Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bortárs

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint azt a rendszeres olvasók már megszokhatták, akkor írok a blogra saját posztot, ha valami nagyon felbosszant, kiakaszt, őrületbe kerget, felidegesít, kiveri a biztosítékot. Mivel alapjáraton nyugodt természetű ember vagyok, ilyen eset ritkán van, de most megint akadt egy. Az egész…..
bortárs 2011.01.25 18:31:04
@SilentSound: Hívd az Allianz Direktet, ott fogadják a hívásod, mert azt hiszik szerződést akarsz kötni. Nekem max. 2 perc várakozás után sikerült 2x is. Mondjuk csak ígérgettek, de legalább felvették. :)
A Disznókőnél nincs népszerűbb tokaji borászat a világon. Tudom, tudom, vitatható állítás, és nyilván sokaknak eszébe jut Szepsy István, a Királyudvar, vagy más nagyszerű tokaji birtok. Megértem a szempontjaikat, de ha mident mérlegre teszünk – a borok minőségét, a…..
Csak emlékeztetőül: Neil Martin, a Wine Advocate egyik szerzője február 17-én egy szokatlanul terjedelmes írást jelentetett meg Tokajról. Az áttekintés egyrészt Tokaj történetét, földrajzi adottságait, és a főbb szőlőfajtákat, illetve bortípusokat ismerteti sűrűn hivatkozva…..
Mindig mosolyognom kell - gúnyt bizony csúnya módon nem nélkülözve - mikor kinyilatkoztatásszerű verdikteket olvasok vagy hallok magyar borok érlelési potenciáljáról. Úgy gondolom, nem áll még kellő mennyiségű empírikus adat rendelkezésünkre ahhoz, hogy biztosan kijelenthessük…..
Folytattuk lassan már szokássá - mi több: hagyománnyá - váló közös kóstolásainkat a Gold Centerben. Ezúttal az eredetvédett Egri Bikavér Superior került a kollektív tapasztalás célkeresztjébe. Szándékaink szerint megvakteszteltük volna az összes valaha volt és jelenlegi…..
bortárs 2009.06.03 15:57:39
@BOB: A pontosság kedvéért említeném meg, hogy a Gróf Buttlernek volt Superior Bikavére 2003-ban. Nem is akármilyen. 2 hete kóstoltunk több 2003-as Buttler bort (is) és mindegyik rendben volt, élmény volt kóstolni. Némelyik kifejezetten szép volt. Tehát a sokszor megénekelt '03-as Premium sincs szétesve, bár tény hogy nem a spejzban tároltam. A legjobban a Pinot Blanc és a Superior testszett.
Jön a hírlevél a nagy leárazásról. Tudom, hogy válság meg minden, de baromi hülyén érzem magam, amiért néhány hónapja megvettem - akkor azt hittem, nagy kedvezménnyel, így hirdették ugyanis - 7500-ért azt a Buttler Bikavért. Most akkor nem ér 7500-at? Akkor miért tetszettek…..
bortárs 2009.01.18 20:58:09
@akov:
Üdvözlet mindenkinek, új vagyok az alkeszen!
Véleményem szerint egy magára valamit is adó borkereskedő nem akciózhat romlott (szétesőben lévő) bort. Ezzel nem csak a borászt járatná le, hanem saját magát is.
Nem is feltételezek ilyet a BT-ről.
Nem beszélve arról, hogy a 2005-ös Buttler Bikavér nagyon is jó állapotban van, szerintem még jópár év van előtte.
A BT árazott már le 50%-al más bort is, pl. a Királyudvar '02-es Lapis Aszúját (ha nem csalódom kapott talán 99 pontot is :), nem is érdemtelenül). Ezt tették nem sokkal a TC megnyitása után, ahová átterelődött a Királyudvaros borok forgalmazása. Felteszem ez a bor sem közelít még a kipukkadáshoz. Persze én nem tudhatom mi volt az oka ilyen jelentős leárazásnak, de igazából semmi közöm hozzá. Ha karok venni a borból, akkor örüljek neki. A többit meg tisztázza egymás között a borász és a kereskedő.