Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Italboltos Sanyi

90 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Illat: érdekes... Hab: szép, masszív Szín: aranybarna   Tipikus német hozzáállás, pontosan azt adja amit a nevében is ígér, tényleg jóval több komló van benne. De míg egy kézműves sörkészítő esetleg játszana a komlókkal, a nagyipar szépen ugyanabból dönt bele többet és ezzel letudta a trendkövető…..
Schlosser söröző: 1034. Bécsi út 102/b http://www.schlossersorozo.com/fooldal.html   Az óbudai kocsmák nonpluszultrája, az egyetlen klasszikus söröző, ami a mai napig szinte változatlan formában áll fenn, és amit még mindig a család üzemeltet. (ezt majd némi történelemmel is kiegészítem)..
Italboltos Sanyi 2010.01.24 21:40:34
@sheriffbácsi: ez nagyon hozza a külvárosi hangulatot, nem érhet senkit kulturális sokk :)

Nyakas Laci helyett egy pár éve már a Pista bácsi zenél, mert Laci bá túl hangosan játszott, és rendszeresen kapta Magdi néni miatta a feljelentéseket.

Nagy-nagy álmom, hogy Nyakas urat azért valahogy legalább egy fellépésre be tudjam szervezni valahol Óbudán.
Italboltos Sanyi 2010.01.28 00:27:36
@Merdzsós Zsata: szerencsére ennél jobb a helyzet - a nyáron Horányban lépett fel, bárcsak tudtam volna :((

www.szigetmonostor.hu/hirek/hirek/nyakas09.html

2009. július 11-én szombaton, 20.00 órai kezdettel egy igazán különleges csemegét kínál a szigetmonostori Faluház, a Noé Bárkája és a Horányért Egyesület: Horányi Mókus címmel, Nyakas Laci, a horányi zenészlegenda lép fel a gödi hajóátkelőnél partra vetett Noé Bárkája Étteremhajóban, melyet egy hajnalig tartó retro bál követ. Szeretettel várunk mindenkit, szigeten innen és túl egyaránt. A belépés díjtalan! További részletek a cikk címére kattintva kaphatóak.
Italboltos Sanyi 2014.08.18 19:34:52
@nagy sándor 62:Tartósan talán olyan 2011 óta.

Magdi néni már fáradt, és szeretett volna kicsit pihenni így 70 fölött, a családból meg nem találtak más üzemeltetőt.

Az ingatlant is árulják, mert a család több tagjáé is a tulajdonjog, és elég értékes telekről beszélünk.

Én még reménykedem, hogy meg lehet ismételni az újranyitott Rózsalugas sikerét.
Mindjárt vége az évnek, és még nem írtunk semmit? Pedig élmény az bőven akad. Ha már a Pastramiról egyszer tavaly megírtuk, hogy a kerület, de valószínűleg egyben az ország egyik legnagyszerűbb vendéglátóipari egysége - akkor abban a szerencsés helyzetben lehetünk, hogy…..
Ezt az interjút a HVG Sör Plusz kiadványába írtam, de végül fennakadt a cenzúrán, és nem kerülhetett be a kiadványba, amit teljes mértékben a magyar multik és a Sörszövetség finanszírozott - és cenzúrázott. Helyesbítés: valójában nem a Sörszövetség tiltatta le a cikket,…..
PIF VENDÉGPOSZTJA A Főzdefeszt az első és mindeddig egyetlen hazai "játszótere" azoknak az újonnan alakult kis főzdéknek, akik anyagilag és/vagy logisztikailag nem engedhetik meg maguknak, hogy az országot és fesztiválokat járva, saját standot fenntartva mutassák be a söreiket az…..
Italboltos Sanyi 2013.06.05 22:20:35
Novemberben már bemutattam Karl Holzinger néhány régi budapest felvételét, az Amszterdamból hazahozott 2624-as nosztalgia villamos kapcsán. Az osztrák fotós örült annak, hogy mennyire örültem a képeknek :) és felajánlotta, hogy ha írok egy listát a megőrzött járművekről,…..
A fenti képet az Urbanista Facebookos idővonalán kaptuk, a címnél jóval szellemesebb szöveggel. Ahogy Gáspár Sára írta: "Bécsi út III. kerület. Még nincs szerintem leleplezve, szóval leplezetlenül." Aki nem tudná belőni, itt a pontos helyszín. Alighanem a mostanában…..
Italboltos Sanyi 2012.12.12 16:16:37
@D4D: Hát lehet. A pénzemet autó helyett inkább eliszom, elmulatom! A kerthelyiségben nóta szól :)

Meggyőzni? Ugyan, senkit nem akarok én meggyőzni. Csak mondom, így gondolom.
Italboltos Sanyi 2012.12.12 16:18:47
@D4D: Igen-igen, de az nem olyan hangulatos! Hazafelé, pár sör után persze néha már inkább jövök busszal.
Italboltos Sanyi 2012.12.13 15:27:16
@hopptarisznya: Meglátjuk - ha nagyon szar lesz, ígérem, szólok. Az tuti, hogy át fog alakulni a környék profilja: a jellemzően üzletekkel teletűzdelt utcákban több lesz a vendéglátóipari hely. Ez szerintem eleve célja is volt az önkormányzatnak.

Azért én bízom benne, hogy új parkolóhelyek is fognak létesülni, ld. az épülő parkolóházat. Jövőre meg úgyis fizetős lesz a parkolás Óbudán, úgyhogy mindegy.
Óbudakocsma A Pastrami 2012.11.18 13:32:52
Na, kedves kocsmalátogató gyerekek! Hol is kezdjünk neki? A blog továbbra is takaréklángon pislog, de pislog - mindössze annyi történt, hogy házasodunk, elköltözünk, összeköltözünk - a baráti kocsmalátogatások meg inkább baráti családlátogatásokká szelídülnek. Az emlékek…..
Italboltos Sanyi 2012.11.18 17:18:24
@Dolgozónép: Az általam ismert blogok hozzáállását tekintve jogos észrevétel.

Ha visszaolvasol, azért láthatod, hogy kb. mindenről csak pozitívan próbálunk szólni, még a legalja csehókról is, meglátva bennük a szépséget. Ha a tulajok mind rendelték volna ezeket a posztokat, már jó dagadtak lennék szerintem mind :)

A Pastramival kapcsolatban egy negatívum ugrik be hirtelen: adagokból jobban esne kétszer akkora általában :)
Italboltos Sanyi 2012.11.19 09:21:59
@N48: Az interneten alapból szokás a zsigerből fikázás, ezzel együtt kell tudni élni. A sznob részét (mármint a vádakat) átérzem, mert sokan még adják is alájuk a lovat. De aztán - sok hasonlóan felértékelt hellyel ellentétben - a személyes látogatások itt éppen az ellenkezőjéről győztek meg. 400 forintos korsó sör, ami jó, tényleg kurvára sznob :D

@Csokonai Vitéz Műhely:
Azt írtam is, hogy bizony van. Lakótelepi gyerek vagyok, raádásul a sokéves PET-palackos lőrék valószínűleg eltompították az ízlelésemet :(
  A Modoros történetének legjobb (olvasói) posztja eddig. Hálaérzés tölti szívünk, ha meglátjuk jó Urban Gorillánkat. Köszönjük Neki.    A negatív sznobizmus „Gyakran járok elegáns és drága éttermekbe, amiknek legendás konyhája van, na de a menza a…..
Újabb óriás gratuláció a magyar házisörfőzőknek: a Kassán kiosztott négy aranyéremből kettőt hazahoztak – és ezzel átrajzolták a közép-európai házi sörfőzés térképét, melyen mostanáig a lengyelek voltak az egyeduralkodók. Kicsit sokára sikerült megszereznem a…..
Én elmennék, de nem tudok Éppen a Goliban ultizok! Énekli Nyakas Laci a Lajos utca 100 című örökzöld slágerében. Na de mi az a Goli?   A világhírű Goldberger, majd PANYOVA (Pamutnyomóipari Vállalat) történetébe nem mennénk bele részletesen (Moldova jól…..
Pár hete feltettük a kínzó kérdést facebookos oldalunkon, hogy tud-e valaki klasszikus vendéglátós zenészt ill. zenés helyet ajánlani Óbudán - az eredmény kicsit lehangoló volt.A Kerék vendéglő harmonikását (Derkács Gyula úr) illetve a Bécsi úton újonnan nyílt…..
Italboltos Sanyi 2011.08.27 23:29:05
@btiborc: érdekelne, hogy a leírtak alapján mit vártatok a zenésztől meg a konyhától, és mit nem kaptatok meg.

Ennél jobb szintis helyet egész Budapesten nem találtam azóta sem, a konyha meg világraszóló.

De persze várjuk a javaslatokat, hátha mégis van jobb (??)
Sziasztok! Rég jelentkeztünk már, jó hírrel meg talán még régebben - az utóbbi években ugyanis rendszeresen kell tudomásul vennünk legendás óbudai éttermek, kocsmák megszűnését: elég csak a szentendrei úti Ladik étteremre (lebontották), a Lépcsősre (üzlethelyiség kiadó),…..
Italboltos Sanyi 2011.08.24 13:22:54
@Kong.Kinga: @HalivudEstevez: jó, lehetőleg ne a Fannihoz meg a Szentlélek téri éjjel-nappalihoz hasonlítsuk a Facert, teljesen más kategória. Azok is nagyon jók a maguk nevében, ott megy is a mikrózás rendesen.

A Facer viszont hivatalosan is egy melegkonyhás ÉTTEREM friss ételekkel, ülőhelyekkel, SÖRREL, akár felszolgálással is.

A Dallasszal lehet inkább mondjuk egy lapon említeni - hát ott is várni kell bizony, de ezekért a burgerekért érdemes is. Ja, a Magicnél is várni kell, mert friss.
Atya. Úr. Isten. Ezt írtam sms-ben Licának, miután elindultam hazafele a Gyradikóból, számban a gyros ízével. Lica magyarázta el, hogyan kell eljutni a helyre, amit egyébként pont ti ajánlottatok a sorozat múlt heti kezdőepizódjában, és ami visszaadta a gyrosba vetett hitem. A…..
Mégiscsak vannak még jó dolgok az óbudai kocsmák történetében! Sajnos egyre több hírt kell adnunk egykori nagy múltú italozók bezárásáról, így sajnos a Flórián söröző 2 évvel ezelőtti bezárását is szomorúan konstatáltuk. Pont egy éve azonban nagy örömmel fogadtuk a…..
Italboltos Sanyi 2011.04.13 10:36:31
A Flórián söröző túlzás nélkül életem meghatározó része volt.

Kezdjük persze a Felszabadulás/Flórián mozival! Még az ilkus/kerekes osztályokkal jártunk ide sokat hetente - kazettás oldalelemek, rengeteg gyerek, elsötétítéskor vidám sikoltozás - kezdődik a Jákob rabbi kalandjai! Későbbről aztán tizenévesen a Lángoló jég Steven Segallal ugrik be - nem egy Keresztapa, de jókat szórakozunk. A 90-es évek vége felé néztünk itt Honfoglalást, utolsó filmem pedig a Lesz ez még így se volt kb. 200 forintért.

Régebben a hátsó kijáraton mentek ki az osztályok, az előtérben pedig magyar színészek képei mindenhol (Gyabronka József!), büfé is volt.

Aztán a 2000-es évektől jött a Flórián söröző, ami közelsége, olcsósága és éjjel-nappali nyitvatartása ideális úticél volt hazalátogatásaim során.

Elég kemény emberek tolták itt a kommersz feleseket, ászokokat. A játékgép folyton csilingelt, műszak után bejöttek ide a véres-fehér köpenyes, kerekarcú, pirospozsgás sváb hentesgyerekek a piacról - nyomattuk a zenegépen a Dinamitot meg Ihász Gábort gyakran hajnalig! Néha a felső szomszédok szóltak le, hogy lassan elég lesz. De hát ha megéheztünk, kinéztünk a Fanniba, aztán hajnalban usgyi haza.

Mi meg csak üldögéltünk a benti padokon - néha megérkezett a fél(?)csöves Költő úr is, aki a verseit mutogatta, és közben fröccsöt tarhált, ahol tudott.

Nem semmi évek voltak. A Retrót még csak kívülről láttam, de dicséretes az irány, így már nem akkora kár a Flóriért. Még hogyha a mozit is újra lehetne indítani... a multiplexeknek úgyis leáldozott :)
Italboltos Sanyi 2011.04.13 21:36:44
@apuska: túl sokan házasodnak a bandából, és ez visszaveti őket egy kis időre, de jövő héten is lesz poszt.

Elfogult? Még szép! Ez egy lokálpatrióta blog :) Isten-Isten!

@Kivlov: két hete ivott ott pár haverom, úgy tudom. Szerintem nem zárt be, max. éjszakára.
Kerületünk legendásan hangulatos sportegyesületekről- és pályákról is ismert - a III. Ker. TVE klubházáról már régebben beszámoltunk, és időközben Csillaghegyet is megjártuk. A Szentendrei út forgalma és az aquincumi polgárváros romkertje mögött megbúvó külső…..
Subba Bolgajánló: Óbudakocsma 2011.02.10 00:55:00
Kommentben találtam ezt az Óbuda tradicionális (és újabb) kocsmáit, éttermeit bemutató blogot, érdemes megnézni: Merdzsós Zsata, Italboltos Sanyi, és Muffaló Bill már két éve látogatják e kedves környék műintézményeit, amiket -és azok elődeit is- jól ismerik. ..
Subba Amsztderdam életérzés 2011.02.09 20:11:00
Szintetikus drogokat áruló bolthálózat működik Budapesten -írja a Magyar Nemzet Online- a három üzletben (ahogy a honlapon olvasható) „gyűjthető ajándéktárgyakat” lehet venni. A hangzatos nevű (Eko Groszek, Exlusive Kokolino(!) vagy Good stuff) és valószínűleg…..
Kocsmablog Pesti sörcsarnok 2011.01.20 11:30:00
Cím: 1056 Budapest, Vámház körút 16., Látogatás: 2010. december 22. 18:05-22:50. A tévéből csutka hangerőn ordító Való Világ előcsalogatta a pincérekben szunnyadó szurkolót, így amikor törtető Éva csúnyán hazazavarta a vályogvilla Playmatejére anyámasszony katonájaként célzó görög buzuki-harcos…..
Ugye mindenki emlékszik még a hamburgeres büfére, ami a megszokott metamorfózison átesve egy igazi kis mocskos, PVC-padlós becsületsüllyesztő volt még két éve is? Már csak azért is gondolok vissza erre a helyre annyira szívesen, mert a Miniről készült beszámolónk volt a 2.…..
Szeretjük a Kenyeres utcát - a Szőlő köz szalagházaitól és a Jó Pásztor templomtól a Bécsi útig tartó ötperces séta maga Belső-Óbuda: klasszikus földszintes - néhol családi, kertes - házak, minimális átmenő forgalom, falusias fa lámpaoszlopok, gyönyörű kilátás a…..
Ismét egy STÁR a boldog 80-asokból. Ha célközönségének foglalkozás szerinti összetételét kellene vizsgálnunk, valószínűleg az alábbi adatot kapnánk: 30% - építőipari segédmunkás; 10% kazánfűtő közintézményben; 10% faipari szakmunkás; 50% munkanélküli. Ugyanakkor…..
Italboltos Sanyi 2010.11.23 00:06:54
@El Topo (Sgt. Elias): ez nem a Laci, ez valami imposztőr. A nóta tényleg a Laci szerzeménye, de az ő rekedtes-borízű hangját össze se lehet mérni ezzel a gyerekével. Megvan az ő verziója is, be kell vallani, ez a bajszos tag jobban énekli.

Mintha ez a Hajós Jani és bandája a Lagzi Lajcsiék kezdeményezése lett volna. És nekik szól talán a Laci Nótatolvaj c száma is ...
No kedveskéim, végre lett egy szabad félórám, hogy beváltsam régi ígéretemet - és írjak erről a kissé elfeledett, de igen hangulatos helyről, az Admirál étteremről. Hosszú kimaradás után tegnap végre összefújta a szemetet a szél, és újra találkozott az…..
Italboltos Sanyi 2010.11.12 12:47:16
@punk snot dead: de, a török a Kolosy sarkán van. A "te szerencsétlen" megszólítást kivételesen elnézzük, mert jókat írtál amúgy :)
Italboltos Sanyi 2010.11.12 15:14:33
@punk snot dead: megértem :D a Bécsi út felőli oldalán van a kék üzletház aljában, ahol a 17-es megáll a Margit híd felé. Az még elvileg a térhez tartozik.

@dömötör: a Tiroliban volt a 80-as 90-es években a családunk összes esküvői vacsorája. Legutóbb lenéztünk oda, és a környék legszarabb vacsoráját kaptuk - pedig én aztán nem vagyok válogatós gyerek :D a fokhagymát nem spórolták ki, annyit a mentségükre.
Na jó reggelt kihányok!   Hol vagyok? Mi van? Úgy látom, hogy éjszaka megittam egy másfél liter vizet. Trotty! Biztos volt valami tivornya… Várjatok egy kicsit! Megnézem a kocsimat… Szerencsére még egyben van. (Mindig ezzel kezdem a napot. Van, amikor rosszabbul…..
Ahogyan nemrég megírtuk, megkezdjük házi sörfőzéssel kapcsolatos cikksorozatunkat. Kezdjük a legalapvetőbb elméleti alapok tisztázásával. Miből van a sör?A sör legfőbb alapanyaga valamilyen gabona: legtöbbször árpa, de készítenek sört búzából és rozsból is. Szükség…..
Italboltos Sanyi 2010.11.04 12:06:23
@Toll: nem bonyolult, de 1-2 nap munka benne van, ráadásul ragad utána minden.

vendeglatos.blog.hu/2010/02/20/a_lidl_alaz_mindent_perlenbacher

Itt olvashatsz beszámolót egyik kedvenc sörünkről, a lidl-s Perlenbacherről (semmi adalék). Aldit-Hofert még nem teszteltünk, de tippet kaptunk.
Italboltos Sanyi 2010.11.04 14:35:56
@Rolli: ja, Walesben pl. így szól a kérdés a legtöbb kocsmában: "beer or lager?" - amiből látszik, hogy ők inkább az ale-eket tartják sörnek. Nem háborodtam fel :)

Amúgy tényleg a pilseni a legjobb, abból is a keletnémet-szászországi-vogtlandi vonal (Wernesgrüner, Radeberger).