orbán Viktort. Miért teszitek mindezt annak ellenére, hogy ez már számotokra is kellemetlen. Hiszen ezzel nyíltan kiálltok egy olyan erő mellett, mely nem csak előttünk,…..
ymre 2009.03.09 13:28:32
Na most én nem vagyok 1 nagy OV fan, de a beszédét élőben hallgattam, igen nagyon pozitív élmény volt. Van egy OV, aki már most jól látja át, amit a világ maga még nem: a most megroppant működési gyakorlat helyén épülő új világrend fő jellegzetességeit. Nem törekszik rá: tényleg látja. S ahogy a szerző megjegyzi az elcsuklásokat: LÁTTATJA is. Abszolút le a kalappal! Okos, nagylátószögű, tényleg örültem, hogy elhangzott.

Erre a komplett politológusi, sajtó siserehad még gondolkodni sem hajlandó rajta. Megakadtak azon a szakaszon, ami a kötelező ekézést tartalmazza.
A magam baja az, hogy Orbánnak meg kéne maradni ezen a szinten, mert végrehajtásra, apparátusi munkára tökéletesen alkalmatlan - és ezt nemcsak a 98-2002 közti időszak hihetetlen idiotizmusa, túlcentralizált terméketlensége, klientúra építése mondatja velem. Alkalmatlan. Nem több egy jó politológusnál. De annak nagyon jó, az szentigaz.
Bokros viszont a kapitalizmus saját működési feltételeinek javításán túl semmi eredményt nem fog elérni. Abcúg!
Magyarország nem több, mint egy osztályvezetői szintű feladat Németország minisztériumai számára. Itt nincs uralkodó osztály képzés (ami még Szlovákia sikerei mgött is látszik, nem is beszélve Erhard 1944-es felépítésétől kancellárságáig), akkor meg ezt kell belátni: maga sz ország az életképtelen, emberek. Egy Sólyom, aki nemzetközi hírű jogtudós címet tud elérni a Pázmányon, és a megyei első titkárhoz való benősülésen nyugszik a karrierje? Egy Gyurcsány, az öngyilkos apai nagyapjával, alkoholista apjával? Hagyjuk már. Akkor már inkább OV, vagy Róna Péter kezébe a végrehajtó hatalmat.

Ferenc és Klára asszony szombaton Bécsben megtekintették Tina Turner koncertjét. Először is nagyon szomorú, hogy amikor Gyurcsány Ferenc egy estét külföldön tölt, az ellenzék számon kér és ítéletet mond, ahelyett, hogy a nyilvánvaló "legalább addig sem tett kárt az…..
ymre 2009.02.09 13:17:15
@füredi: Tényálladék, hogy a dunkerque-i kimenekítés utáni napokban (1941) Churchill vidéki házában pihent, mert meghalt a kedvenc fekete hattyúja, és okvetlenül meg kellett őt gyászolnia. (Forrás: Charles Gati: A párviadal) Ennyit erről, óvóhely csak később épült a Downing street 10 alá, ma látogatható.
Az meg, hogy koncertre megy GY.F., emberi és normális dolog. Magam nagy színházjáró vagyok, de sose találkozom FIDESZ vezetőkkel, miközben mondjuk a Hobo bulin előttem ült kettővel Demszky. (Szűk választékát tudnám adni a Budapestnek nála nagyobb kárt okozóknak, de hát mér ne mehetne ő is oda?)
Hogy Sólyom meg miért nem megy el Bécsbe, vagy az Arénába? Mert a Sándor palotából messze ellátni. Odalát. És olcsóbb is.
Tényleg, tudja valaki, hogy ha vki a Sándor palotában lakhatik, mi a bánatnak kell neki még egy rezidencia? Meg a szomszéd telkéből leszakítva miért kell kocsifeljárót építeni neki 700 000 000 Ft-ért? Nem olcsóbb, ha már inkább koncetre jár? (Prágában az elnök a Hradzsinban is lakik.)
Ez tényleg egyszerű rablás, ennél az is jobb lenne, ha a az OTP alkalmazottja fegyvert fogna az ügyfélre és elvenné a tárcáját. Abban legalább van izgalom, nemcsak megalázás. A sztori: Vomit barátunknak csekken rótta le tartozását egy francia ügyfele, az OTP pedig hónapokig ült…..
ymre 2009.01.20 08:47:17
1./ Nem hiszem, hogy politizálok akkor, ha az érdek felismerő képességről beszélek: ha 44 000 Ft/fő/év minden magyar állampolgártól büntetlenül elvehető, az már nem a piltika szintje, hanem az ostobaságé, az összefogásra képtelenségé.
2./ Anyám említése azért fájdalmas, mert a halála előtti perceket vigigbeszéltük, kristálytiszta tudattal és elégedetten ment el tüdőrákkal 77 évesen, és boldog vagyok, hogy ez velünk így történhetett meg.
3./ A pénzfelvétel a hagyatéki eljárás lezárása után történt. Én nem azért beszéltem a Húgomról, mert engem az Édesanyám halála érzéketlenül hagy, hanem azért, mert az OTP-ben nem voltam jelen. S ma sem értem, hogy egy minden szempontból lezárt életút miért nem teszi lehetővé egy találkozással a bankszámlát is.
Kár feltételezésre épített megállapításokat tenni, mérgezzük egymás életét.
De a kérdés: Csányi (igazgatósági tag a MOL-ban, OTP vezér) valóban megtehet-e mindent? Pld hogy állami pénzeket lobbizzon ki Bige Lászlónak, most épp a PÉTI NITROGÉNMŰVEKNEK? Aki az ugyanilyen pénzekkel kistafírozott Tiszamenti Vegyiműveket csődbe vitte (pedig a mosóporhoz éjszakánként kamionsorok hozták a hatóanyagot hígító kőport, a kőkemény szennyvizeket simán a Tiszába engedték a költségtakarékosság nevében)
De a többi üzlettársa is érdemel mémi figyelmet. Ma Magyarország összes fegyverraktárát (akár honvédségi, akár gyári) ugyanaz a biztonsági cég őrzi, Pintér Sándor vadászbaráté. Ki is tud puccsot végrehajtani Mo-n? Messze többről szól az OTP első embere, mint amit láttok. Senki nem állítja meg, az EGO-ja meg végképp nem.
ymre 2009.01.26 16:40:41
@Amanitin2: Köszönöm, emberségedet is, de eszméidet is.
Gyurcsány bá' sztem épp ott vétett ritmushibát, amikor nem zárkózótt fel Putyin hullámához az oligarchiához szükséges bánásmódban. Ma már elkésett vele.
De: a globális lenullázásban nem is a helyzetet érzem rettentőnek, sokkal inkább a kilátásokat. Vagy 1./ állami beavatkozással kiegészített kapitalizmus lesz (Kína, és a politika minden részvételért a szabadság egy részét veszi el árként), vagy 2./ JÖN a diktatúra.
Németországban a modell az volt, hogy az emberek egy részétől elvett forrással lendítjük ki a holtpontról a gazdaságot. Ez a réteg a kommunista cimkéjű, a zsidó cimkéjű embercsoport volt, de ennek nincs határa: szlávok, magyarok is mentek volna a levesbe. Ha veszed a fáradságot, hogy a fejlesztésre költött német pénzeket az éves tervekben összeveted az elkobzott vagyonokkal, az egyezés kísérteties (Forrásmű: Hitler pénze, könyv, szenzációs).
A ma veszteségei növelik annak a kockázatát, hogy egy következő (bármilyen)vezetőnek nem nagyon lesz választása: forrást kell teremtenie. Akár így. Van sansz rá.
Ez az igazi bűne egy féktelenül maradt oligarchának. Messze az OTP-től ez dereng föl.
De köszi.
"Akinek nagyobb az arca az enyémnél, az bőrátültetésen esett át" - mondhatta magában Havas Henrik, majd adott egy interjút a Vasárnapi Blikknek, amiben megmutatta, hogy nemcsak emberkedésben Kárpát-medencei bajnok. (Félreértés ne essék, kicsit sem nézem le Havas…..