Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ninlil

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 “Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel. Hogy a türelem rengeteg gyakorlást igényel. Hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki. Hogy olykor az, akire…..
Vetési Varjú Baj van, baj 2009.01.27 12:21:31
 Kommunikációs problémák férfiak és nők között… pontosabban nők és férfiak között… azok voltak. Vannak. És lesznek. Mert mások vagyunk, máshogy gondolkodunk. Biztosan mindenki emlékszik (aki már elhagyta ezt a kort), hogy régebben az ismerkedés…..
Ninlil 2009.01.28 21:53:13
"A férfi és a nő soha sem fog megegyezni, mert mindketten mást akarnak: a férfi a nőt, a nő a férfit..."
Ez jó kis mondás, nagyban össze is lehet vele foglalni az alap helyzetet.Érdekes egyveleg az ember. Valahogy átmenet az állat, és valami más között, amit még nem nagyon akarunk elfogadni, vagy felismerni. Manapság, hogy a társadalom nyitottabb a természetfelettire, a gondolat erejére, és sok más, misztikus dologra, talán kezdjük kapisgálni az emberi elmében rejlő lehetőségeket. De milyen gyerekcipőben jár még mindez?! Sehol nem tartunk még. Olyan, mintha nem tudnánk mit kezdeni ezzel a kettősséggel. Még mindig nem találták meg annak a fajnak a maradványait, amely átmenet lenne az ember, és a majom között. Számos elméletet olvastam már, hogy ez hogyan, és miért is lehetséges. Sok tetszik is, de ez nagyon hosszú lenne most...a lényeg, hogy fel kell ismernünk a férfi és a nő közötti nagyon szoros kapocs fontosságát.És igenis létezik a lelkünk, és többek vagyunk puszta ösztönlényeknél.Persze, ahogy írtam az előbb, hibridek vagyunk, így felül kerekedhet rajtunk az állati ösztön, ami természetesen nem feltétlenük jelent rosszat.A részünk, így együtt kell élnünk vele, és sokszor az ösztönös cselekedet mutat a helyes út felé. Az ember bonyolult lény, kiismerni a lét értelmét egy élet is kevés. Kiismerni a társunk lelkének legmélyebb zugait lehetetlen...hiszen Ő maga sem ismeri azt igazán...
A legfontosabb, hogy tegyünk azért, hogy jobbak legyünk, és tegyünk azért, hogy mások is átéljék a jóság, a szeretet, és néha az állati ösztön szépségét és fontosságát.Ebben kell megtalálnunk a társunkat, a lelki társat, aki előtt önmagunk lehetünk.

Régen talán azért ment ez könnyebben, mert ahogy írtad, együtt voltunk, testi valónkban léteztünk ebben a világban. Együtt VBK-ztunk, nem virtuálisan...:) nem smile-t küldtünk a másiknak, hanem közvetlenül az arcunkon láthatta a mosolyt...ez azért néha hiányzik :) Néha igenis jó a technika mentesség...bár akkor mi sem beszélgetnénk itt, nem igaz? :))
 „Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba…”  Hérakleitosz görög filozófustól származik a mondás, ezt bizonyára mindenki tudja. A világ folyamatosan változik. Még a látszólag nyugalomban levő dolgok is állandó változásban vannak, csak mi ezt nem…..
Vetési Varjú Csapongás 2009.01.15 13:12:55
    “Kétféle beszélgetés van.    Aki a magáét mondja: egyedül van. Olyan világban él, ahol senkinek sincs köze hozzá.  Ennél pontosabban nem lehet elmondani azt a helyzetet, amelyben élünk, s amit úgy is nevezhetünk: a szeretetlenség világa.…..